Mit lehet tenni, hogy az izületi fájdalmak csökkenjenek? (tudásbázis)
Szia Edri! Én is Kenalogot szoktam kapni, én úgy tudom, hogy az is szteroid. Mondjuk ha neked ilyen sokáig jó, akkor is nagy szerencséd van. Nekem max. 1-2 hétig jobb tőle, így van, hogy 3 hetente kapom.
Az MBT nekem is nagyon bevált, most romlott csak annyit az állapotom az utolsó 1-2 hónapban, hogy sajnos mindegy, mi van a lábamon, sehogysem tudok menni. :(
Én sem szedek gyógyszert.
Viszont ( nagyjából)betartom a vércsoport szerinti étrendet és vitaminokat is szedek.
Nagyon sok dolog segíthet a fájdalom csökkentésében.
Nekem azt mondták ezzel együtt kell élni. Így szétnéztem és segítettem magamon. Te is tedd ezt.
A Metro újságból van egy érdekes cikkem, ha gondolod szívesen elküldöm e-mailben. Nagyon tanulságos.
A gyógytornászt érdemes megkérdezni milyen gyakorlatokat végezhetsz. Nem mindegy miért műtötték a gerincedet!
Az étrend is nagyon fontos dolog!!!
Azt kívánom minél előbb szerezd vissza "régi énedet"
Nehéz az út, sok sikert ! :))
Én is a jógát ajánlom. Néhány éve Etka jógára járok és a fájdalmak nagyon jól elmúltak. Igyál sok vizet, mert az ízületeknek szüksége van rá.
A nyak tornáztatása is jót tenne és a váll körzése.
Nekem az egyik vállam nagyon fájt ezért nem mozgattam.Később még jobban fájt,mert nem mozgattam... és akkor a jógaoktató tanácsolta:ami fáj azt mozgatni kell.Először nagyon rossz volt, mert alig bírtam körözni a karommal -potyogtak a könnyeim. Ma már csak rossz emlék! Fontos a C vitamin (+mindenféle)A mozgás az élet!
Ma a Népligetben tátva maradt a szánk, mert egy 80 körül járó bácsi kocogott kitartóan. Kezdő lehetett még, de csinálta. Szurkoltunk neki, hogy bírja erővel!
Szégyen,
de nem olvastam semmit se vissza.
Én már sok éve szenvedek izületi panaszoktól. Hol a könyököm, hol a vállam gyulladt be. 2 éve a jobb csípőm adta elő ezt. Időszakosan szedtem gyógyszereket. Hol jobb volt, hol nem.
Viszont a csípőm miatt már az ágyban való fekvés is piszok nehezemre esett. A forgolódást már nem is említem.
Begurultam. Elmentem jógázni. Jó pár alkalomig azt hittem másnap,hogy belehalok.
Sokszor úgy voltam vele, hogy nem a jógára megyek, hanem egyenesen a reumára veszem az irányt. Sose döntöttem így :).
Egyszer csak megváltozott minden. Gőzöm nincs miért, de jó szívvel tudom mindenkinek ajánlani. (persze csak az ésszerűség határain belül)
Nem, nem vagyok 100 éves, ha netán valaki ezt gondolná. Viszont elhatároztam, hogy az 50. szülinapomra remek formába hozom magam.
Még van rá 2 évem:)))))
A Donalgin tönkre teszi a májadat:( Csak óvatosan vele!
Ez egy autoimmun betegség, ki kéne deríteni, mivel pszichoszomatikus, mivel idézted elô. innentôl kezdve a gyógyulás garantált:)
Sziasztok!Kb. január ota fájnak az izületeim.
Kezemen s a lábaimon izületi csomók jönnek elő.
Azt mondják az okosok,hogy ez Reumaid Arthritis!!!
Reggelre sőt egész nap duzzadtak a végtagjaim.Cipőt nem is tugok hordani.Minden gyógyszer kifog rajtam.Pl.Movalis,Arkoxia,stb.Jelenleg Donalgin szedek,ha nem veszem be örülten fáj!!!!!Már kezdi anyakamat s a vállaimat is ki kezdeni a fájdalom.Várólistán vagyok Kk.halasra már 1-ho.napja.Mit tegyek? Az idegeimnek annyi.Ha tugtok jó tanácsot adni szívesen fogadom.Egy reumás beteg! :(
Az Aktivon gél szuperjó...
Én is sokfélét kipróbáltam, amikor izületi gyulladásaim voltak, de eddig annál jobbat még nem használtam...
Azelőtt egy sem használt soha...
Szia!
Nekem is ilyesmi problémám van. Nekem a jobb vállam szokott szúrni de iszonyatos. Ahogy veszem a levegőt, fogok vele, aludni olyankor nem nagyon tudok. Nekem pár hétig van aztán pár hétig jól vagyok majd minden kezdődik előről. De még nem voltam velem orovosnál. De most már el kéne menni.
Szia!
Nekem tavaly nagyon bejött. A fizioterápián csinálták, hasonlo mint az UH , csak lézerfényt bocsát célzottan oda ahova kell. 10 alkalom volt összesen, heti 3alkalom. A végére teljesen megszünt a fájdalom.
Szia fagyongy
Nem próbáltam, konkrátan mit takar, és milyen eredménye van?
További ajánlott fórumok:
- Autoimmun betegség, ízületi fájdalmak
- Mi lehet ez: ízületi és izom fájdalmak, bőrtünetek? Lyme kór vagy más?
- Izületi fájdalmakkal küzdő kismamák!
- Étkezési zselatint használt már valaki ízületi fájdalmakra?
- KI tudja? Az izületi fájdalmak, és a már rendszertelen menstri között van összefüggés?(elmúltam 40)
- Meghívó a Vámpírok báljába, avagy vámpírszérum kezeléssel az ízületi fájdalmak ellen