Morfium túladagolások a kórházban, véleményed? (beszélgetés)
Igen, más a hatóanyag, de a fentanyl is kábító fájdalom csillapító, mint a morfium. Bár nem hiszem, hogy egy hozzátartozónak elkezdik magyarázni, mi a különbség köztük.. Én nem tartottam fontosnak.
De köszönöm, hogy kiigazítottál...
Az orvosok is emberek és ők is éreznek, még akkor is, ha néha póker arcuk van. Nekik sem lehet jó látni azt, hogy egy végstádiumban lévő daganatos beteg minden emberi mivoltát elveszti.
Ha túl is adagolták én úgy érzem nem követtek el vele semmi bűnt.
Csak sajnos a törvényeket nem én alkotom :-//
Az én hozzátartozóm fél évig élt rajta, nem emiatt halt meg.
Írtak róla, hogy mi erre a bizonyíték? A morfium túl drága, hogy csak úgy osztogassák, és egyben szigorúan ellenőrzött szer.
A passzív eutanázia nem az, hogy hagyják éhen és szomjan halni a beteget, úristen, honnan szedted ezt a baromságot???
Passzív eutanázia, mikor az alapellátást kapja meg a beteg(inf., szondán keresztüli táplálás, mosdatás, stb.), de szakellátást, gyógyszereket nem kap...
Az egészségügyi dolgozók nem barbárok...
A szíve azért és csak addig dobog, mert a gépek tartják életben. Lekapcsolva azonnal leáll...
Az agytevékenység a mérvadó.
Nem lenne szabad ennyire rákattanni egy hírre. A dolgok sohasem feketék vagy fehérek...
Kellene, hogy legyen? A legfontosabb a fájdalom csillapítása. Nem a fájdalomcsillapító adagolásába hal bele...
Avagy a fájdalomba belehalni jobb lenne??
Azért morfin és morfin közt is van különbség.. :)
Egyébként az esetek nagy többségében ezt fájdalom csillapításra használják és nem akarnak azzal minden betegek "eltenni láb alól..."
Emellett van egy sor dolog, ami azért nem fekete vagy fehér.. Nem mindegy, hogy sc. vagy iv. adod-e.. (Subcután: Bőr alá, iv: intravénásan..)
Az sem mindegy iv. terápiánál, hogy mennyire van kihígítva a morfin, tehát infúzióban csepeg-e, vagy egy ampulla egyben, hígítás nélkül be van-e adva.. Az sem mindegy továbbá, hogy hány százalékos a morfin, mert több féle van(1, 2%-os, stb.)
Én nem okoskodni akarok, csak a morfint mindenki a halálba segítéssel kapcsolja össze és ez nem teljesen így van :)
Ráadásul én ismerem is azt az osztályt amiről szó volt és tényleg nagyon súlyos betegek feküdnek ott.
Azt fogják tényleg ezzel a hírrel, hogy nem fogják merni rendesen a fájdalmat csillapítani.
Pontosan.. más kívülről nézve, ha nem vagy érintett, Te, vagy a családtagod.
Pl. Mindenki - szinte - azt mondja, hogy egy balesetes gyerek szülei miért nem ajánlják fel a szerveit másoknak?
De mondjuk, ha a te 10 éves gyerekedet elütné az autó, közölnék, hogy agyhalott, Te tudnád-e azt mondani egy olyan sokkos állapotban, hogy kapcsolják le a gépeket és vegyék ki a szerveit? Nem reménykednél a csodában, mégha agyhalott is?
Nem csak akkor fognád fel, ha leállnak a gépek, és nem te mondanád ki a "végítéletet" a lekapcsolásra? Nehéz dolgok ezek... :(
Sziasztok!
Engem nagyon felháborított a hír... Miért kellett az orvosokat, ápolókat feljelenteni??? Hpgy ezután ne merjenek normálisan fájdalmat csillapítani?
HOL VAN az emberi méltósághoz való jog??? Mert, bár nem mindenkinek, de rengeteg végstádiumú betegnek állati fájdalmai vannak, gyakran önkívületi állapotba kerül emiatt... És hadd ne mondjam, egy ilyen beteg miket tesz(szegény..), de az tuti, az emberi méltósága nem marad meg...
Van többféle morfin tapasz, némelyik légzésbénulást okozhat, de általában ezek a tapaszok 72 órásak, és folyamatosan fejtik ki a hatásukat...
A sok "okos" , akik ellenzik az eutanáziát, menjenek be egy olyan intézménybe, ahol daganatos betegek fekszenek, akik végstádiumban vannak, megkapták a lehető legtöbb kezelést, de gyakorlatilag nincs remény számukra! Azoknak az embereknek igenis az ÁPOLÓ és az ORVOS az utolsó szalmaszál, a segítség...
További ajánlott fórumok:
- Szült valaki a mostanában a Máv Kórházban? Kiváncsi vagyok a véleményetekre!Köszönöm
- Mi a véleményetek a békéscsabai kórházban való szülésről és estleg Dr Gruda Miklósról?
- Szült már valaki Dr. Hernádi Balázsnál, a János kórházban szülész-nőgyógyász? Kinek mi a véleménye, tapasztalata?
- Szült valaki a soproni kórházban?Mik a vélemények?
- Mi a véleményetek Dr. Habony Pálról a ceglédi kórházban?
- Kinek mi a véleménye Margit kórházban Sztanyik doktorról?