Mivel foglalkoznál fiatal nőként vidéki kisvárosban, faluban? (beszélgetés)
Ez azért nemtől független.
És tudok olyanról, aki rendesen fizet, sőt a szomszéd faluban dolgozó asztalos is jól megél.
Hát ez jó! :DD
Bár ne lenne igaz. De az.
Hogyne...
Kihívja asszonyka az asztalost. Felmér, oszt szoroz majd mikor közli az árat húzza a száját. Belemegy, megcsináltatja. Úgy kell kiverni belőle a pénzt, aztán meg minden nap telefonál...
Falun, hosszútávon isteni dolog asztalosnak lenni, mert a nők egymást túllicitálva veszik a konyhabútorokat, amelyek szerkezetileg általában ugyanazok.
Hozzávesszük még az apróbb javításokat, mert a mai férfiak már ezekkel nem foglalkoznak...
Na meg az egyedi bútorok. Kis fanázsia, pár látogatás az IKEÁban, na de persze először is jó géppark otthon.
Én is! És megfejelném még egy villanyszerelői végzettséggel.
Persze asztalosként elindulni nem olcsó mulatság. Viszont fordító lehettem beruházás nélkül, az egy darab számítógépemmel.
Ha meg majd még jobban állok, akkor megveszek egy fordítástámogató szoftvert, ami kb. 600 dollár...
Mindkettő szép szakma, de falun, nőként hosszútávon talán a varrás nyújthat megélhetést.
De a kistermelői tevékenység is lehet jövedelemforrás, ha van kert. Sokan nem művelik a kertjeiket vidéken (sajnos). Ők biztos vevők lennének a tojásra, gyümölcsre, stb.
Az "elege lett"-nek is vannak fokozatai :)
Megy az 22 évesen is, ha van bőven "motiváció" :))
Jó, hát innen el kell jönni. Az ilyet fel kell jelenteni, mindenkinek van vezetője, felettese, működtető szerve. Ha egyedül vagy és nincs akikkel összefogj nehéz lesz.
De mintha ezt már írtad volna régebben, nem? És még mindig ott vagy?
Azért hidd el vannak emberséges vezetők és jóindulatú, kollégák szép számmal. Sok helyen tárt karokkal várnak. Keresd fel ezeket a helyeket.
Ez is igaz. Persze váltson, Isten őrizzen meg az ilyen nővérektől, orvosoktól, asszisztensnőktől, műtősnőktől bármely eü. személyzettől, de neki az emberekből lett elege, nem?
24 évesen kiégni nem korai még? De tőlem válthat, persze, váltson, csak még ő sem tudja mit akar.
Irod, hogy vannak méhcsaládjaid és esetleg van-e a családban földtulajdon, legalább 1 ha. Van olyan rokonod vagy közeli ismerősöd,akivel együtt gazdálkodhatnál esetleg beregisztrálsz mint állattartó földműves ? idénymunka de kötetlen is.
Délalföldi vagyok, erre a méhekre rossz idők járnak, de BAZ megyében talán más a helyzet.
Ez borzasztóan szomorú amit írsz...
:((
Olyanból váltanál, ami nem okoz teljes örömöt, olyanba, amitől megelégedett vagy. Hát ezt csak te tudhatod, hogy mi lehet az.
Én esetleg azt tudnám javasolni, hogy tanulni, tanulni, magasabb szintre jutni, hogy te lehess az a vezető, aki keze alatt jó dolgozni, mert jó példát mutat, addig pedig átmenetileg maszekban háziápolást vállalni. (Ha nem a hivatás maga a gond, ahogy olvasom)