Mit szólnátok, tennétek ha olyan oviba járna a gyereketek ahol nincs se karácsonyi ünnepség, se anyák napja? (tudásbázis)
És ha az én gyerekem szeret szerepelni? Húsvétkor VERSEKET mondani? amiket én tanítok meg neki itthon???
erre mit írsz?
Minden óvoda és nevelési intézmény egy program szerint dolgozik amit maguk választanak ki ilyenkor figyelembe veszik a hely sajátságokat szokásokat és sok más dolgot így választanak programot aki nem választ semmilyent az pedig az országos alap program szerint dolgozik .
A Mi óvodánk pl Nagy Jenőné: Nevelés a művészetek eszközeivel program szerint dolgozik .
Ami nagyon nagyon sok dolgot előtérbe helyez és sok mindent nem
Pl. nem támogatja a gyermekek szerepeltetését Az ünnepekre eseményekre felkészíti karácsony stb anyák napja húsvét márc15
őrzi a néphagyományokat a tiszta eredeti szokásokat mutat be .
Rengeteg verset dalt dolgoznak fel közösen kézműveskednek minden ünnep alkalmával és otthon minden kispajti a saját környezetében és saját szája íze szerint az át adhatja .
Nem szorong attól hogy ki kell állni több ember elé nem lesz frusztrált és stb rengeteg pszichés és nevelési oka van .
Én dajka vagyok és szülő is egyben de azt mondom 100% ig egyetértek
Én nem bazári majmot akarok a gyerekemből és esetleg egy életre szóló gátlást esetleg amiatt hogy bele sül egy anyák napi versbe.
"Ennek az az oka, hogy nem akarjuk "lelőni" a Karácsony csodáját. Ez egy családi ünnep, és tény, ha a gyerek mire otthon a fa elé kerül, már 5-ön részt vett, már devalválódik ez a szép CSALÁDI ünnep. . . "
Ez engem teljesen meggyőzött.
Ez komoly, hogy egyáltalán nem tanulnak verseket, mondókákat? Nem csak műsorral nem készülnek?
Nálunk, Németországban sincsenek ilyen műsorok, pont a korai teljesítési kényszer elkerülése végett és szerintem ez jó!
Egyébként megünneplik a Karácsonyt, Húsvétot, nő- és anyák napját, szülinapokat közös sütizéssel, tízóraival (pedig sok a nem katolikus, muszlim gyerek is, csak arra kell figyelni, nehogy olyat vigyünk, amiben van disznóhús).
Ez érdekes dolog.... Ilyenről még nem is hallottam, hogy őszinte legyek.
Viszont egy dolog miatt szerintem jó. Gondoljatok bele, ha egy gyermeknek valamilyen oknál fogva, akár önhibájából vagy önhibáján kívül nem tud ott lenni az anyukája egy anyák napi ünnepségen. Szegény gyerek mit csinál, míg a többiek ajándékot adnak az anyukájuknak? :( Épp ezen gondolkoztam pár nappal ezelőtt. Persze ha majd ovis lesz a kisfiam, biztosan imádni fogom, ha mehetek ünnepségre, de ha látnék egy ilyen gyerkőcöt, biztosan a szívem szakadna meg.
Persze erre lehet azt mondani, hogy nem egy-kettő gyerek "igényeihez" kell alakítani 100 másikét...
De azért na.... :)
Sziasztok!
Én ovónéni vagyok, és egy olyan oviban dolgozom, ahol szintén "nincs" karácsony, hanem adventi készülődés van. Ennek az az oka, hogy nem akarjuk "lelőni" a Karácsony csodáját. Ez egy családi ünnep, és tény, ha a gyerek mire otthon a fa elé kerül, már 5-ön részt vett, már devalválódik ez a szép CSALÁDI ünnep...
Aztán, az sem egyszerű, hogy 25-30 gyereknek úgy szervezd meg a Karácsonyt, hogy az jó legyen. Van olyan család, ahova a Jézuska jön, valahova az Angyalka, megint máshol, teljesen nyíltan elmondják az "igazat" az ünnepről. Mit tehet az óvoda akkor, akinek kiegészíteni (kellene csupán)a családi nevelést? Kinek adjon igazat, kinek az elvárásait "szolgálja ki"???
Anyák napja, szerplések: Ez, hogy ovis korú gyerekeket ne "szerepeltessünk", fentről jövő kezdeményezés. Igaz, hogy vannak gyerekek, akiknek semmi gondot sem jelent, hogy szerepeljenek, másoknak viszont szorongás, rossz élmény, frusztráció. Hozhatjuk-e ilyen helyzetbe a gátlásos gyerekeket? És a szüleiket? Nem hiszem, hogy jó érzés lenne Anyaként megélni, hogy Pistike pl. gyönyörűen mondja a verset, míg az enyém az ölembe fészkeli magát, vagy úgy üvölt, hogy taknya-nyála egybe folyik. Erre találták ki a "kávéházi" (mi így nevetük el) Anyák napját, amikor a gyerek csak a saját édesanyja előtt szerepel.
Verset pedig tanul, és nem is jelent gondot az elsajátítása, sem a megtanítása, ajándékot is készítenek rendszerint, nem hiszem tehát, hogy lustaságról, vagy egy "macera megúszásáról" lenne szó, egyszerűen csak megint az a helyzet, hogy nagyon nehéz mindenkinek egyszerre megfelelni, kedvére tenni...
Te Andi! Én annyi helyen olvastam,láttam már a nevedet,te mindenhol csak kötekszel,veszekedsz!
örülök,hogy már itt is megjelensz :/
Te vagy a beteg aki sorozza az embert itt minden hülyeséggel...
Feküdj le aludni szerintem!
Elég furcsa intézmény lehet...
Még 40-50 évvel ezelőtt is tartottak, igaz, "fenyőfa ünnepet"... de akkor is...
Az anyáknapjáról meg már ne is beszéljek...
Hogy hogy miért? Eleve a kérdést nem értem! Egy anyuka szereti látni ahogy feljődik,szerepel a gyereke.
Hanyományokat őriznek meg ezzel,mintát adnak felnőttkorukra.
És az is benenm egy hatalmas kérdőjel,ha mondókákat,verseket nem tanulnak ennyi idősen - és ez csak egy töredéke annak amivel nem vagyok megelégedve - akkor hogyan készítik fel őket az iskolába????
A lényeg a csalási közös karácsony és anyák napja.
Krisztonnal értek egyet, a minőségi nevelés a lényeg, a többit a család megoldja :)
Érezze jól manócskád magát, Te meg nyugodj bele, ha más probléma nincs.
Hát!....nem tudom, milyen vallásu az óvoda, mert tudomásom szerint Jehova tanúinál nincs ünnep!
Én biztos nem járatnám oda, mert azt is kiölik a gyerekből, amit születésével hozott!
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Mit szólnátok, ha gyereketek közölné: a saját neméhez vonzódik.
- Mit szólnátok ha a játszótéren más gyerek bántalmazná a ti gyereketeket?
- 3-4-5 éves gyereketeknek már van konkrét kívánsága karácsonyra/születésnapjára, vagy ti választotok még ajándékot?