Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit tegyek, ha zaklató SMS-eket kapok? fórum

Mit tegyek, ha zaklató SMS-eket kapok? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6
31. Sommersby (válaszként erre: 28. - Df1e1c376c)
2019. szept. 18. 21:12
Úgy, hogy ezen az új sim-kártyán írtam neki sms-t, hogy legalább lezárhatná a kapcsolatot, csak én normális stílusban írtam. Mert még soha életemben nem tűnt el kapcsolatból senki, egy mondatban elmondja, mi van, tovább nem érdekel. Ehelyett pár nap múlva trágár sms jött, persze nem a férfi eddig tudott telefonszámáról, hanem másik számról. Egyébként valóban annyiból lenne érdemes tudni, ki szórakozik, mert akkor legalább a korábbi randikat is tudnám hová tenné, hogy mondjuk egy aberrált hülye volt. Ennyi.
2019. szept. 18. 20:51
Tiltsd le.
29. globus (válaszként erre: 7. - Sommersby)
2019. szept. 18. 20:45
Kártyások zömét sem adja ki a kereső, tapasztalat.
2019. szept. 18. 20:42

Szerintem felesleges ezen agyalni. En csak letiltanam a szamot a keszuleken.

Amugy ha uj a szam, hogy tufhatna a regi pasi?

27. grassi
2019. szept. 18. 20:10
én a végére akarnék járni, mert ilyen helyzetben az lenne az érzésem, hogy valaki folyamatosan figyel. plusz ez zaklatás, ha rajtam múlna, hogy valakit ezért elővesznek, akkor nem hagynám annyiban.
26. Sommersby (válaszként erre: 25. - Simple)
2019. szept. 18. 19:23
Igen, randiztam vele kétszer személyesen, többször beszéltem vele telefonon is, de igen, nem mernék rá esküdni, hogy vele beszéltem. Átlag férfihang, kulturált, nem bunkó, nem túl mély hang. És telefonon sokszor túl gyorsan is beszélt, ez a férfi meg nem olyan volt. A találgatás meg nem bizonyíték, majd a rendőrség lesz az.
25. simple (válaszként erre: 22. - Sommersby)
2019. szept. 18. 19:14
Randiztál vele, de nem ismered fel a hangját? :O
24. Amaunet (válaszként erre: 22. - Sommersby)
2019. szept. 18. 18:43

Nem értelek.

Miért foglalkozol azzal, hogy ki küldi? Miért agyalsz ilyesmin? Nem mindegy? Az ilyenek akkor boldogok, ha mások életét megkeserítik és úgy látszik nálad célt is érnek ezek a zaklató sms-ek.

Tilts le minden olyan számot, ahonnan zaklató üzenetet kapsz és ne foglalkozz vele tovább!

23. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 22. - Sommersby)
2019. szept. 18. 18:40
Neked nem kell senkit gyanúsítani, ha szeretnéd tudni ki a zaklató, be kell sétálnod a rendőrségre és feljelentést kell tenned. Majd ők is teszik a maguk munkáját és fény derül a zaklazó személyére.
22. Sommersby (válaszként erre: 21. - 9b10f3d7ff)
2019. szept. 18. 18:37

Az a fura, akivel a legelső trágár sms után beszéltem este (akkor végre felvette), abszolút meglepettnek tűnt, mondjuk a hangtónusa hasonlított arra a férfire, akivel randiztam. De valami hasonlót említett, hogy lehet "végtelen hívások", nem tudom, mi.

Igazából nem vagyok --ri, de azt én is tudom, hogy a zaklatás kimeríti a bűncselekmény fogalmát, és jó lenne tudnom, ki van mögötte. Gyanúsítani nem gyanúsíthatok senkit, míg bizonyítékom nincs.

21. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 20. - Globus)
2019. szept. 18. 18:27
Vannak az x forintért végtelen hívásokat, SMS üzeneteket küldő szolgáltatások is.
20. globus (válaszként erre: 18. - Sommersby)
2019. szept. 18. 18:23
Szerintem ne foglalkozz vele. Tiltsd le a számot. Majd ha elfogy a pénze, nem küld többet :)
19. Sommersby (válaszként erre: 17. - 9b10f3d7ff)
2019. szept. 18. 18:21

Igen, félreértetted a szitut, mert az én korábbi sms-em a régi céges számára ment, hogy, ha megbántottuk egymást, valami félreértés, akkor nem részemről szűnik meg a kapcsolat, ő nem hajlandó kommunikálni (egyik percről a másikra, holott előtte minden rendben volt, úgy tűnt). Ő lesz az oka, ha mindennek vége lesz. De ez még jóval előtte volt, mielőtt kaptam volna bármilyen trágár sms-t.

