Morfium túladagolások a kórházban, véleményed? (beszélgetés)
Több ismerősöm sérelmezi, hogy nem tudja kivenni a teljes szabiját, mert tartalékolni kell a két ünnep közöttre. Mennyivel jobb lenne dolgozni akkor?
Minden relatív :)
Igen, sok helyen vannak siralmas dolgok.....én azért emeltem ki pont a tanárokat, mert én meg ebbe látok bele...:S
Nyári szünet: igen, van a tanároknál, csak ilyenkor a "kedves emberek" azt felejtik el, hogy mostanság már más a divat - a mostani fiatal de már több évet dolgozottakat is csak határozott idejű munkaviszonnyal szerződtetik, ergo a nyárra abszolút semmi fizetésük nincs. Rosszab helyzetben minden évben újra be kell adni jelentkezésüket, mert "vándoroltatják" őket.....
És azért gondolom, vannak még a tanároknál is sz@rabb helyzetben dolgozók... :(
Nálad a pont, az tuti :)
Az ápolónőnek 2 dologhoz van joga:
Mosolyogva befogni a pofáját és mindenhez jó képet vágni :)
Meg is mondja..
És tényleg ne haragudj, én nem általánosítok, mert akinek nem inge, ne vegye magára, annyit hadd várjak már el, hogyha én pattogok a doki keze alá, akkor nekem ne ilyen horribilis összegeket vágjon a pofámba, mikor 52 ezer forintos táppénzt kapok... És hát kollegák vagyunk, nem??? Ők nélkülünk semmire sem mennek, én se nélkülük...
Na, mindegy..
Ez megint nem általánosítás, de szégyellje magát az összes olyan beteg, aki már a kórházban tartózkodása elején próbálja "lekenyerezni" a dokikat, ápolónőket a jobb ellátás/s*ggnyalás reményében..
Ha nem lenne ez a társadalom ilyen aljas, akkor a szülés se kerülne 150-200 ezerbe terhesgondozással együtt...
Örülhetek, hogy pont most van a páromnak sok melója, így ki tudjuk fizetni a dokit...
Megsúgom, hogy 23.-a van és 104 túlóránál tart...
És mindez miért kell?? Mert a pénzes betegek elkényeztették az orvosokat és a csóró hétköznapi emberek szívják meg...
te álltál már sor mellett 10-12 órákat éjszaka 7-ből 6 nap, úgy hogy nem csak nézelődtél, de a kezed is járt és meg sem állhattál csak egy délelőtt egyszer 5 perc WC-re? én igen, diákként, és megemelem a kalapom ezen emberek előtt.
nem sajnálom a nézelődő, unott képű 10-ből 9-szer támaszkodó!!! biztonsági őröket
:)
Egészségügyi dolgozó vagyok, abban a kórházban dolgozom, ahol szülni fogok 1 hónapon belül, csak más osztályon és 100.000 ft-ba fog kerülni a tarifa, megmondta a dokim...
Miről is beszélünk???
Szerintem itt egyikünk sem mártírkodni akart, egyszerűen elmondtuk a véleményünket, mert 3 sztereotípia létezik az ápolónőknél.
1. Vagy k*rva egy ápolónő (gondoljunk a nővérkés szexfilmekre, stb...)
2. Vagy bunkó, mufurc és stb. (egyéb válogatott sértésekkel illetnek minket és sajnos az emberek általánostíják... Nem azt mondják, hogy Rozi nővér egy gonosz, rosszindulatú nővér, hanem: az x. osztályon sz*r nővérek vannak...)
3. a nővérek azért lesznek nővérek, hogy a dokikkal kettyinthessenek...
Tehát amennyire mi általánosítunk betegeket, úgy ők is általánosítanak minket...
hát a tb-vel rád se bagóznak már...
a hálapénz egy dolog, de utólag kéne adni, nem előre elvárni, plusz irreális összegeket adnak - és el is várják a dokik... nagynénémet vesekővel műtötték a nyáron, kérdezte a szobatársakat mennyi: 50 -80 ezer volt (kisváros)
inkább uncsi, mint fárasztó
a fárasztó az, aki összeesik estére a betegek emelgetésétől, vagy a sor mellett, akármi... de álldigálni meg nézelődni egész napokat... pfff
Ezt én egy szóval nem mondtam, hogy mindenki ilyen.
