Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit vennél a gyermekednek diplomája megszerzésekor ajándékba? fórum

Mit vennél a gyermekednek diplomája megszerzésekor ajándékba? (beszélgetős fórum)

1 2 3 4
101. Drienke (válaszként erre: 3. - Rozália)
2011. júl. 1. 13:59
Szia! Én nem vártam el a szüleimtől, hogy bármi ajándékot vegyenek nekem. Nem kell! Bár én dolgoztam a fősuli alatt, így is rengeteget tettek értem.
2011. júl. 1. 13:52

A fiam ma veszi át a diplomáját. Vasárnap lesz egy kis családi-ünnepi ebéd ebből az alkalomból.

És nagyon-nagyon büszke vagyok rá...

Ennyi. Ajándékot nem is szeretne. Boldog a diplomájával.

2011. jan. 6. 01:50
Amikor az en idosebbik lanyom diplomazott,nem tudtam semmit venni,mert ozvegyen tanitattam,4 gyerekemet.Nagy ajandek volt neki,a diploma,es utana a nagy csaladi osszejovetel.
2011. jan. 6. 01:24
Mikor a lányom diplomázott, már benne élt egy kapcsolatban. Kapott egy 6 darabból állólábaskészletet: duplafenekű, más-más méretű lábasok fedővel. Meg egy 6 személyes kanál-kés-villa-kiskanál készletet.
2011. jan. 5. 21:15
órát...kommersz, de tényleg egy életen át a nagy napra emlékeztet
2009. jún. 4. 21:41
En erre a kocsi,lakás dologra annyit mondanek, hogy kicsit olyan, mint amikor egy szamitogepesjatekban beírod a kódot, sokkal konnyebb nyerni, de az nem olyan, mintha tisztan csinaltad volna.Aki ajandekba megkap mindent az soha sem fogja tudni ertekelni ugy mint aki a ket kezevel rakta ossze.Sajat tapasztalat hogy amiert megszenvedtem sokkal fontosabb, mint amit ajandekba kaptam.A másik oldala a dolognak meg az, hogy a szeretetet,megbecsülést amit tisztesseges csaladban kap az ember,semmilyen értéktárgy nem tud pótolni.
95. McKenzi (válaszként erre: 74. - 533bb4d1fe)
2008. dec. 1. 17:00

kitanítattátok,

nekem ez nagyon negatív szó

a szüleimnek bőven elég volt a büszkeség amit éreztek :)))) és a csalódás volt a nagyobb, mikor a nővérem bejelentette, hogy nem akar továbbtanulni. (pedig előtte néhány OKTV matekversenyen szép eredménnyel szerepelt)

ráadásul apám még mindig szomorú ha erre gondol.

2008. dec. 1. 16:48
Egy szép gyűrűt vennék neki.
93. df2a740c00 (válaszként erre: 87. - Cukilany)
2008. dec. 1. 16:43
Bár én nem kaptam semmit, de egyáltalán nem ítélem el, ha valaki nagyértékű ajándékot vesz a gyerekének. Én is ezt fogom tenni, ha megtehetem, hogy könnyebbé tegyem az életeét, és amit keres, abból élni tudjon, és ne vegetálni, mert lakásra-kocsira kell gyűjteni. Azt kérem a Jóistentől (többek között:), hogy olyan helyzetben leygek, hogy ezt megtehessem.
2008. nov. 16. 04:40
Én nem vennék ajándékot. A diploma megszerezésénél nincs szebb ajándék. Viszont kellően megünnepeltetném egy közös vacsorával.
91. Agines
2008. okt. 25. 02:33
Ajándék? Diplomáért? Ez nekem elsőre olyan volt, mint az ajándék kis papírkorong az oviba, ha jó választ adtunk. Mi a Tesómmal sose kaptunk jó jegyért vagy érettségire, dipire semmit. Sőt, a tandíjat, ha volt, mi fizettük a fizetésünkből, mert nappalira nem járhattam, hogy dolgozzak és akkirban nem voltak államis levelezős képzések csak elvétve. Amikor ilyen értékes ajikról beszéltek kicsit ufónak érzem magam.
90. cc8d148370 (válaszként erre: 87. - Cukilany)
2008. jún. 18. 21:42
Az én diplomaosztómon a szegény édesanyám összeroppant a szó szoros értelmében a fájdalomtól, hogy semmit nem tudott venni nekem. Rengetegen kaptak méregdrága autót, ékszereket...s ki tudja, mivel fokozták még. Nekem is fáj, hogy pl. ott bukdácsolt a szakomon egy csajszi, apuci lefizette a tanárokat, és 7 év alatt neki is meglett a diplomája, én végig 4.5 átlagos voltam, summa cum laude-t kaptam.... és mégsem vagyok képes kilábalni anyám nyomorából, a csaj pedig vezető beosztásban dolgozik. Tudom, én formálom az életem...már ha lenne még mit. :(
89. Serry (válaszként erre: 87. - Cukilany)
2008. ápr. 26. 19:23

