Mit tegyek, ha van egy olyan ember a környezetemben, aki szülésznőnek, és orvostan hallgatónak adja ki magát, és közben nem is az? (tudásbázis)
Jajj! Olvassátok már el az másik reglapját!
Ő akart szülésznő lenni.
ENNYI!!
Biztos nincs kit oktasson:))
Ő csak egy egy mérnöknő budapestről.
Lehet ez is csak egy álom nála.
brekike: Már próbáltam vele szépen elbeszélgetni, igaz nem ebben a témában, másikban, ami kevésbé komoly kvalitású volt. Annak az lett az eredménye, hogy én nem is vagyok igaz barát, és a fejemhez vágott mindent több évre visszamenőleg. Utána újra felkeresett és felébresztettük a barátságot, mert azt mondta, hogy átgondolta a dolgot és másképp lát mindent, de újból elkezdte ezt az orvosos agyrémet! :(((
A barátség több okból kifolyólag is meglazult közöttünk, de az egyik legfőbb oka az állandó hazudozás, amiben él. A másik pedig az, hogy mellette más barátnőm "nem lehetett" sose, mert féltékenykedett mindenkire. ÉS még tudnám sorolni sajnos tovább is! A kapcsolatot ismét megszakítottam vele, de felkeresgetnek az ismerősei, hogy ismerkedni akarnak velem és nem akarok semmi kellemetlenséget ebből kifolyólag! :S Szóval kicsit összetett az ügy , de talán így már jobban érthető... Legalábbis remélem! És köszönöm a hozzászólást!
nos, ha tényleg jó barátnők voltatok (miért mult el?), akkor ültesd le magaddal szembe és próbáld elmondani neki, hogy képzelt világban él, mert ti ezt és ezt tapsztáljátok nála és az ő érdeke lenne, ha orvostól kérne segítséget. és persze azt is akár, hogy te most is szereted és aggódsz érte.
Én legalábbis ezt tenném. Bár kicsit nehéz, hogy nehogy kioktatásnak, anyáskodásnak tünjön, de megoldható ha őszinte szivvel teszed.
Én igy látom.
nézd, fogadd el, hogy nem a te feladatod, hogy "megmentsd" a világot! főleg, ha nem is vagy tisztában még teljesen azzal sem, hogy mi is a veszély:)
az miért fáj neked, ha valaki másnak képzeli magát, mint aki? ha a szomszéd sarkon napóleonnal találkoznál, akkor sem kellene riasztanod a nemzetvédelmet, hidd el, nem tudna seregeket küldeni ellened:)
ha valaki nőgyógyásznak képzeli magát, és képzeletében betegeket műt, hát hadd tegye. kárt nem tud okozni senkinek ezzel.
gondolkodtál már azon, hogy tulajdonképpen min is aggódsz ennyire?:)))
Figyu!
Nem vagy Te egy mesemondó?Nekem nagyon úgy tünik:)
Mivel ha az emlékeim nem csalnak,és miért is csalnának Te más néven is regelve vagy. Az észt nagyon tudtad osztani.Szerintem Nálad nincs minden rendben:)Nem magadról irsz véletlenül?
Nagyon gyanus vagy.
mivel műtéteket csakis intézményekben végeznek is ezért ha nincs orvosi diplomája, akkor tutira nem műt.
Szülés levezetésére, akár még esélye is van, pl. aki otthonszülést választ.
ÉN az egészet nem értem, úgyhogy....
Különben pedig minden ilyesminél a MOK az illetékes, nem a szomszédot kell megkérdezni...
JAh, hogy csak "hallgató"? Ezt nem is figyeltem.
Akkor pláne nem értem a kérdést:)))))
ha medikus, akkor hogy tudna praktizálni?
Meg előadást tartani az egyetemen?
Én ezt az egészet nem értem.
HA csak mondja, nem kell vele törődni.
HA orvosként tevékenykedik, s nincs ilyen végzettsége, akkor ez 5 perc alatt tisztázható MOK által. Ennyi.
Hogy tudtad lebuktatni?
Semmi köze nincs az egészségügyhöz?
Ez szép dolog hogy félted az emberiséget, de ezzel szemben ugysem tudsz mit tenni :(
Ahhoz hogy praktizálhasson az nem egy folyamat eredménye? Gondolok itt orvosi kamarára, meg valahol csak kell jegyezni hogy ő van, meg mit csinál stb. És akkor bizzunk benne hogy ezeken az akadályokon elbukik, és nem tud kárt tenni másban.
Ha tényleg így van, az ilyen ember még közveszélyes is lehet.
A legkisebb bűne, az, hogy hazudik.
értem. de gondolod, hogy a te feladatod őt ebben meggátolni?
szerintem annyit tegyél, hogy te magad ne menj hozzá, illetve rokonaid, ismerőseid ha hozzá fordulnának, figyelmeztesd őket a gyanúdra.
Én sem értem hogy miért foglalkozol ezzel?
Ha te tudod hogy ez csak mese, akkor ne kérj tőle tanácsot. Mást ugyse nagyon tudsz tenni, mert a végén te jönnél ki rosszul, hogy beszélsz róla. Ne foglalkozz vele abból baj nem lehet.
semmit ne tegyél.
ne tőle kérj tanácsot egészségügyi kérdésekben.
nem értem, miért érzed azt, hogy neked ezzel valami dolgod lenne?
További ajánlott fórumok:
- Főiskolai szülésznő képzés.
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Melyik három színnel tudnád leginkább jellemezni magad? Melyikből van a legtöbb a környezetedben, holmijaidban?