Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Sziasztok!
Csak erdeklodom, hogyan hasznalt a fokhagymas kezeles annal, aki kiprobalta? Remelem, sikerult mindenkinek!
Nekem nagyon hamar elmulasztotta a gombasodast,azota sem jott elo.
Es ha ecettel keveritek, joval hatasosabb, habar az ecet onmagaban is kituno gombaolo. (fungus)
Meg valami eszembe jutott; ha valakinek korpas a fejbore, az ecetes oblites nagyon hatasos, es par kezeles utan el is tunik teljesen. A korpa is a gombasodas egy fajtaja. Az ecet szaga kb. 2 ora alatt "elszall".Az almaecet a legjobb, 1 liter viz, 2 deci ecet, es a fejboron hagyni kb. ket percig, utana langyos vizes oblites.
Vegezetul, olvastam, hogy volt, aki irt priviben, elnezest, hogy nem valaszoltam, de a privat uzeneteimet eltoroltettem bizonyos okokbol.:))
Kivanok mindenkinek szep napot.
Babikitty.
Szia Kanári!
Ami azt illeti tényleg tájékoztathatott volna!
Azért nagyon bízom a gyógyulásban és az egyszerű otthon is megtalálható anyagokból összeállított kezelésekben. Végül is, pár évvel ezelőtt még alig volt gyógyszer, mégis meggyógyultak az emberek és kikezelték a bajt. Köszi a bíztatást!
Szia,mandula77!
Kívánok Neked sikeres gyógykezelést!!!!!
Nem a kedvedet akarom elvenni, pár évvel ezelőtt ugyanezek a kúrák úgy 40.000-re jöttek ki ,miután azóta kicsit inflálódtunk is, lehet, hogy lesz még pár szaltód ,ami a hanyatt-dobást illeti.
A dokid éppen tájékoztathatna afelöl, mire számíthatsz anyagilag a kúra végeztéig.
Ettől függetlenül sikeres gyógyulást!!
Szia En36!
Ma ismét ellátogatok a bőrgyógyihoz, mert csak egyszeri adagot írt fel az Orungalból. Ezt csak doki írhatja fel és benne van egyébként a használati utasítás. Nekem a lökésterápiát javasolta (1 hétig: 2x2, utána 3 hét pihi, majd ezt meg kell még ismételni kétszer) + még lakkot is írt, a kettő együtt volt 8000 Ft. Azt hittem hanyatt dobom magam mikor meghallottam mennyibe kerül. Való igaz a fokhagyma olcsóbb, de engem már nem érdekel mennyibe kerül, csak elmúlna végre! Egyébként Budaörsre járok. (mondjuk ez túlzás, most megyek másodszorra):-(
különösebb arányokat nem mondott a doki, de jobb a 20 %-os ecet,valamennyit belesuhintasz,egy nagyobb gerezd fokhagyma is elég.A víz meg úgyis annyi, amennyi egy lavórban ellepi a lábfejedet.
Az van, hogy hosszabb távon kicsit unalmas, az biztos,de megúszod a méregdrága gyógyszereket, a mellékhatásait ne is emlegessük.
Mókica alábbi módszere egész jól hangzik!
De azt vegyétek figyelembe, hogy 8 hónap,míg lenő a köröm,s lehet, hogy addig hetente érdemes ezt megcsinálni,hogy vissza ne térjen, akkor is,ha látszólag elmúlt.
Én annyit csináltam, hogy fokhagymanyomón kinyomtam 1-2 gerezdet, rácsöpögtettem pár csepp ecetet...
Majd jöl bedörzsöltem vele a körmeimet, benyomkotam alájuk és szépen vártam 30 percet. Majd utána szódabikarbónás vizben kell kiáztatni a lábat a budi hagymaszag miatt...bár én bevallom nem annyira erős szagot, igy csak megmostam. És elvileg utána be kell hintóporozni a lábit, hogy ne fulledjen be, bár most nincs meleg, igy ez is elmaradhat! Minden nap meg kell ismételni a kezelést!Baby Kittyinek 10 nap alatt elmúlt a körömgomba a lábáról:) Szerintem egy próbát megér!!
Én is elkezdem újra!
Sok sikert nektek is!
Bab
Ecetes vízben? De az pontosan mit jelent,mennyi ecet (és hány százalékos) mennyi vizhez? Az arányok biztos számítanak... És mennyi fokhagymát kell beletőrni?
A chinofungin spray nem használ szerintem csak bőrgombára.
Madula77, az Orungal az egy gyógyszer? Mesélnél róla, hogy mennyibe kerül és hogyan kell szedni? Te hova jársz bőrgyógyászhoz?
Köszi a válaszokat, és drukkolok Nektek!
