Könyvajánló: ezt olvastam és ajánlom, mert... (beszélgetés)
Palotás Petra : Bangkok titkai
Jól indult,aztán olyan összecsapott lett...,mintha egy hosszabb regény rövidített változatát olvastam volna.Kár érte,sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle! :(
Az azért nem semmi gyakorlás ha angolul olvasod :)
Van egy ismerősöm aki filmeket nézett angolul és utána simán lerakta a felsőfokú angol nyelvvizsgát. Sajnos nekem 0 a nyelvérzékem/ tudásom :(
Nora Roberts: Az oromház rejtélye
Whiskey Beach csodálatos tengerpartja minden évben rengeteg turistát vonz a környékre. A hely legjellegzetesebb épülete a part egyik sziklájára épült Oromház, amely már nemzedékek óta a Landon család otthona.
Eli Landon, a sikeres ügyvéd ugyan Bostonban él, de a szíve mindig oda húzza vissza. Amikor a felesége brutális gyilkosság áldozata lesz, sokáig őt vádolják a bűntény elkövetésével. Tudja, hogy addig nem moshatja tisztára a nevét, amíg meg nem találják Lindsay gyilkosát. Az élete romokban hever, az állását elveszítette, ezért örül, amikor nagyanyja, Hester Landon felajánlja, hogy költözzön az Oromházba, és gondoskodjon az otthonáról, amíg ő felépül egy súlyos baleset után.
Abra Walsh életében is voltak nehéz időszakok, mielőtt Whiskey Beachbe költözött, hogy itt kezdjen új életet. A nő jógafoglalkozásokat tart, ékszereket készít, segít az idős szomszédainak, felszolgál a falu bárjában, és ő Hester Landon bejárónője is. Természetesnek veszi, hogy Eli odaköltözése után róla is gondoskodjon, annál is inkább, mert tiszta szívből sajnálja az ártatlanul meghurcolt férfit.
Közben egyre gyanúsabb események történnek, és szaporodnak a megválaszolatlan kérdések. Ki és miért ölte meg Lindsay-t? Eli nagyanyja miért zuhant le a lépcsőn, az éjszaka közepén? Mit akar Eli-tól a magánnyomozó, és ki bérelte fel? A legnagyobb rejtélyt mégis a titokzatos betörő jelenti, aki több alkalommal is behatolt a házba. Miért ásott árkokat az alagsorban?
David Nicholls: Egy nap. regény
Nagyon tetszett ez a könyv, mert életszerű. Két ember sorsát követi végig, akik sorsa a barátság, szerelem által fonódik össze.
Mary Jo Putney: Fotuna lánya
----------------
Romantikus történet az 1700-as évek végén némi történelemmel fűszerezve.( francia és angol arisztokrácia)Hamar kiolvastam :)
Philip Beard : Kedves Zoe!
Egy 15 éves kamaszlány levelei kishúgának,aki a szeptember 11.-i New York-ki terrortámadás napján halt meg balesetben...
George R. R. Martin
Trónok harca (a 4.könyv végénél járok)
Én most olvasom tőle a 12. részt. Beleszerettem és a tájba is. El akarok menni, ott szeretnék barangolni én is. Nagy arc az az Agatha, na és Charles is. :D
Felváltva olvasom A tetovált lánnyal.
Stephanie Barron: Az udvarház rejtélye
Jan Austen-es - nyomozós.
Yasmina Khadra : Kabul fecskéi
Felkavaró könyv a vallási fanatizmus szörnyűségeiről,Kabulban!
M.C.Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite
M.C.Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő
-----
Rákaptam az ízére :) Majd körbenézek a könyvtárba van e még...
Egyszerre több könyv van rajta, ugyan úgy olvasom, mint a könyvet, kisebb helyen elfér, stb.
Én csak ezért akartam és a szülinapomra megkaptam:D
Lassan kezdem én is felismerni,hogy tablet nélkül már nem élet az élet!:D
Bár őszinténszólva az eddig eszembe sem jutott,hogy olvasni is lehet rajta,csak most,hogy mondod!:)
További ajánlott fórumok:
- Most olvastam + véleményem
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- A legjobb könyv(ek), ami(ke)t olvastam
- Most olvastam, hogy az ellenkező nemű emberek szeméből kiolvasható, hogy bejövünk-e neki. Állítólag a szem mindig elárulja. Igaz lenne?
- Felháborodtam, mikor olvastam egy kutyás csoportban, hogy a...
- Kippkopp meséket lehet a neten olvasni? Sajnos nem találtam, csak könyvajánlót.