Mit érdemes(ebb) vásárolni Ausztriában? (tudásbázis)
babylove a neve :-)
kíváncsi vagyok ott mennyibe kerül, mert itthon 3999.-
Jah, hát annál azért hamarabb járok ott, lehet már a jövő héten.
De ma kivételesen nem lesz dolgom Ausztriában, holnap pedig zárva minden (de utálom ezért őket :S)
Tehát DM márkájú dobozos pelus???
Remélem könnyű megismerni, pelus témában még nem vagyok járatos.
Mi Merkurból egy bizonyos fajta Müller joghurtot veszünk, nem azért mert olcsó, hanem mert azt szeretem és nincs itthon. :))
+ kilós kávét olcsón.
+ Leberkäse (szoktunk venni itthonra csomagosat, és ha már ott vagyunk akkor frissen zsemlében is)
Ha Kik-ből kell vmi, akkor ott általában olcsóbb, mint itthon, mert itt (legalább is Sopronban) átárazzák magasabb árra.
A Hofer az Aldi osztrák megfelelője, és sok dolog olcsóbb, mint itthon, pl. csoki, édes kenyér (ej, most nem ugrik be a neve, de szeretjük :P).
Meg a Hoferben vannak fincsi 100%-os gyümilevek. :))
A Shopping Cityben a butikokban szoktak lenni fajin leárazások. Drágák a boltok, de ha vmi akciós, akkor az tényleg az. :))
Én a c&a, takko, vöegele, kik, ami itt van. Más boltokat nem ismerek. A butikok drágák.
Minden olyan helyen vásárolok, ami Mo-n is van, élelmiszereket a penny, spar, billa, merkur, hofer, lidl.
Én rendszeresen járok át osztrákiába bratvürstl-t enni:)
Minden alkalommal tele van a csomagtartó gyümölcslevekkel(100%-os). És bratwurst-al:)
Itt Hofer az Aldi. Van dm is.
Nem tudom megmondani, mert ahol én lakok nincs, csak a másik városba, így ritkán járok oda és nem vagyok tisztában az árakkal.
Én itt élek, az élelmiszer drágább vagy ugyanolyan árban van.
Ha üzletlánc, általában euróban olcsóbb mint forintban, de csak azért átjönni, nem biztos, hogy megéri. Viszont, ha ingázik az ember, akkor ki lehet használni. Én a cukrot Mo-ról hozom, mert ott olcsóbb :P
Énis észre vettem már hogy a kik-ben sokkal drágább Mo-n mint itt.
Viszont ha otthon vagyunk a tecso, meg a kora-ban olcsobb ruhák vannak.
Én is kíváncsi lennék,mert ha minden jól megy akkor nyaralni Ausztriába megyünk.
Mit érdemes szerintetek hozni ajándékba a családnak?
További ajánlott fórumok:
- Milyen internetet érdemes vásárolni?
- Milyen fényképezőgépet érdemes vásárolni?
- Szalvétatechnikához milyen "kezdő csomagot" érdemes vásárolni?
- Mit érdemes Bécsben vásárolni? Mit éri meg ott megvenni?
- Volt valaki mostanában Ausztriában, Oberwartban vásárolni? Milyen árakat tapasztaltatok az EO-ban, Intersparban?
- Milyen hipermarketek vannak Ausztriában? Érdemes ott vásárolni?