Tehát, nem a trágár sms-ek után írtam neki, hanem jóval előtte.

A trágár sms-ek egy másik 30-as számról jöttek, nem a korábbi céges számáról (gondolom, ha ő is, annyi esze van, hogy nem arról küldözgeti ugye).

Igazából már csak azért érdekelne, ki küldi, mert akkor végképp lezárhatnék magamban egy kapcsolatot, és tudnám, nem velem van a baj, hanem a férfi aberrált stb.

18. Sommersby (válaszként erre: 16. - 9b10f3d7ff)
2019. szept. 18. 17:56

Köszönöm! Akire gyanakszok, annak a foglalkozása informatikus, és fura, hogy akivel beszéltem telefonon, mondja, fogalma sincs, hogy ő ilyet küldözgetne. Viszont az egyik válasz (egyetlen) sms-emre, hogy "Ki vagy?" a korábbi ismerősöm céges számát adta ki nekem, ezért gondolom, hogy lehet, összefüggés.

Ha nem marad abba, akkor kérem a rendőrségen az illető sms-küldő nevének kiadását.

Mint, ahogy ma küldtem sms-t, és megírtam, ha nem hagyja abba, akkor rendőrségi dolog lesz belőle.

Talán már ez elrettenti a további sms-ektől.

17. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 3. - Sommersby)
2019. szept. 18. 17:55

"Felhívtam első nap az "illetőt", azon a számon, amiről először küldte az sms-t, tagadott."

Ha, arról a számról jött az SMS, ami a volt ismerősödé, akkor akármit mond, ő küldte, logikus bármit is mond.

Lehet félreértem a szitut, igaz az is, hogy semmi közöm hozzá, hiszen mindenki úgy állítja fel magáról az önértékelést, ahogy akarja. De ennyire ne legyen valakinek önbecsülése, hogy aki felszívódik, trágár ütenetet küld, még felajánkom, hogy nyugodtan folytathatjátok...háááát, gyomor kell részemről hozzá.

16. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Sommersby)
2019. szept. 18. 17:47

A rendőrségen bejelentheted, a zaklatás komoly büntetést von maga után.

A szolgáltató, a rendőrség számára kiadja az SMS küldő nevét.

Azonnal blokkolnod kellett volna a a számot, így nem lenne lehetősége többször hívni.

Azt is eltudom képzelni, hogy egy régebben megszüntetett számot aktiváltak újra, és fogalma sincs az illetőnek, hogy ismeretlennek küldözget üzenetet.

15. Piroska52 (válaszként erre: 13. - Sommersby)
2019. szept. 18. 17:35

keress rá,

milyen telefonod van,?

hátha tud valaki segiteni hol keresd,

14. Sommersby (válaszként erre: 11. - Amaunet)
2019. szept. 18. 17:33
Igen, biztos meg lehet oldani, ettől függetlenül, kíváncsi vagyok, ki áll a dolog mögött, mert nem érzem valahogy véletlennek, hogy valaki aberrált pont most talált meg. De lehet, egyszerűen megpróbálom letiltani, és kész.
13. Sommersby (válaszként erre: 12. - Piroska52)
2019. szept. 18. 17:32
Nem, tudom, van-e ilyen opció, de, lehet, ez lesz.
12. Piroska52 (válaszként erre: 7. - Sommersby)
2019. szept. 18. 17:22

nem tudom milyen telefonod van,

de én most megnéztem az enyémet,és van olyan opció,hogy a partner blokkolása,

keresd meg,és blokkold,akkor nem kapod meg az üzeneteket,és nem tud hivni,

11. Amaunet (válaszként erre: 1. - Sommersby)
2019. szept. 18. 17:14
Tiltsd le a számot!
10. Sommersby (válaszként erre: 9. - Napsugár8)
2019. szept. 18. 17:04

Igen, értem.

Igazából az az érdekes, hogy a legelső sms után estefelé felvette az illető a telefont, én mondtam, mi volt. Erre teljesen nyugodtan mondta, hogy ő nem küldött semmilyen sms-t,mondtam, márpedig erről a számról jött. Erre megjegyezte, hogy lehet, bemegy a szolgáltatóhoz (30-as szám) és rákérdez. Én ráhagytam, bizonyítékom nem volt. Bár tudtam, hogy úgyis kamuzik.

