Mit tegyek, ha zaklató SMS-eket kapok? (tudásbázis)
Lejjebb azt írtad, kíváncsi vagy, ki az, és ezért nem tiltod le.
Most akkor tudod vagy nem tudod?
Én már rég letiltottam volna. Annyira nem vagyok kíváncsi, hogy hagyjam magam zaklatni.
de te magad is azt írtad, egyáltalán nem tudod, hogy ő volt e az. És eltünt. Komolyan, ha eltűnt, miért írna szexuális zaklató üzeneteket?? És itt nem a logikáról van szó, zaklatni az zaklat, aki akar vmit, pont ez a lényege, nem tűnek el, nem lehet tőlük megszabadulni. Te pedig mindenáron egy eltűnt személybe akarod belelátni a zaklatást??
Én továbbra is fenntartom, számot cseréltél, és a régi tulajdonosának szól az egész, te meg itt belelátsz vmit, mert ragaszkodsz, egy kértrandis személyhez, akivel még a saját elmondásod szerint se volt semmiféle kapcsolat.
Viszont több napja írtad, mész a rendőrségre, elmentél?
Mondjuk talán azért közöltem vele, mert gondoltam, hátha még van esély folytatni.
Egyébként felesleges azon "csemegézni", hogy engem dobtak, van ilyen az életben, én is dobtam már mást, csak bennem van annyi gerinc, hogy ha valakitől (akár 2 találka után, akár több, mindegy), nem akarok valamit, akkor közlöm, bármennyire is fáj, és nem eltűnök, de van, aki úgy oldja meg, van akinél ez így divat, úgy látszik.
Hát, nem egyszerű ez.😂
A kérdés, hogy miért közli valaki a vadiúj számát (elsőként) egy olyan emberrel, akivel nem nem akar a jövőben semmilyen kapcsolatot, megkeresést, stb...
Fura még ebben, hogy őt dobták, ha nem is közölték vele face to face.
a legvalószínűbb, hogy az új szám, valakié volt, és neki írnak. Te meg belekavarsz itt dolgokat, egy nemlétező kapcsolat sirámai címén.
Amiket leírtál abból így látszik.
amúgy igen, másold ki az smseket, és menj rendőrségre, ha nem vagy hajlandó szimplán letiltani a számot. De valószínű azt fogják mondani amit valaki írt, élet elleni, vagy rendszeres fenyegetés kell.
egyébként írta vki, hogy amúgy igenis foglalkozik a rendőrség a zaklatási ügyekkel. De itt valószínűbb, hogy nem is neked szól az egész.
Jólertem 2 találkozó volt összesen??
Akkor minek lett vége?? El se kezdődött.
Igen, ja, ahogyan mondani szokták más esetben is "a rendőrség majd csak akkor jön, ha vér folyik" - mondjuk erőszak esetén.
Igen, nem életellenes, nem is dobom el magam a félelemtől rögtön, csak úgy érzem, jogom lenne tudni, ki írkál. Ennyi. De letilthatom, persze. Ettől függetlenül még úgy érzem, jó lenne tudni, ki az, bárki.
Egyébként igen, elolvastam több helyen neten a zaklatás fogalmát, egyik érdekes jogi megfogalmazás "hosszan tartó, bizonyítható zaklatás". Ja, és ne "provokáljuk" a zaklatót, maradjunk közömbösek, ja igen.
Ez kb, mint a megerőszakolónak kijár, hogy "ja, igen, biztosan az áldozat volt a kihívóan öltözködő, kacér." Ja. Őszinte legyek, vagy letiltom, vagy bemegyek a rendőrségre, és megkérdezem, mit tennének.
Bár nem vagyok kompetens, nem gondolom, hogy komolyan foglalkoznának ezzel a rendőrségen. 2-3-4 sms miatt nem fognak semmilyen nyomozást indítani, mivel nem életellenes az üzenet.
Javasolni fogják, hogy tiltsd le.
Nem, nem generálok problémát, a problémát az olyan kretén generálja, aki ilyen sms-eket küldözget, akárki is legyen az.
És az a megszállott, aki ilyeneket küldözget. Igen, ha az illető az, akire gondolok, akkor most is alkoholista.
Két verzióm van, még egy sms-t kapok, megyek a rendőrségre. Mert kíváncsi vagyok, ki az. Le is tilthatom, persze, de szeretném tudni, ki az valahogy. Büntetlenül ne szórakozhasson már.
ragozhatod még holnap reggelig is,
akkor sem lesz jobb,letiltod,vége,
ennyi,
Gyakorlatilag magadnak generálsz problémát a semmiből.
Letiltod, nincs több gond.
Igazából bárki írja az üzeneteket, semmilyen kapcsolatod nem lesz vele. Ezért érthetetlen számomra, hogy miért vagy ennyire megszállottja, ennek a témának.
Arról nem beszélve, ha piásan írta az sms-eket, akkor nem évekkel ezelőtt volt alkoholista, hanem most is az!
Ne foglalkozz vele, tiltsd le!
