Mivel lehet változatossá tenni egy akadályversenyt? (tudásbázis)
Sziasztok
Tudna nekem segíteni valaki? Bármilyen tematikára épített akadályversenyt kell szervezzek. 8 feladatból kell álljon, családok részére. 10 perc a tartózkodási idő minden állomáson.
Nagyon sürgős lenne, légyszi írjatok.
Ha az előbbit ezt kijelölöd, leveszed. Táblázat lesz, ez pedig a leírás.
A játék menete:
Az első állomás (csapat) kimegy, előkészíti az állomását. A második állomás elindul, teljesíti a feladatot az első állomáson, tovább megy és felállítja a saját állomását. A harmadik állomás elindul, teljesíti a feladatokat az első és második állomásokon majd tovább megy és előkészíti a saját állomását. Ez így megy egészen addig amíg az összes állomás ki nem ért és el nem foglalta az állomáshelyét. Amikor az első állomáson áthaladt minden csapat, akkor a játékosok lebontják az állomásukat és elindulnak, hogy a hátralévő (második, harmadik, stb) állomások feladatait teljesítsék. Ilyen módszerrel minden csapat teljesíti minden csapatnál a feladatait.
Ma jöttem haza. Éppen Csillebércen volt egy ilyen:-)
Így néz ki, de természetesen egy "szatyorban" összekészítem a csapatok feladatait. Ők helyezik el a leveleket, ők adnak fel olyan kérdéseket, amiket én előre leírok nekik.
Lépések I. csapat II. csapat III. csapat IV. csapat V. csapat
0 RAJT - - - -
1 Letáborozik az 1. állomáson. RAJT - - -
2 Feladatot ad az 1. állomáson a II. csapatnak. Feladatot old meg az 1. állomáson. RAJT - -
3 Feladatot ad az 1. állomáson a III. csapatnak. Letáborozik a 2. állomáson. Feladatot old meg az 1. állomáson. RAJT -
4 Feladatot ad az 1. állomáson a IV. csapatnak. Feladatot ad a 2. állomáson a III. csapatnak. Feladatot old meg a 2. állomáson. Feladatot old meg az 1. állomáson. RAJT
5 Feladatot ad az 1. állomáson az V. csapatnak. Feladatot ad a 2. állomáson a IV. csapatnak. Letáborozik a 3. állomáson. Feladatot old meg a 2. állomáson. Feladatot old meg az 1. állomáson.
6 Állomást bont a csapat. Feladatot ad a 2. állomáson az V. csapatnak. Feladatot ad a 3. állomáson a IV. csapatnak. Feladatot old meg a 3. állomáson. Feladatot old meg a 2. állomáson.
7 Feladatot old meg a 2. állomáson. Feladatot ad a 2. állomáson az I. csapatnak. Feladatot ad a 3. állomáson az V. csapatnak. Letáborozik a 4. állomáson. Feladatot old meg a 3. állomáson.
8 Feladatot old meg a 3. állomáson. Állomást bont a csapat. Feladatot ad a 3. állomáson az I. csapatnak. Feladatot ad a 4. állomáson az V. csapatnak. Feladatot old meg a 4. állomáson.
9 Feladatot old meg a 4. állomáson. Feladatot old meg a 3. állomáson. Feladatot ad a 3. állomáson a II. csapatnak. Feladatot ad a 4. állomáson az I. csapatnak. Letáborozik az 5. állomáson.
10 Feladatot old meg a 5. állomáson. Feladatot old meg a 4. állomáson. Állomást bont a csapat. Feladatot ad a 4. állomáson a II. csapatnak. Feladatot ad az 5. állomáson az I. csapatnak.
11 CÉL Feladatot old meg az 5. állomáson. Feladatot old meg a 4. állomáson. Feladatot ad a 4. állomáson a III. csapatnak. Feladatot ad az 5. állomáson a II. csapatnak.
12 - CÉL Feladatot old meg az 5. állomáson. Állomást bont a csapat. Feladatot ad az 5. állomáson a III. csapatnak.
13 - - CÉL Feladatot old meg az 5. állomáson. Feladatot ad az 5. állomáson a IV. csapatnak.
14 - - - CÉL Állomást bont a csapat.
15 - - - - CÉL
A lánctalpas akadályverseny lényege: elindul az első csapat, majd felépíti a saját állomáshelyét...aztán a második már úgy, hogy közben az elsőnél megoldja a feladatát és túlhaladva azon ő is felépíti a saját állomását...
az első csapat akkor indul el a helyéről, amikor előtte az összes csapat elhaladt. Fontos: előre kijelöljük a helyszíneket, de mindenkinek csak a saját szakaszát adjuk meg. Tehát mi tudjuk a különböző állomások helyét, viszont a többiek csak mindig a sajátjukat. Odaadjuk a krétát, ők rajzolják fel az útvonalat, rejtik el esetleg útközben a levelet, feladatlapot, stb....
most néztem, hogy ovisoknak... :)
akkor inkább csak kismedence - horgászat
Kifejthetnéd kicsit bővebben ezt a lánctalpas módszert! Érdekel a dolog.
Megboldogult ifis koromban én is sokszor jártam Csillebércen.
Sziasztok!
Én minden évben kétszer csinálok akadályversenyt Csillebércen.
Sajnos tavaly "meghalt" a gépem és minden eddigi anyagom tönkrement..:((( Mentsétek el, ami összegyűlt.
Ami a lényeg: én mostanság az un. lánctalpas akadályversenyt csinálom. Nem kell állomásvezető. Minden csapat egyúttal állomássá is válik. Remeknek tartom.