Nem itélem el a szüleid, mert téged ilyen értékes ajándékkal leptek meg. Sajnos ismerek olyanokat akik valamilyen alkalomra ( éreetségi, diploma, esküvő stb.) ilyen értékes ajándékot kaptak és nem voltak elég érettek arra, h megbecsüljék. De ettől Te és a szüleid nem vagytok elitélendők. Mivel nem azt irtad, h nem tudsz mit kezdeni magaddal és pl összetöröd a kocsid.. nem gondoltam, h azok közé tartoznál akiket említettem. Bocs ha megbántottalak. Nem állt szándékomban. Az általánosítások sajnos ilyenek.

Ha akkor mikor lediplomáztál a szüleid úgy gondolták megtudják neked adni és szeretnék, h neked könnyebb legyen. Akkor ez igen is becsülendő. S rólad szólva? A véleményem az, h mivel téged igy segítettek a szüleid tanultál tőlük valamit: azt h támogasd majd valami képp a gyereked. Kívánom, h hasonló kezdetet tudj majd mindegyiknek biztosítani.

Az én szüleim is arra tanítottak, h becsüljem a munkám gyümölcsét és azt amivel ők tudnak engem segíteni. S a két kisfiamat is így akarom nevelni.

88. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 87. - Cukilany)
2008. ápr. 26. 19:00

Miert itelne el mindenki a szuleid? Szeretetbol adtak es bizonyara oromet szereztel a diplomaddal nekik. Mit szamit, hogy masok mit gondolnak? Nekem egyik diplomaosztomra sem jottek el..., de ez meg nem ok arra, hogy velemenyezzem masok szuleit, hogy tulzasba vittek-e az ajandekozast.

Ha egy szulo megteheti, igenis segitse a gyereket, ez a velemenyem es igy szeretnem majd en is csinalni.

87. cukilany (válaszként erre: 86. - Serry)
2008. ápr. 26. 18:34

Mivel én vagyok az egyetlen aki ilyen ajándékot kapott és mindenki elítéli a szüleimet emiatt, ezért nyilatkozom.

Az én szüleim megtehették és kaptam. Hogy nem értékelném? Hát... Sztem igenis értékelem,de leginkább ezzel a nem fogja értékelni dumával csak az nyugtatja magát, aki nem kapott ennyira értékes ajándékot! Mivel rosszabb egy kocsi ajándékba, mint egy ékszer? mindkettő érték! és ha valaki megteheti h bebiztosítja a gyereke életét, akkor tegye meg. Én is meg fogom tenni, ha telik rá!

De hangsúlyozom, nem vártam ezt az ajándékot, nem kértem, de boldog vagyok, h kaptam! nem fáj most emiatt a fejem.

86. Serry
2008. ápr. 26. 18:07

sziasztok! Nekem két diplomám van mindkét diplomaosztomon ott voltak a szüleim és a férjem. Az elsőn még csak jegyesek voltunk a másodikon már az első kisfiúnk is ott volt. Lényeg én a szüleimtől az elsőre kaptam egy ebédet és ékszert. a másodikra azt, hogy míg én fősulira jártam ők vigyáztak a fiamra. (Anyósék nem vállaták a gyereket 1 napra sem mikor vizsgázni jártam, és egyetlen diploma osztomkor sem mondták bakfütty.)Férjem szintén két diplomás ő mindkettőt nappalin csinálta. Az elsőre kapott egy családi összeröfit, a másodikon már szintén a kisfiunkkal voltunk és akkor csak a keretszapuval ünnepletünk. Szóval velünk ez volt.

De szerintem is lakást vagy autót adni túlzás- sose fogja megbecsülni ha nem dolgozott meg érte. S gondolj bele ha az embernek 2-3 gyereke van nem tud mindeggyiknek azt adni. Nálnunk is van testvér és ő is diplomás. Lakást mindketten úgy vásároltunk, h az én szüleim támogattak benne.

2008. ápr. 11. 19:36
ÉN azt Gondolom Elég nagy ajándék az,hogy odáig támogatják a szülők míg elér az ember diplomáig.Felér egy autóval egy lakással a mai világban.A szülők öröm könnye a legnagyobb ajándék,hogy bűszkék lehetnek gyerekeikre.El érték céljukat és utnak indulhatnak az élet könyörtelen útján.
2008. ápr. 11. 12:45
Mondjuk ez attól függ, hogy hogy állok anyagilag. De bárhogy is soha nem vennék lakást, kocsit, viszont biztos támogatnám, ezekhez való hozzájutását. Valószínűleg mire eljut a diplomáig, már eleget kapott. Viszont amit adnék, az valami utazás lenne, ha van, akkor a párjával együtt befizetném őket valahova. Hogy ez magyarországi vagy külföldi út lenne, az éppen az aktuális pénztárcámtól függne...
2008. ápr. 11. 12:30

Én nem kaptam semmit. Mit vennék?