Mókica 44-es hozzászólását támogatom.
A bőrgyógyász is ajánlotta :hetente 1-2 -szer
ecetes vízben áztatni, és lehet belerakni zúzott fokhagymát is, az hatékonyabbá teszi.
Szia!
Használj almaecetet!
Naponta kenegesd vele a körmöd, tuti elmúlik.
Mókica!
Ugyan még én is az elején járok a kezelésben, de nagyon szeretném ha sikerülne már túljutnom rajta. Persze nehézkes az egész folyamat, hiszen a lábköröm nő a leglassabban. Annyi történt, hogy megállt a terjedés és észrevehetően kezd halványodni a folt. Persze, én is kétségbe vagyok esve, és napjában vagy 5x megnézem, hogy láthato-e rajta némi pozitív változás. Jövő héten elkezdem az Orungalt is, talán így együtt a kettő jó lesz. Kitartást Neked!
tényleg működik??? Én lusta disznó voltam és max 3× csináltam meg, igy nem történt sok változás...azóta meg még lustább vagyok, ezen a téren!
De ha azt mondod jó...összeszedem magam és elkezdem újra;)
Mi változott???Mesélj:)))
Sziasztok!
Én kipróbáltam a fokhagymát és szemmel láthatóan kezd eltűnni az a nyavalyás körömgomba, amire ötletem sincs, hogy hol szedhettem össze. :-)
Voltam bőrgyógyinál is, felírta a méregdrága orungalt és a lakkot. Nem hiszem, hogy beszedem belőle a 3. adagot...bízom benne, hogy rendbejövök addira. Mindenesetre köszönöm a jótanácsot annak aki az ötletet adta!
Csak próbáld meg:)))
Fokhagyma és ecetes kezelés ez...nem ám valami humbuk:PPP
De persze nem erőszak, ahogy érzed:D
Puszi
Kedves Mókica!
Köszönöm az ötletet. Bár az otthoni kezelésekben, természetes gyógymódokban nem nagyon hiszek, nekem egy sem használt,de persze, sokféle fajta létezik ebből a nyamvadt ásókából, így nem lehet általánosítani. Próbáltam a lakkot, ilcsi néni kencéjét, ezt-azt, de maradt. Azért írok Babynek, és mégegyszer köszi a tanácsot!
kedves En36:)
Irj BabyKittinek privit ő tud neked segiteni...és nem kell sehova se menned, otthoni kezelés! Egy próbát megér szerintem:P
Szia Figarina!
Budapesti vagyok, de bárhová elmegyek, ahol 6 hónap alatt a körömgombából meggyógyítanak :-))
Kérlek írj, köszi előre is!
Szia Figarina!
Budapesti vagyok, de bárhová elmegyek, ahol 6 hónap alatt meggyógyítanak :-))
Kérlek írj, köszi előre is!
Persze, kedves EN36.
Hogyne használt volna! Legutóbb, tegnap, Szépjuhászné állomáson, az étteremben, kifejezetten jót tett a cigánypecsenyének.
Sőt, úgy tűnik, hogy majdnem anginás fájdalmaimat is teljes mértékben megszüntette. Olyannyira bevált, hogy kb. egy hete kapszulában is szedem.
Amúgy, mint mondottam volt, nem igazán vagyok érintett e témában, de biztos, ami biztos alapon, uszoda előtt és után tefaolajjal kenem be körmeimet és hajlataimat.
Mire vagy még kíváncsi?
Komolyra fordítva a szót, keresek egy megbízható bőrgyógyászt, aki emberként kezel, mert eléggé szégyellem a betegségem....
De mostmár szeretnék megszabadulni tőle, bármi áron is (a vérvételt is ki nem állom)
Szia!
Orulok, ha kicsit is, de tudtam segiteni. Az uszoda kulonben is a legjobb hely gombasodast kapni. Remelem, meguszod...:)))))
Nekem mindket labamon volt, a kormomon es a labujjaim kozott is, tobb, mint fel evig. Miutan a szegenyhazban kotottem ki, a gyogyszerarak miatt, :DDDDDD, a harmadik szomszedom adott egy jo tanacsot; fokhagymaval kell bedorzsolni, naponta ketszer, mindennap lemosni, masnap ujra kezdeni, es mivel garantalta a 100-%-os eredmenyt 10 napon belul, megprobaltam. A fokhagyma olcso:))
Egy het utan nyomtalanul eltunt az osszes gombasodas, azota se jott elo, mar tobb mint egy eve, szoval a szomszednak igaza volt! Jobban orult neki, mint en;))
Egyebkent az ecet es a fokhagyma a legjobb gombaolo, azt mondta. Ezentul minden szavat elhiszem..:)))))
Sziasztok
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?