Mit gondolsz a dohányzókról? (beszélgetés)
Én is így dohányoztam, ahogy te. 30 évig. Igaz, nem tettem le a cigit, csak áttértem az e-cigire, így csak magamat mérgezem.
De soha nem dohányoztam tiltott helyen, nem gyújtottam rá utcán (ez valami fura dolog lehetett tőlem, mert amúgy napi két dobozzal szívtam el), terhes anyukák-gyerekek mellett sem.
Sok az előítélet, és sajnos azok miatt, akik nem tartják be az alapvető illemet (ami ugye nem szabály, hanem szerintem alapvető emberi tulajdonságnak kellene lenni). Szerintem...
Szia!
Teljesen egyetértek Veled, de sajnos köztünk - merthogy én is dohányzom - is vannak olyan taplók, akik szana meg széjjel dobálják a csikkjeiket, ott pöfékelnek, ahol nem kéne ... szóval ahogy a Párom szokta volt mondani, a fejekben kéne rendet tenni ... de sajnos azt nem lehet :((
a dolgokat hasonlóan látom, mint te!
senkinek semmi köze hozzá, ha én tönkre akarom tenni az egészségemet!
de tekintettel vagyok a nem dohányzó emberekre!
:) mert cigizni jó! :)
Nekem három problémám van:
1) mikor a füstöt összevissza fújják, sokszor az arcomba
2) a köpetek az utcán
3) eldobott csikkek az utcán
ha valaki kulturált dohányos, és semelyiket nem csinálja, akkor nyugodtan roncsolja a tüdőjét, minden joga megvan rá. Nálunk is van dohányos a családban, én látom a jó példát, de sajnos túl sok a rossz.
Most előre szeretném leszögezni, nem vitafórumot kívánok nyitni, és nagyon szeretném, ha mindenki normálisan mondaná el a véleményét... Köszi :)
Arról beszélek, és kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy mégis a dohányosok tényleg annyira szörnyen viselkednek-e, hogy egy nagy rakás helyen meg kell tiltani a dohányzást. Gondolok itt arra, hogy pl. egyre kevesebb IC-n van kijelölt dohányzó kocsi, sok étteremben, kávézóban nincs külön részleg, stb.
Egyszerűen nem értem. Én mindig figyelek rá, nem gyújtok rá nem dohányzó mellett, vagy megkérdezem, hogy zavarja-e. Gyerek közelében nem gyújtok rá, nem kell, hogy esetleg "kedvet kapjon". Nem dobálom el a csikkeimet, stb...
Akkor miért is ennyire szörnyen elviselhetetlen ha vannak dohányosok? És nekünk miért is nincsen jogunk tönkretenni az egészségünket, ha a nem dohányzóknak joga van azt védeni?
Köszönöm a válaszokat előre is.