Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit lehet tudni a SuperGreensről? Mik a tapasztalatok? fórum

Mit lehet tudni a SuperGreensről? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)

116. szibil33 (válaszként erre: 85. - Jucika69)
2008. febr. 28. 23:16

Mi ez a zöld lötty?

Nem ártana egy kis plusz energia.

115. eszmi35 (válaszként erre: 88. - Jucika69)
2008. febr. 28. 21:28
A kilókat ne nézd,hisz a menzeszkor is visszatart egy kis vizet a szervezet.
114. Pirosalma (válaszként erre: 113. - Istokkata)
2008. febr. 28. 20:35
Szívesen:-)
113. istokkata (válaszként erre: 112. - Pirosalma)
2008. febr. 28. 10:55
köszönöm :)
112. Pirosalma (válaszként erre: 111. - Istokkata)
2008. febr. 28. 09:03

Szia!

A lúgos kémhatású gyógyszerek vagy gyógyszermetabolitok kiürülését akadályozhatja, a savasakét növeléheti, de ez inkább csak a vizelet pH-jának nagyobb mértékű megváltozása esetén jelentős.

A fogamzásgátló tabletták tudomásom szerint nem érintettek, de erről egy gyógyszerészt lenne érdemes megkérdezni.

Vizelet-pH ellenőrzése ajánlott, ez vonatkozik mindenkire.

2008. febr. 28. 08:00

sziasztok!

nem tud nekem infót adni az ügyben,hogy vajon a "zöld lötty" akadályozza e gyógyszerek (konkrétan fogamzásgátló) felszívódását,vagy bármiféle problémát okozhat e ez ügyben?kérlek titeket hogy csak az irjon aki tuti választ tud,mert a valószinüleg nekem kicsit kevés (azt hiszem egyértelmü hogy miért) :D

2008. febr. 27. 20:38

Bocs, rosszul írtam (asszem), az ereket maga az angiotenzin 2 szűkíti* (a renin csak a vese ereit), az aldoszteron meg természetesen a mellékvesekéregben termelődik (a vesekéreg nem hormontermelő szerv).

*Az ún. ACE-gátló vérnyomáscsökkentők gátolják az angiotenzin 1 angiotenzin 2-vé alakulását (amit az ACE enzim, vagyis Angiotensin Converting Enzyme végez), így csökkentik a vérnyomást.

109. Pirosalma (válaszként erre: 108. - Cszsuka)
2008. febr. 27. 20:32

Szió!

Az első kérdést még átgondolom, első körben azt mondanám, hogy nem, mivel a vese elég tág határok között tudja a vizeletett koncentrálni, hígítani (így viszonylag nagy mennyiségű víz kiürítéséhez sme kell annyi oldott anyagnak a vizeletbe kerülnie).

Amiről te beszélsz, a már említett pseudo Bartter-szindrómában a nátrium-visszatartás (ún. renin-aniotenzin-aldoszteron rendszer* aktiválása útján) nő meg a tartósan alacsony vértérfogat miatt, így a több nátrium miatt nagyobb lesz a vértérfogat, ami enyhe ödémához vezethet, de a vérnyomás ált. normális/szubnormális, a vér káliumszintje alacsony, a pH-pedig lúgosabb irányba tolódik el.

*A renint a vese sejtjei termelik, ha a vérnyomás alacsony (mivel a normális kiválasztáshoz megfelelő vérnyomás szükséges, hiszen a nyomás préseli át a plazmát a vese szűrőrendszerén). A renin egyrészt szűkíti a vese ereit (így ott nő a nyomás, így javul a veseműködés)(és a többi eret is), másrészt aktiválja az angiotenzinogén nevű fehérjét angiotenzin 1-gyé, az ezután angiotenzin 2-vé alakul, és a vesekéregben megnöveli az aldoszteron nevű hormon termelődését, utóbbi hormon az, ami tulajdonképpen megnöveli a Na visszatartását (növeli a Na-K cseréjét, tehát sok kálium ürül, a nátrium meg bent marad; a "sav" - a hidrogénionok is nagyobb mértékben ürülnek).

---------

Bocs a részletesség miatt, de gondolom, téged érdekel a dolog:-) Ha valami nem tiszta, szólj!

108. Cszsuka (válaszként erre: 104. - Pirosalma)
2008. febr. 27. 19:58

Szia!

Igen, valami ilyesmire gondoltam, meg emlékeimben van valami a nátrium visszaszívásról, s ha valaki több vizet iszik, mint kellene, túl sok nátriumot veszít. Mire emlékszel ezzel kapcsolatban?

2008. febr. 27. 18:46

A hipofízissel kapcsolatos eseteket egyelőre mellőzzük, mert a negatív folyadékegyensúlyt (ami nem lehetséges értelemszerűen, még fokozott szöveti lebomlás vagy az anyagcsere* sem termel annyi vizet) amúgy sem magyarázza, és a probléma máshol lesz.