Azt hiszem, egy nagyon jó minőségű gitárt.

2008. márc. 15. 15:36

Semmi esetre sem venném meg a lalást, és az autót, akkor sem ha megtehetem.


Egy bankszámlát nyitnék, korlátoznám a havi összeg levételét, és egy vállalkozást-egyéni vállalkozó, max. BT.-indítanék, hogy saját maga dolgozzon meg a vágyaiért. A kezdő tőkét adom, de a munka az ő dolga lenne.

81. cukilany (válaszként erre: 80. - 9854c8384b)
2008. márc. 15. 14:58
Én autót és lalást kaptam, nem okoz gondot ezek fenntartása, és nem dolgoztam fősuli mellett! A fizumat mire költsem? Nem kell félretenni lakás önerőre, nem kell fizetnem kocsitörlesztőt... mindent kaptam h elkezdjem saját életet élni!
2008. márc. 15. 14:08
sztem az autó meg a lakás az túlzás, még ha meg is tehetik a szülők. és kifogja fizetni az autó után járó költségeket? biztosítás és a többi... főleg ha vki fősuli mellett nem dolgozott és akkor bele a nagy világba, kezdőként majd biztos eltartja magát, rezsi meg a kaja...
2008. febr. 23. 19:19
Attol fugg, hol szerez diplomat, mennyire megbizhato, a kepessegeihez kepest mit hoz ki magabol...
2008. febr. 23. 16:46
lakást
77. c2b1667ba4 (válaszként erre: 74. - 533bb4d1fe)
2008. febr. 23. 16:42
A szülőnek nem kell nagyon sokat tennie, hogy a gyerek lediplomázzon. Csak szülőnek kell lennie. Én nem kaptam semmiféle segítséget. 17 éves korom óta mindent magamnak fizetek (suli, kaja, albérlet, stb.) és nappalin tanultam. Aki tanulni akar, az meg tudja csinálni. Aki nem akar, annak hiába fizetnek mindent a szülők. Legfőképpen azért a diákon múlik, hogy meglesz az a diploma, vagy sem.
2008. febr. 23. 16:39
Nekem április 4-én lesz a diplomaosztóm. Szerintem nem sokan tehetik meg, hogy autót, vagy más drága ajándékot vegyenek. Ezzel tisztában van a diplomázó is! Én pl. ezeknek nagyon örülnék (mindenből a legolcsóbbra gondolok): pénz (1-2e Ft is sokat számít), utazás (nem kell tengerpart, egy hétvége is jó valahol), de aminek legjobban örülnék, ha a családdal együtt elmennénk vacsorázni valahová és mindenki büszke lenne rám (nekem csak nevelőapukám van, így a családba tartoznak a rokonok is). :) Minden apróságnak tudunk örülni, nem kell ezen idegeskedni! Ha egy plüssmacit kap az ember, arra is mindig mosolyogva fogunk nézni. :)))
2008. febr. 23. 16:07
Hát nem tudom az én fiam még csak most fog ballagni általánosból.De a rokonságban már többen tettek le érettségit meg most majd a diplomát.Már amióta az első unokatesó elballagott azóta minden ilyen alkalommal össze gyülik a szük rokonág /tesók,unokatesók./és egy jó kis ebéd mellett elbeszélgetünk.Ajándékként meg általába pénzt adunk és azt arra költik amire akarják.A fiam ballagásán is ez lesz mert ezt nagyon szereti mindenki,és ő is mert úgyis csak egy évben kétszer találkozunk egymással mert elég távol lakunk egymáshoz.Amúgy meg szerintem nem is tudnánk majd neki nagy ajándékot/külföldi utazás,lakás,kocsit/adni,mert még van két kisebb tesó és hát őket is tanitatni kell.
2008. febr. 22. 06:17
És ti mit kaptatok ajándékba,hogy kitaníttatátok.?
2008. jan. 2. 22:34
Én egy nagyon szűk körű vacsorát kaptam a családtól,ez volt az,ami a legjobban esett.Persze a rokonok pénzt hoztak,de kissé kellemetlenül éreztem magam.Nekem az együttlét volt a klegszebb ajándék,és hogy láthattak,hallhatták a nevem.Hanna
2007. nov. 26. 18:23
Már megkapta mind a három diplomájáért:)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook