Mit tegyek, ha nem akar visszavenni a munkáltató gyes alatt? (tudásbázis)
Szerintem felesleges a fenyegetőzés, GYES mellett nem köteles foglalkoztatni.
Persze ettől még nem kell beleegyezni a közös megegyezéssel történő elválásba.
Sziasztok!
Szerintem ha a munkáltató tud munkát biztosítani (mint írtad, más helyszínen) akkor nem fog felmondani, így csak közös megegyezéssel szüntetheted meg a munkaviszonyt.
Köszi a biztatást!
Hogy van ennyi szabid? Bocsi, hogy megkérdzem, de nekem kb. 2 vagy 2,5 hónap marad bent.
Próba szerencse. Így kell hozzáállni..;-)
Én is így leszek, szeptemberben lejár a GYED-em, de nem szeretnék az előző helyre visszamenni...csak végszükség esetén. A GYES alatt próbálok másik állást találni. Amíg tart a szabadságom van időm...ez kb. január eleje.
Hajrá! S ne hagyd magad! Nehogy belemenj a közös felmondásba!!!
Én pont ugyanebben a cipőben járok, de kicsit tudatlan vagyok ebben a témában... Már bejelentettem, hogy visszamennék dolgozni, de egyenlőre csak széttárták a karjukat. Még júliusig van időm, akkor jár le a gyed, de nem tudom, hogy mit lehet ilyenkor tenni... Én is azt gondoltam ki, hogy keresek másik állást és felmondok, de akkor én is elesnék jó nagy összegtől.
Egyébként, amit írtál az azt jelenti, hogy nem dolgozol, tehát otthon vagy, de mégis kapod a teljes fizudat + a gyes összeget???????
Szia! Munkaügyis vagyok! Nehogy belemenj a közös megegyezésbe! Okos légy!
Ha el akarnak távolítani, indokolják!
Ne hagyd veszni ami jár!
Nemrég jeleztem munkáltatómnál, hogy a gyed lejárta után vissza szeretnék menni dolgozni, de sajnos nem kívánnak visszavenni a gazdasági válságra hivatkozva. Természetesen jár a fizetésem a gyes alatt, de külső céghez fognak kihelyezni, ha visszamegyek. Mivel gyermekemet bölcsődébe szeretném íratni és az a munkahelyemhez lenne közel (a lakóhelyemen sajnos nem megoldható), így ez komoly problémát okozna. Megteheti ezt a munkáltató? Nem szükséges a beleegyezésem a gyermek 3 éves koráig? A munkáltató jelezte hogy a szabadság kifizetése után közös megegyezéssel megszüntethetnénk a munkaviszonyom, de akkor elesek 2 hónap felmondási és 1 hónap végkielégítéstől. Ha belemennék a közös megegyezésbe kérhetem ezt a 3 hónapot, van rá mód, hogy legálisan kifizessék nekem?
Válaszukat előre is köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- A munkáltató köteles visszavenni GYED után abba munkakörbe amiből elmentem?
- Köteles visszavenni a munkáltatónak?
- Mit tegyek ha anyagilag átvert a munkáltatóm! Valamint tudok a szabálytalanságokról.
- Gyes alatt a munkáltató nem köteles visszavenni, csak a 3 év után?
- GYES után a munkáltató mennyi időre köteles visszavenni?
- Veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen vagyok, de a munkáltatóm még nem adta le a papíromat. Mit tegyek?