*anyagcsere során keletkező víz: az energiatermelés sorén végereményben többek között víz is keletkezik, ez az ún. oxidációs víz, és természetesen a bevitelhez számít; mennyisége az anyagcsere mértékétől függően: 250-400 ml/nap durván (átlagban 300 ml/nap).

106. Pirosalma (válaszként erre: 101. - Era06)
2008. febr. 27. 18:41

A 2 liter annyira azért nem kevés.

Mint írtam, kizárt, hogy a leadás tartósan nagyobb legyen, mint a bevitel, mert akkor szomjanhalnál, ez teljesen biztos (előbb-utóbb ugyanis elfogy belőled a víz).

Más csak azt látja, hogy gyakran jársz ki wc-re, azt nyilván nem tudjék, mennyi a vizeleted. Valószínűleg ebben van a kulcs, talán valami nyomja a hólyagot, vagy annak kicsi az űrtartalma (gyakori vizelés, de a mennyiség nem nagy), esetleg gyulladás, vagy talán pszichés vizelésiinger-növekedés.

Valamilyen belgyógyászati problémád volt az utóbbi időben?

105. Pirosalma (válaszként erre: 103. - Cszsuka)
2008. febr. 27. 18:35
Hát igen, kell idő, mire megszűnik (ha ez volt az ok), mivel a veseállomány hipertrófiájával (megnagyobbodásával) jár ez a betegség, és mire az leépül, idő.
104. Pirosalma (válaszként erre: 100. - Cszsuka)
2008. febr. 27. 18:32

Szia, Zsuka!

Semmi gond:-)

Tartósan nem haladhatja meg a leadás a bevitelt, mert akkor halál a vége:-/ És fordítva sem, mert akkor vízmérgezés vagy más hasonló lép föl.

Ha erre gondolsz.

103. Cszsuka (válaszként erre: 95. - Era06)
2008. febr. 27. 18:22
A nagyon kevés az a majdnem semmi. Én annak idején vizet egyáltalán nem ittam, más italt max. gyümölcslevet de abból is legfeljebb 2 dl volt az adagom. Levest csak hetente kb.3x főztünk és ettünk. Túlsúlyos nem voltam, de szorulásos nagyon és ödémás mindenhol. Két év kellett, hogy megszűnjön az ödéma. Egyébként érdemes megmérni (dunsztos üvegbe gyűjteni), hogy mennyi a napi vizelet. Ha valóban nagyon sok, el kell menni orvoshoz. Cukorbetegség vagy hypophysis probléma is állhat a háttérben. Nekem az utóbbi volt.
102. era06 (válaszként erre: 98. - Pirosalma)
2008. febr. 27. 18:22
A 35. hozzászólást neked küldöm, Lehet, hogy az agyam márt kezd kiszáradni:))
101. era06
2008. febr. 27. 18:20

Szia!

Ez nem rossz saccolás. Mások is szóvátették, hogy nem iszom eleget. Folyamatos műszakban dolgozm, így elég rendetlenűl eszem. Nincs rendszeresen leves,a tőbbi ami tej, tea stb.,az talán 2 liter. A széklettel nem sok víz távozik, örömünnep amikor ilyesmit sikerűl összehoznom. Mindenki rajtam vigyorog annyit járok wc-re. Van amikor egész éjjel KejfelJancsit játszom, le-fel egész éjjel. Magamat lehet, hogy rosszúl ítelem meg, de ha más is észreveszi, akkor csak van benne valami.

100. Cszsuka (válaszként erre: 97. - Pirosalma)
2008. febr. 27. 18:13
Bocs, felületes voltam, én csak a pis...re gondoltam. Persze, logikus. De ez csak egészséges embernél lehetséges.
99. Pirosalma (válaszként erre: 96. - Cszsuka)
2008. febr. 27. 18:02

Az ödémához: igen, van ilyen (ún. pseudo Bartter-szindróma), hosszabb idő alatt alakul ki, és hosszabb idő alatt is szűnik meg.

Alapvetően krónikus és nagy mértékű vízhiány esetén, tehát nem arra kell gondolni, hogy nem 2 litert iszik az illető, hanem másfelet...

Persze okozhatja gyógyszer is meg egyebek...:-/

98. Pirosalma (válaszként erre: 95. - Era06)
2008. febr. 27. 17:44

Szia, Era!

Mennyi az a kevés (és mennyi mozogsz egy nap)? Minden folyadékot (víz, tea, tej, gyümölcslé stb.) ide soroltál? Mióta van ez?

A vízleadásod csak úgy nem lehet a -bevitel többszöröse, mert akkor elég hamar kiszáradnál.