Nem is logikus, igen, hogy valaki, aki szakított (vagy inkább lelépett) ilyen sms-ekkel jelentkezzen, csak akkor lehetséges, ha van baj van, akár alkohol, vagy más, amit korábban nem gondoltam volna az illetőről.
És igen, szívem szerint elfelejteném az egészet, de valahogy azért érdekel, ki képes ilyesmire.
Igen, benne van a pakliban, hogy valaki random pont megtalált, bármi lehet.
Csak az a fura, hogy egy pár napja nemrég aktivált sim-kártyához tartozó számra (amit kértem, hogy tudakozóban ne jelenjen meg - nincs is benne), éppen viszonylag röviddel az aktiválás után megtalál egy aberrált, ezért gondolom, valaki olyan, akit ismerek.
Bocsánat, hogy ezt mondom, de fórum visszaolvasása után szerintem a "volt pasid" inkább megijedt, hogy matrica vagy, gyorsan lelépett, nem gondolnám, hogy Ő írogatna, minek?
Engedd el, tiltsd le a számot, felejtsd el ezt az ügyet és azt a másik pasit is.
Egyszer én is kifogtam valami beteg barmot. Érettségi után egyik kedves tanárunk nagyon komoly balesetet szenvedett Olaszországban, és szerettem volna érdeklődni az állapota felől egy másik volt tanáromtól, sajnos azonban téves számot adott meg egy ismerősöm. Én gyanútlanul ráírtam sms-ben a legjobbakat kívánva, és biztosítva, hogy gondolunk rá, mire olyat kaptam vissza, hogy az ütő megállt bennem...az nyilván leesett, hogy nem a volt tanárom, de nem értettem, mi ez a mocskolódás.
Annyit válaszoltam még neki, hogy elnézést kérek, téves számot kaptam, bocs a zavarásért, erre felhívott valami zilált némber és üvöltött velem, hogy milyen elmebeteg szutyok vagyok...a hideg futkosott a hátamon, le is tiltattam, annyira nyomasztó volt.
Szóval egyeseknek nagy a baj a fejében - vagy szed/nem szedi amit kéne -, így simán megeshet, hogy valaki random szekál.
A szám tulajdonosával - ahonnan jött az sms - beszéltem már a legelső 2 sms elküldése napján, este felvette, és váltig tagadta, hogy ő nem küldött semmilyen sms-t, de bemutatkozni nem mutatkozott, a szám titkos, és csak feltételezés, hogy az illető azonos-e valakivel, egy férfivel, akire gondolok.
Másik, aki tudhatja abszolút "haver" férfi, ő róla meg aztán végképp nem feltételezem, miért akarna trágárságokat írni nekem, a hangja meg abszolút más, mint aki felvette a telefont, és akire gyanakszok.
Számon nem kérhetek, gyanúsíthatok, mert az rágalmazás lenne.
Nem igazán értem ezt a tépelődést. Zaklat, letiltom. Nem pedig agyalok rajta, hogy ki lehet az és miért teszi.
Nekem ami ebből lejön: szeretnéd, hogy az a fickó legyen, aki dobott téged, mert úgy gondolod, akkor lesz még valami kettőtök között.
Hidd el. Egy igazi férfi, ha akar valamit, akkor addig megy, amíg meg nem kapja amit akar. De nem ilyen stílusban. :)
Nem, akire gyanakszok, az egy hónapja volt kb., és biztos nem egyoldalú volt, mert egyértelműen mondta, hogy vonzónak talál, nem beszéltük meg, hogy csak szex lenne, és előre is tervezett későbbi találkozásokat. És tudta ezt a számom.
Akire gondolsz, az egy múlt évi plátói szerelem, de ő egyértelműen jelezte, hogy másba szerelmes, mára már teljesen normálisan működik barátság köztünk, néha chaten írunk, de ő nem is tudja a telefonszámom.
Nem kürtölöd világgá, csak a 60-ik hsz-ben.
Itt senki egy szóval sem mondta, hogy ismeretlen írogat.
mondom én,
Forsyte saga,
Hát szerintem szakítani kapcsolatban lehet. 2 randi meg messze nem kapcsolat. Annál ékesebben nem lehet elmondani, hogy nem akar tőled semmit, mint hogy nem keres téged. Aki érti, felfogja, az nem gondolkodik azon, hogy ó, jaj, biztos megbántottam azzal... Jézusatyaúristen.
Nyilván nem egy vadidegen.
A zaklatás tényállását bárki elolvashatja a Btk-ban. Jah.
További ajánlott fórumok:
- Ti vissza szoktátok olvasni a régi e-mailes levelezéseiteket, sms-eket? Amik azoktól jöttek, akik fontosak nektek?
- Mit tegyek a zaklatómmal?
- Ápolási segélyt kapok, ha jönnek ellenőrizni és nem vagyok itthon, mit tegyek?
- Úti balesetem volt és az orvos február 25-én adhatja ki a táppénzes papíromat, így nem kapok fizetést, mit tegyek?
- Facebookon elfelejtettem a jelszavam, reseteltem, de nem kapok mailt tőlük. Mit tegyek?
- Mit tegyek? Hónapok óta nem kapok CSED-et. Sem határozatot, sem pénzt.