Köszi az ötleteket, én ilyeneken gondolkodtam, hogy:
- kenyér-szeletelés: fél kilóból ki többet?
- szendvicskészítés: szépre
- fakanállal célbadobás
- füzet csomagolás: itt az iskolakezdés
Ha vannak ötleteitek, szívesen veszem őket.
Legügyesebb asszony:
- gombfelvarrás menet közben
- tojásfehérje habbá verése
- hagyma, tojás, krumpli, kolbász-mit tud belőle készíteni
legerősebb ember:
- meggymagköpő verseny
- fogpiszkáló készítése farönkből
Most hitrelen más nem jut eszembe.
Kedves annaluca, légy szíves küldd el nekem is a kerékpáros ügyességi verseny feladatait!
Köszönöm: salizeva@freemail.hu
Sziasztok!
Egy kis faluban élek, ahol minden évben mi (az ifjúsági klub) szervezzük a gyereknappal egybekötött falunapot. Az kidolgozott akadályversenyeket én is szívesen fogadnám, mert minden évben újítani szeretnénk, de nem nagyon megy. Az e-mail címem: serinon@freemail.hu
Köszönöm szépen!
Szia!
Egy akadályverseny szervezése közben tévedtem erre az oldalra, mert ötleteket keresek. Nagyon megörültem, hogy megtaláltam. Ha lehetséges küld el nekem is a feladatokat. Előre is köszönöm.űNéhány ötlet: Szagok felismerése
Hangok felismerése
Becslés (Egy ledobott madzag hosszát, vagy egy átlátszó dobozban lévő babszemek számát, kiöntött gyufaszálak
Az iskolában a tanárok gyerekkori képeit kell felismerni, vagy éppen megmondani, melyik tárgy melyik tanáré.
Ha eszembe jut még valami, megírom.
Szia! Marcsi
bodi43@freemail.hu
Nem rossz :-)))
Egy nyári táborban egy kis patak mellett volt a szállásunk. És a közeli erdőbe szerveztünk akadályversenyt. Volt egy hídépítési feladat, hogy át tudjanak kelni a patakon. Azt elfelejtettük belefogalmazni a teendőkbe, hogy száraz lábbal jussanak át, így az egyik srác belegázolt a patakba, lerakta a fákat, és átsegítette a többieket.
Ez az igazi csapatszellem!
Medvecsapdákkal.:)
Farkasveremmel.:)
Ilyesmikkel.:)
Kedves Annaluca!
Felajánlottad a kidolgozott vetélkedőidet. Én szívesen fogadnám. iskolában dolgozom. Kellene valamit újítani.
Légy szíves küldeni! Köszi: Kiskópé
E-mail: tjudit2007@freemail.hu
Küldtem a vetélkedőket.
A mostanit most kezdem összeállítani.
akkor adhatsz a kezükbe egy partvisnyelet (fegyvert), azzal sok jó feladatot lehet kitalálni
- teniszlabda görgetés,
- egyensúlyozásos
ha akadályverseny, akkor gyűjtheti arra a pontokat, pl szalag formában
persze ha páncélt csináltatsz velük első feladatként, akkor azt is hasznosíthadod ugyanígy
én szeretem a vicces feladatokat, pl 2 fő
-a fenekeik közé szorított babzsák (gumilabda)
- homlokok között alma (teniszlabda, babzsák..)
- hasak között labda
- törzshajlítás, egymásnak háttal, és a lábak között fogott tárgy, ami sokféle lehet, pl labda, vagy ha nehezíted akkor 1 írólap, ami nem szakadhat el
ezek jututtak még eszembe dorry ötletéről:
tollasütő-labda
fejen babzsák-négykézláb
hasonbabzsák v. labda -rák v.pókjárás
hullahoppkarikázás
ugrálókötelezés
Reneszáns az engem is érdekelne? :)
Mátyás korára gondolsz?
ajánlom a www.reneszanszeve.hu oldalt ott sok érdekességet láthatsz.
Krokodillal :)))
Na, jó: bekötött szemmel tejszínhabot lenyalni valamiről pl. alma ???
Tálcán pohár víz, megadott pályán, egy kézzel, pár fős csapatban.csokis-goffri evő verseny hátratett kézzel.célbadobás, pl. kislabdát hullahoppkarikába.kincsvadászat.
a kerékpáros, meg a honfoglalós engem is érdekelne.
Nagyon jó ötleteket írtatok, amiket jól be tudok építeni a feladatokba. KÖSZÖNÖM :-D
Szeretem valamilyen téma köré csoportosítani az egészet, és mivel az idén a Reneszánsz évét éljük, így gondoltam arra is, hogy a fekete sereget küldeném a felfedező útra.
Különben rengeteg kidolgozott vetélkedőm, akadályversenyem van, amit szívesen elküldök művelődésszervezőknek, pedagógusoknak. Sokat dolgoztam rajtuk, és szeretném, ha más is élvezné a hasznukat.
További ajánlott fórumok:
- 50 év felett mivel lehet diétázni, fogyni?
- Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van?
- Szerintetek mivel lehet büntetni egy 9 éves kislányt? Egyest hozott haza.
- Mivel lehet elriasztani a macskákat?
- Hosszan tartó hasmenésnél, változatos étrendet keresek kisgyerekeknek. Unjuk már a keksz, ropi, főttkrumplit, van más lehetőség ezen kívül?
- Hol lehet kapni 24 db-os muffin sütőformát az olcsóbb változatot?