A vízleadást elég nehéz mérni "szemre", a vizeletmennyiség mérhető még legjobban a vízleadás fajtái (vizelet, széklet, párolgás, izzadás) közül, szerintem rosszul saccolsz (vízleadás, vízfelvétel).

Mennyi zöldséget, gyümölcsöt fogyasztasz?

97. Pirosalma (válaszként erre: 96. - Cszsuka)
2008. febr. 27. 16:38

Ezt onnan, hogy ha napi 6 litert iszol, de csak 5 liter távozik (izzadás, párolgás, vizelet, széklet) a szervezetedből, akkor 1 liter bent marad, ami normális esetben nem így van.

Példának a nitrogénanyagcserét (kopási kvóta és nitrogénegyensúly) tudnám fölhozni, de annak senki sem örülne:-)

Tehát ha te megiszol 5 litert (a szilárd táplálék víztartalmát nem számítva), és leméred, hogy a vízleadásod is 5 liter, attól még nem 5 liter lesz a vízszükségleted, mivel a fölösleg távozik.

Szorosnak azért nem szoros az összefüggés, de van.

96. Cszsuka (válaszként erre: 93. - Pirosalma)
2008. febr. 27. 15:13
Ezt honnan vetted? Szoros összefüggés van a napi leadott vizelet és az izzadás mértéke között is! Ezenkívül aki eleget iszik könnyen megszabadulhat a vízhiány miatt kialakult ödémájától is, úgyhogy ezen is múlik.
95. era06 (válaszként erre: 93. - Pirosalma)
2008. febr. 27. 15:04

Az a gond, hogy nagyon keveset iszom. Nem kívánok többet. De a vízleadásom ennek többszöröse. Ha napi 4 litert innék akkor katéter kellene, vagy a wc-én űlnék egész nap.

Erre is van megpldás?

2008. febr. 27. 14:48
:-D
93. Pirosalma (válaszként erre: 86. - Zsuzso58)
2008. febr. 27. 14:39

Köszi, azért a víz élettani hatásait még csak-csak ismerem.

Az, hogy mennyi vizet adsz le bőséges vízivás mellett, az nem mérvadó. Ha naopi 6 liter iszol, akkor 6-ot fogsz leadni.

92. emagdi
2008. febr. 27. 13:53

én vettem ilyen cuccot kb 2-3 hónapja, az első adagot szimplán kihánytam (bocs, de ez van). utána azért volt amit le tudtam tolni a torkomon, dehát valahogy nekem nagyon rossz íze van. (pedig amúgy a zöldségeket, füveket, gyógyteákat és minden ilyesmit szeretek)

mivel még itt van szinte a teljes doboz, minden nap elhatározom, hogy legalább napi 1 litert elkezdek inni (amúgy rám is férne a lúgosítás), de nagyon nehezen visz rá a lélek.

szénsavmentes szentkirályiba szoktam beletenni a zöld port meg a cseppeket.

van valami trükk amitől az ember könnyebben le tudja nyelni ezt a "zöldséget"? amúgy én hiszek ebben a lúgosítás témában...

91. Jucika69 (válaszként erre: 90. - Cszsuka)
2008. febr. 27. 13:07
Sajnos nem, másképp bele se kezdtem volna.Keményen ütöm a 110-et, bár senki meg nem mondaná, max 90. Úgyhogy jogos a 4 liter, ami ma már 5, és semmi gondot nem okoz, sőt meglepően még a zoknim nyoma se láccik a lábamon, ami azelőtt minden este mély nyomott hagyott. Érdekes dolog, de így igaz. Szerencsére nem marad bennem a felesleg :D
90. Cszsuka (válaszként erre: 75. - Jucika69)
2008. febr. 27. 08:53
Remélem, nem 60 kg vagy, mert akkor napi négy liter az nagyon gáz! Egy 120-130 kg-os embernek szükséges 4l víz, vagy egy 80 kg-osnak, ha nagyon beteg és kúraszerűen iszik, vagy nem beteg, de erős fizikai munkát végez. Hiába nagyon fontos a vízivás és nagyon hasznos, ezzel sem szabad túlzásokba esni, mert súlyos következményei lehetnek. Mindenben meg kell találni az egyensúlyt!
2008. febr. 27. 08:27
Biztosan jók.Minden zöld jó!
2008. febr. 27. 07:24
1 kg visszajött :(, viszont a centik tovább csökkennek :)
87. eszmi35 (válaszként erre: 85. - Jucika69)
2008. febr. 26. 20:51
Köszi ,hogy leírtad.Én is most kezdtem inni.Nekem is több az energiám , nállam is lement 3kg:D,és nem diétázom.Az biztos hogy nagyon jó gyomor égésre ,és a barátnőm azt mondja mióta issza, nem puffad.Már én is 3 litert iszok naponta.Ja és a bőröm sem olyan száraz :D!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook