Mit gondolsz a dohányzókról? (beszélgetés)
Ezt általában azok az emberek tudják a legjobban, akik egész életükben zabáltak és egy deka nem jött rájuk...
És hidd el, hogy a kövéreket többen elítélik, mint a dohányosokat. A cigit viszont le lehet tenni egyik napról a másikra, de 100kg-tól nem tudsz csak hipp-hopp így megszabadulni.
Akár genetikailag hízik el valaki, akár a gyerekkori rossz szokások miatt, nem említeném egy lapon a dohányzással.
Hát ez az!
Mivel nem minden nap csinálja, nem is zavar!
Ezért nem értem miért zavarok én bárkit?
Én sosem köpködök az utcán, sosem hánytam még utcán, nem is csinálok a járda közepére, nem dobálom el a szemetet, stb.
Szoktam otthon dohányozni az erkélyen, vagy a kijelölt helyen:) Szoktam a munkahelyemen dohányozni az udvaron a kijelölt helyen. Máshol nem. Nem iszok csak bulikban, és kávézok a nem dohányzó kollégáimmal együtt a közös irodánkban. Mi ebben a rossz. Ezzel csak magamnak ártok.
Több ismerősöm is volt, akik nem dohányoztak és tüdő rákban haltak meg.
Bocsi de:
- ha valaki hány, nehéz lenne közben dohányozni,
- ha valaki kutyát sétáltat, még dohányozhat is közben, de lehet, hogy te pont nem akkor nézel oda,
- a nagymama, biztosan nem tudott hirtelen mit csinálni, és a buszon amúgy sem lehet dohányozni,
- azért a dohányos sem egyfolytában szívja, ilyenkor ő is dobhat el szemetet,
- a netezést fölösleges megemlíteni, mert azt mindenki csinálja, ha lehetősége van rá,
- a focistákról (attól függetlenül, hogy nekem sem tetszik), de furcsa lenne, ha a játék menetében, esetleg egy gól rúgása közben zsebkendőbe fújná az orrát. A trutyi pedig a mozgás előidézője.
Teljesen igazad van, egy különbség van azonban:
amikor tömegben mész, akkor nem valószinű, hogy 10-20 ember egyszerre hány, viszont jó eséllyel találsz a tömegben 10-20 embert, aki fújja a füstöt annak a képébe, aki utálja a füstöt.
jó éjt mindenkinek.
pedig jó kis fórum lehetett volna...
Akkor vagy nem vagy büdös, vagy nem merik mondani neked. :)
Leírtam azt a véleményt amit úgyis írt volna valaki.
:)))
Én cigizek, nem dobom el /zsebhamus, évek óta/nem köpködök, szóval szerintem, tekintettel vagyok a nem dohányzókra, kulturáltan dohányzom és akinek ez nem tetszik az mondhat amit akar.
Nagy ívben kerülöm őket. Addig nem érdekel, amíg nem a gyerekem/én környékemen fújja. Attól ki tudok lenni rendesen, mikor csikk-szőnyeg van a buszmegállóban. Miért nem lehet a hamutartós szemetesbe rakni? Vagy otthon is ahol éri, oda dobja?
Nálunk Apu dohányzott, igaz a lakásban nem, de én már attól fulladtam, ha bejött cigifüstösen. 12 évesen kezdte, aztán 69 évesen aggresszív tüdőrákba halt bele. 6 hét alatt elvitte. Esélye se volt túlélni. Az orvosok azt mondták, hogy maga a dohányzás nem idézi elő, csak akinek eleve hajlama van rá. Na, Apunak volt. Mindkét szülője tüdős betegségben halt meg.
Hmm... ezekkel csak az a probléma, hogy nem szokások, hanem esetek. De valószínű, hogy téged is zavarna, ha egy nem dohányos minden nap előtted hányna, odacsináltatná eléd a kutyáját és nem takarítaná el, a lötyit minden nap otthagyná az ajtód előtt...stb.
Az meg hogy munkahelyen ki hogy dolgozik, az már végképp nem dohányzásfüggő.
te sosem dohányoztál, ugye?
tudjuk, hogy nem egészséges, én ezért szoktam le. de qrva jó cigizni. erről meg a dohányzók nem tudják meggyőzni a nem dohányzókat :-D engem egyébként sosem érdekelt, hogy vki dohányzik vagy sem, az értékrendemet nem befolyásolta. nem is ismerek senkit aki bagózik és lenézi azt aki nem. inkább azt tapasztaltam, hogy a bagósok gratulálnak, hogy milyen ügyes vagyok, hogy nem bagózom. persze 2 slukk között dicsérnek a dögök:-) a férjem a mai napig jót nevet mindig, ha meglátok egy bagóst, egy kb olyat amilyen én voltam, azaz aki megadja a módját, nos mindig megnyalom a számat, én észre se veszem, csak ha rám szól, hogy mit is csinálok, ezt akkor is szoktam ha tvben látom. ja és a kapcsolt dolgokról: kávé, pia is leszoktam teljesen. sose voltam nagy ivó, de most szinte semmit nem iszom, mert mindig dohányoztam is ha ittam, kávé napi kettő volt az se kellett többet.