Mire gondolsz MOST? (beszélgetés)
Gondolom, az önk. embere segített egy baráton, s megmagyarázta, hogy ők is jól járnak.
Vágattunk már ki mi is, gyerekék is, fűzfát, ennek a közelében sem volt, van fogalmam mivel jár.
Na, már készen vannak, de komolyan jobb lett volna nem tudni, miért lesz áramszünet. Első papíron csak az volt, hogy karbantartás miatt, aztán tegnap hoztak egy újabb papírt a valódi okról.
Igen , már tudom ,, a férjem fehomályosított🫣 de nem gondoltam volna.
Azt hittem ez lenne a lényege ,, ha nincs semmi ,, ez van. De nem😳
Igen, erre gondoltam a "mindenki jól jár"-al.
Két éve vágattam ki két 35-40 éves fenyőt. A kétméteres törzsekkel és a később (külön pénzért) kiszedetett gyökérzettel mai napig nem tudok mit kezdeni.
Mi egyszer ajánlottunk fel a városnak fát. Nem olyan nagy jócselekedett ám. Házak, vezetékek közül egy hatalmas fenyőt kiemelni iszonyú pénz. Így ingyen megszabadultunk egy már nem kellő fenyőtől. Gyönyörű város karácsonyfàja volt, örültek is neki, de azért volt benne részünkről "hátsó" szándék is. Akkor is volt áramszünet hisz daruval át kellett emelni mindenen is. Nem tudom miért érte meg az önkormányzatnak, tuti olcsóbban meg tudták volna venni... gondolom olyan emberek döntöttek, akik sosem éltek a piacról.
Ha saját szervezésben és költségen vágattuk volna ki akkor egy-két alpinista darabjaira szedi, az sem olcsó és nem kell áramszünet, viszont a fahulladékkal is kezdeni kellett volna valamit. A lényeg mi jól jártunk ezzel a fene nagy ajándékozással.
Nem tudom, hogy a településeden ez a 8-9 utca hány háztartást érint és ezekben mennyit érint az elektromos fűtés.
Miért ne vágathatnák novemberben, ha akkor kapnak vállalási időt egy vállalkozástól? Lehet, hogy már korábban gondoltak a vágásra, csak mivel ajándéknak ajánlották kivágja az önkormányzat. És mindenki jól jár.
Nálunk most a vízügyesek dolgoznak egy héten át. Az önkormányzat kitette a felhívást. Most nem tervezek mosást, mert időszakosan el fog szineződni a víz.
Ha a család úgy döntött, hogy megérett a fa a kivágásra, biztonsági okokból akkor is áramszünetet rendelnek el. Előbb, vagy utóbb megtörtént volna.
És ha már egyben felajánlották az önkormányzatnak, akkor miért vennének az erdő gazdálkodótól.
8-9 órát ki lehet bírni áram nélkül, főleg, ha arra korábban felhívják a figyelmet, fel lehet rá készülni.
További ajánlott fórumok:
- Kire gondolsz most?
- Mire gondolsz pontosan, amikor megítélsz másokat a helyesírásuk alapján?
- Van-e szomorú karácsonyi élményed, amire fájó szívvel gondolsz vissza?
- Ha úgy jellemeznél egy embert, hogy "EGYSZERŰ" akkor mire gondolsz? Mi / milyen viselkedés számít egyszerűnek?
- Mire gondolsz, amikor az exed felköszönt jeles alkalmakkor (szülinap, névnap, nőnap, karácsony, stb.)?
- Ha egy férfival összeakad a tekintetetek, de ő hirtelen másfelé néz, akkor mire gondolsz?