Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sikerült a 2025-ös készpénzmentes projektem fórum

Sikerült a 2025-ös készpénzmentes projektem (beszélgetés)

jan. 9. 10:17

Ha bankban tartjuk a pénzünket és kártyával, átutalással fizetünk, akkor megeshet, hogy ezt nem tudjuk megcsinálni, mert a bank bejelenti, hogy átmenetileg rendszerkarbantartás vagy akármi miatt a rendszer nem működik. Többször tapasztaltam már ilyet. A pénzem az én pénzem, ne akarja a bank megszabni, hogy mikor jutok hozzá. És még pénzt is fizessek azért, mert vannak pénzügyi tranzakcióim a saját pénzemmel?

Szóval elmondhatom, hogy nekem pedig sikerült a 2025-ös készpénzes projektem.

Nem vagyunk egyformák, nincs ezzel semmi baj. Sőt!

jan. 9. 08:12
mindketto kell kartya es keszpenz is,mikor hazamegyek mindketto kell hisz mar volt olyan,hogy a gep/automata/elnyelte a kartyamat/es mit csinaltam volna keszpenz nelkul.
jan. 3. 11:04
Akkor még nem akartál 200-asért nagyon pisilni 😂
jan. 3. 08:28
Én még nagyon nem tartok ott.
jan. 2. 19:45
Remek.
9. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 2. 19:33
Tartózkodom a kártyás fizetéstől. Főleg a kisboltosokat nem akarom ezzel szopatni.
8. 55Judit (válaszként erre: 7. - Globus)
jan. 2. 17:28
Nincs semmi. Még a kártyája is olcsóbb mint a mostani kártyám. Ez dombornyomott, pedig nem is kértem. Ráadásul ami nem dombornyomott azzal is fizethetek mindenhol még külföldön is. Talán a gépkocsi bérléshez kérnek helyenként dombornyomott kártyát.
7. globus (válaszként erre: 6. - 55Judit)
jan. 2. 17:07
Van olyan, de nézd meg rajta az egyéb számlás szokásaid költségét. Hátha az lehúzza. De nem biztos. Keress kalkulátort.
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - Globus)
jan. 2. 17:01

Állítólag benne van.

Én éppen mérgelődtem azon hogy milyen sok a szálavezetési havi díj. AI ajánlott is nekem egy ingyenes számlacsomagot. Át is váltok rá, remélem online mg tudom csinálni.

5. globus (válaszként erre: 4. - 55Judit)
jan. 2. 16:58

Majd kp-re kéri a nyugdíjat mindenki, postának lesz több dolga. Fizetéseknél sajnos nem lehet válogatni.

Nem tudom, hogy a közüzemik csekkes fizetésébe végül beépült a postaköltség? Pár éve volt róla szó.

4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Timycat)
jan. 2. 16:53
Eleinte az a hír terjed el, hogy minden vállalkozónak kötelező terminált vásárolni. Majd kiderült hogy mégsem. Persze hogy aki tudja leteszi, jobban jönnek ki a készpénzes fizetéssel.
3. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 2. 16:49

Sosem volt ilyen célom és érdekes is az irány amerre tartunk. Egy időben szaporodtak a terminálok, most tűnnek el, gondolom már ezen is próbálnak költséget csökkenteni. Pl a fogorvosom, gyógytornászom, kozmetikusom, néhány ruhaboltom átállt arra, hogy megszüntette a terminált és alapvetően kp fizetés van, de ha nincs kp akkor átutalás. A vevőnek nyilván nem jó ez, sok csomagban a kártyás fizetés ingyenes, míg az átutalás nem, viszont megértem az eladókat/szolgáltatókat is, annyi bőrt húznak le róluk, hogy az embertelen és kénytelenek bármin is spórolni hogy fentmaradjanak.

Érdekesség Kínában még az utcai "csirkeláb és disznóorr árusnál" is lehetett csippantással fizetni.

Az állításokkal ellentétben nem előre megyünk hanem hátra 😕

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 2. 16:13
Valóban egyre könnyebb. Én is már csak a csarnokban kistermelőnél fizetek kp-vel és a fodrásznál. De pl. Veszprémben az egész csarnokban senkinek nincs terminálja. Ha szép és friss terméket szeretne az ember lánya, akkor muszáj ezeknél vásárolni.
jan. 2. 15:54

25ben nulla kp csak kártyával fizettem mindenütt

megcsináltam, meg tudtam csinálni....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook