Sikerült a 2025-ös készpénzmentes projektem (beszélgetés)
Ha bankban tartjuk a pénzünket és kártyával, átutalással fizetünk, akkor megeshet, hogy ezt nem tudjuk megcsinálni, mert a bank bejelenti, hogy átmenetileg rendszerkarbantartás vagy akármi miatt a rendszer nem működik. Többször tapasztaltam már ilyet. A pénzem az én pénzem, ne akarja a bank megszabni, hogy mikor jutok hozzá. És még pénzt is fizessek azért, mert vannak pénzügyi tranzakcióim a saját pénzemmel?
Szóval elmondhatom, hogy nekem pedig sikerült a 2025-ös készpénzes projektem.
Nem vagyunk egyformák, nincs ezzel semmi baj. Sőt!
Állítólag benne van.
Én éppen mérgelődtem azon hogy milyen sok a szálavezetési havi díj. AI ajánlott is nekem egy ingyenes számlacsomagot. Át is váltok rá, remélem online mg tudom csinálni.
Majd kp-re kéri a nyugdíjat mindenki, postának lesz több dolga. Fizetéseknél sajnos nem lehet válogatni.
Nem tudom, hogy a közüzemik csekkes fizetésébe végül beépült a postaköltség? Pár éve volt róla szó.
Sosem volt ilyen célom és érdekes is az irány amerre tartunk. Egy időben szaporodtak a terminálok, most tűnnek el, gondolom már ezen is próbálnak költséget csökkenteni. Pl a fogorvosom, gyógytornászom, kozmetikusom, néhány ruhaboltom átállt arra, hogy megszüntette a terminált és alapvetően kp fizetés van, de ha nincs kp akkor átutalás. A vevőnek nyilván nem jó ez, sok csomagban a kártyás fizetés ingyenes, míg az átutalás nem, viszont megértem az eladókat/szolgáltatókat is, annyi bőrt húznak le róluk, hogy az embertelen és kénytelenek bármin is spórolni hogy fentmaradjanak.
Érdekesség Kínában még az utcai "csirkeláb és disznóorr árusnál" is lehetett csippantással fizetni.
Az állításokkal ellentétben nem előre megyünk hanem hátra 😕
25ben nulla kp csak kártyával fizettem mindenütt
megcsináltam, meg tudtam csinálni....
További ajánlott fórumok:
- Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt?
- Nektek sikerült fogyni Rubint Rékával? Mennyi idő alatt?
- Próbálok a Xanaxról leszokni. Valaki van itt, akinek sikerült?
- Ismeritek-e Gyuri bácsit a fűves embert? Van itt olyan nő, akinek a teája által sikerült teherbe esnie?
- Rosszul sikerült 3-as parti...
- Akiknek sikerült lefogyniuk, azok segítségét várom. S.O.S :(