Mit lehet tenni, hogy az izületi fájdalmak csökkenjenek? (tudásbázis)
Szia!
Én azt hallottam hogy ha sokáig isszák a csalánteát a vesékben lévő hajszálerekre nem tesz jó hatást, de nézz utána.
Szia Ica!
Ha jól érezted magad, akkor megérte!
A saját szívedre hallgass!
Én már sokszor megbántam, amikor a szerintem jóról hagytam magam lebeszélni.
Képeslapot megkaptam, köszi. Becseréltem virágra, megnéztem és megkaptad. :)))
Ha nem is jógázol azért ugye tornázol?
Én is minden nap, még ha csak pár percet, akkor is. Jót tesz a testnek, a léleknek!
Jó egészséget kívánok!
Zsuzsikám,minél hamarabb kezdj hozzá. Csak elkezdeni nehéz ha megszokod és valamiért nem csinálhatod akkor már hiányozni fog.
Kitartást hozzá.
Sziasztok lányok!
Én is most akarom kezdeni a jógát, mert érzem, szükségem lenne rá. Csak elkezdeni nehéz, de félre kell tennem a kifogásokat, hogy miért is nem....
Az első lépést megtetted,szépen fokozatosan a többi is menni fog csak ne add fel.Be van az ember rozsdásodva,fáj mindene de ez meg fog változni.Sokkal jobb lesz a közérzeted is.
Majd jelentkezz,hogy hogyan megy ,mi van Veled.
Szia!
Évek óta kínlódok izületi gyulladással,gerincsérvekkel.Végigetették velem a gyógyszertári kínálatot,míg meg nem találtam a jógát.Már 7 éve jógázom és nagyon sokat segít.A gyógyszereket sikerült kb. 2-3 hét alatt letenni.Már ébredés után -még az ágyban-átmozgatom az izmaimat.Tetőtől-talpig bemelegítem az egészet.Kb.15 percig tart.Utána kelek csak fel.10 percig még jógázom állva is.
Sokkal jobb a közérzetem,a mozgásom, többet tudok menni.
Keress egy jóga alapokat oktató cd-t,vagy menj el egy jóga tanfolyamra,hogy megtanuld az alapokat.
Sok sikert hozzá!
Üdv.:Marcsi
Sziasztok!
Új vagyok még itt ezen a fórumon, bekukkantottam ide.
46 éves vagyok, korábban sokszor elestem. Idén tavasszal kezdődött először a háti, majd térdfájdalom.
Ortopédiánál kezdtem, de onnan reumatológiai konzilíumra küldtek. Térdízületi porckopást állapítottak meg, és a gerincem "csőrös".
Nyáron a nagy sétákban csúcsodott ki a térdfájdalmam, 2 hetes komplex fizikoterápiás kezeléssorozat a kórházban, majd ambulánsan is.
Elvileg folyamatban van a gyógytorna, de a 6 alkalomból csak 3 van meg október közepe óta :(
Tudna valaki javasolni gyógytornát, amikor nemcsak otthon, hanem pl. diszkréten és észrevétlenül be tudnám mozgatni az ízületeimet?
Esetleg van-e valaki aki szívesen betanítana, hogy az izmaim feszüljenek? És még milyen természetes gyógymódok vannak? Orvosságokat nem kérek, bőven szedek más betegségeimre is.
Köszönöm a segítséget.
Ez már jó jel!
Vigyázz magadra és sok egészséget kívánok!
Lehet, hogy nem gyógyítható, de fájdalom mentesíthető. (valamennyire)
A lelket is karban kell tartani, és ezt tényleg csak magunk tudjuk megtenni.
Akkor érdemes csökkenteni a mennyiséget, én emésztőenzimet szoktam használni(már sokféle van)
Nekem papayás van, de a multimban bromelain van - azaz ananász. Az "A" és "AB" vércsoportúaknak nem megfelelő a gyomorsava a hús emésztéséhez, ezért okoz betegséget.
Kell húsmentes napokat tartani.
Szia!
Én nemrég az Omega 3 olajról olvastam,hogy gyulladáscsökkentő hatása van.A Tények és tévhitek oldalon.
Ha még nem próbáltad a vércsoportos étrendet itt az idő. Persze ha el tudod fogadni.
Nagyon jól beválik. Saját magamon teszteltem.
Van akinek a hús, van akinek a búza gyullaszt. A többit most nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Autoimmun betegség, ízületi fájdalmak
- Mi lehet ez: ízületi és izom fájdalmak, bőrtünetek? Lyme kór vagy más?
- Izületi fájdalmakkal küzdő kismamák!
- Étkezési zselatint használt már valaki ízületi fájdalmakra?
- KI tudja? Az izületi fájdalmak, és a már rendszertelen menstri között van összefüggés?(elmúltam 40)
- Meghívó a Vámpírok báljába, avagy vámpírszérum kezeléssel az ízületi fájdalmak ellen