Ti elmondtátok az ápolókról a véleményeteket, én elmondtam, hogy a kedves betegek is kitudják használni azért eléggé a helyzetet. Annak ellenére kulturáltan bántam velük is, csak finoman kellett terelni őket. De tény sok kollégám főleg aki hosszabb ideig van a pályán nem éppen a megfelelő módon reagálja túl.Tudod az szerintem a legfárasztóbb, hogy 12-14órákat állnak és igen az, hogy nem "telik" az idő szerintem rohadt fárasztó. Meg amikor többen bemennek a boltba akkor figyelni.
Ezelőtt 10 évvel is sz.r volt... a sort tetszés szerint lehet folytatni.
Tanároknak jobb az érdekképviseletük. Ja, és a nyári szünet :D
Azért nem az ápolónőknek van csak "mártírsorsuk"... és ez is egyén, meg személyiségfüggő, hogy ki, mit tart annak és, hogy viseli. Ha ez sugárzik belőle, az ne menjen nővérnek!
Az én anyukám 58 évesen 3 műszakozik, 76 ezer nettóért, úgy, hogy 2 óránként 10 percre állhatnak meg. És örül, hogy van munkája.
Szóval hidd el, vannak nagyon nehéz sorsok máshol is dögivel, nem csak egészségügyben...
Pontosan! ha tudja, hogy Most ez a helyzet: akkor eldöntheti, hogy így is csinálja-e odaadással, vagy nem. De, ha marad, nem töltheti ki flegmán a frusztrációját kiszolgáltatott embereken...
És szerintem a betegek többsége 100X meggondolja, hogy kár-e valami segítséget, és nem ugráltatja a nővéreket...
Egy barátnőm pedagógus, 49 évesen 96 ezer a nettója... hálapénz nincs. Örül, ha a magatartászavaros- otthon meg nem nevelt gyerekek - nem pofáznak vissza. Mert a gyereknek joga van, de ma már kötelezettsége nincsen...
Hát, ne haragudjatok, én sokmindennek igazat adok, ami az ápolók problémáival kapcsolatos, de az azért nem lehet ok, hogy azért viselkednek így a betegekkel, mert nemtudom 20-30 évvel ezelőtt nem erre vállalkoztak...:(
Csak egy másik köztudott dolog: a tanár sem arra vállalkozott anno, hog ha a gyereket netalán kiokítja valamiért, rögtön jön a kisebbségi anyuka/apuka/tesó/meg mindenki és jól helybenhagyja.....:(
Egyébként minden másban igazat adok, ez a magyar eü egy borzalom és minden tiszteletem a még hivatástudattal dolgozó egészségügyis dolgozóké!
Öt hat éves eseteket kaparnak elő.Még a végén exhumáltatnak pár beteget is hogy jól odapörkölhessenek az egészségügyi dolgozóknak.
Szerintem ez már megint a média hírhajszás akciója.Találtak egy hülyét aki hírnévre vágyott meg némi pénzre és kész a hír.Van min csámcsogni.Hogy közben egy szakma becsületét tiporják sárba az senkit nem érdekel.
További ajánlott fórumok:
- Szült valaki a mostanában a Máv Kórházban? Kiváncsi vagyok a véleményetekre!Köszönöm
- Mi a véleményetek a békéscsabai kórházban való szülésről és estleg Dr Gruda Miklósról?
- Szült már valaki Dr. Hernádi Balázsnál, a János kórházban szülész-nőgyógyász? Kinek mi a véleménye, tapasztalata?
- Szült valaki a soproni kórházban?Mik a vélemények?
- Mi a véleményetek Dr. Habony Pálról a ceglédi kórházban?
- Kinek mi a véleménye Margit kórházban Sztanyik doktorról?