9. Napsugár8 (válaszként erre: 8. - Sommersby)
2019. szept. 18. 16:58

Akár tudod hogy ki ő, akár nem, ha a szolgáltatóval nem egyeztetsz, akkor ugyanúgy megkapod az ő számáról az összes további mocskolódást, mint eddig.

Elég ahhoz, ha csak a számot tudod.

Ezért írtam, ha a szolgáltató nem hajlandó a kérésedet teljesíteni, akkor menj a rendőrségre, és akkor már a rendőrségi megkeresés után a szolgáltató sem fog tudni kimaradni az ügyből.

8. Sommersby (válaszként erre: 6. - Napsugár8)
2019. szept. 18. 16:53

Igazából gyanús, hogy aki ilyeneket ír, agy vagy tényleg aberrált, vagy valóban bosszantani akar. Én arra a férfire gyanakszok, akivel randiztam, és annak ellenére, hogy tényleg minden jól indult, egyszercsak köddé vált, mintha valamivel megbántottam volna. Úgy tudom, hogy néha ivott is. Azon gondolkoztam, lehet, olyankor írkál ilyeneket.

Igazából a stílusából próbálok rájönni, ki lehet.

7. Sommersby (válaszként erre: 4. - Piroska52)
2019. szept. 18. 16:50

Igen, ki van írva, de nem található tudakozóban, tehát úgymond nevet nem rendel hozzá, így titkos, nem ad ki rá nevet.

Felhívtam már másik telefonról is, nem vette fel, ma egy másik számról hívtam fel (amit totál nem tudhat), nem vette fel. Viszont kaptam egy "kamu" sms-t, hogy "xy" mintha havernak írná: "ne szórakozz velem."

Erre írtam egy sms-t, ha nem hagyja abba, mert sejtem ki, még a lakcímet is tudom, megyek a rendőrségre, és kész. Csak gyanúm van egyébként, bizonyosságom nincs. De ismerőseim mondták, ez nem lehet véletlen, valaki dühében csinálja, aki ismer. Még szerencse, hogy nem ezt a számom használom állandóan, de egyszerűen jó lenne megtudni, ki áll a dolog mögött. Én nem ártottam senkinek.

2019. szept. 18. 16:48

Úgy tudom, ha bemegyünk a szolgáltatóhoz, és megmutatjuk, elmondjuk, akkor van valami lehetőség, hogy letiltsák az arról a számról jövő minden megkeresést, és már el sem jut hozzád a mocskolódás.

Ha viszont ezt nem vállalják, akkor rendőrségi feljelentés.

5. 0adc8842b1 (válaszként erre: 1. - Sommersby)
2019. szept. 18. 16:46
Próbálj a mobilszolgáltatónál letiltani. Ha jogos a rendőrségnek kiadhatja, neked nem biztos.
4. Piroska52 (válaszként erre: 1. - Sommersby)
2019. szept. 18. 16:46

ha egy telefonszám ki van irva,az nem titkos,

az hogy kié,utána lehet nézni,

hivd fel egy másik telefonról,akkor megtudod kicsoda,

ha nem akkor tiltsd le,

3. Sommersby (válaszként erre: 2. - Bless the child)
2019. szept. 18. 16:45
Igen, az volt egy héttel előbb az első reakció, hogy felhívom, többször fel is hívtam. Nem vette fel. Küldtem egy smst-t, hogy "Ki vagy vagy Te?" - erre röviddel később kaptam egy trágár sms-t. Jellemző, hogy szexuális töltetűek az üzenetek. Van egy gyanúm, hogy egy félbemaradt, alig elkezdődött kapcsolatból egy férfi (nem én szakítottam, teljesen normálisan indult minden, minden jó volt köztünk, utána eltűnt, letiltott, nem vette fel a telefont, köddé vált). Már ez fura volt. Én kulturált sms-t írtam neki, hogy részemről folytathatjuk, nem én vagyok az oka a szakításnak. És nem a régi (céges) telefonjáról jönnek az sms-ek, hanem egy másikról. Felhívtam első nap az "illetőt", azon a számon, amiről először küldte az sms-t, tagadott. Meg, hogy biztos "kör sms". Bizonyítékom nincs.
2. Bless the child (válaszként erre: 1. - Sommersby)
2019. szept. 18. 16:38
Hívd fel vagy tiltsd le.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook