Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Köszi a biztatást, a kenetem negatív volt, így hétfőn délután fel is rakják a Mirenát! Eddig semmi vérzésproblémám nem volt, 10 év Tri-Regol szedés után is pikk-pakk teherbe estem tavaly - 36 évesen-, egyből helyre állt a ciklusom, remélem a spirállal sem gyűlik meg a bajom, és olyan szerencsés leszek mint Te!
Férjemen nevettem, ő hozta el a patikából a spirált, mikor meglátta a doboz gigantikus méretét, a hasához próbálta, és döbbenten közölte a patikus hölggyel, "Most elkezdtem sajnálni a feleségem, biztos tudja mire vállakozik?!" Aztán felvilágosították, hogy egyéb tartozékokat is rejt a doboz :-)
Szia, igen, én írtam a Rutascorbint, mégpedig azért mert a nőgyógyászom szerint segíthet a pecsételő vérzések esetén.
Ugyanez vonatkozik a C vitaminra is ha elég nagy adagban szeded ( 1000 mg), véleményem szerint egyébként nem ez a ludas abban hogy most előbb jött meg a vérzésed.
Van akinek nem segít, van akinek meg jó, az azonban egész biztos hogy ártani egyik szer sem árt.
Sziasztok,
Nekem 5 éve tette fel a dokim a mirenát, egy konizációs műtétet követően.Előtte már volt 2 normál spirálom, azoknak a felhelyezése és levétele nem fájt.Amikor a mirénát tette fel a doki, azt hittem beleharapok a kezébe, őrülten fájt, de csak azért mert a műtét után nagyon szűk lett a méhnyakcsatornám.Most, 5 év után le kellene venni, de olyan rövid a jelzőszál, hogy nem lóg ki a nyakcsatornából.A doki azt mondta, szedjem össze magam és a kórházban, altatásban kell levenni, mert tágítani kell a nyakcsatornát, azt meg altatás nélkül nem bírnám ki.
Egyébként az 5 év teljesen panaszmentes volt, szerintem a miréna jó dolog, csak hát én így jártam....volt-e valakinek hasonló levételi gondja?
Szia, a felhelyezés utáni napokban nem kóros sem a görcsölés sem pedig a vérzés.(kivéve ha extrém intenzív fokú)
Ha nagyon kellemetlen, diklofenac tartalmú fájd. csillapító jó lehet rá.
Az orvosok--főleg ha férfiból vannak--szinte egyöntetűen dicsőítik a Mirenát, sok nőnél be is válik, de az az igazság, hogy--ahogy a többi fog. gátló eszköz-- úgy ez sem csodaszer, nem beszélve arról, hogy a méhen belüli eszközök esetében nagyon nagy az egyéni érzékenység.
Kívánom hogy Te az "elégedettek táborát" gyarapítsd!
sziasztok
nekem holnap reggel fogják feltenni a mirenát. egy kicst itgulok, remélem nem fog fájni, és bízom benne ,hogy beválik. mire számítsak, mi a "normális meddig vérzek utánna ha minden rendben zajik? elég sok rossz tapasztalatot olvasok itt, remélem nem bánom meg. az orvosom szerint a többségnek nincs panasza vele, és nem is nagyon foglalkozik a kérdéssel, van és kész, csak akinek problémái vannak azok írnak és érdeklődnek mások tapasztalatai iránt. ő azt mondja, hogy az ő betegei többségének nincs vele gondja, remélem igaza van.
Köszi neked is a választ!
Elölről olvasom a fórumot, már 52 oldalon túl vagyok. Valaki írta hogy naproxen tartalmú gyógyszert jó előtte bevenni (fájdalom csillapító, lazító), bedobok 2 aleve-t mielőtt elindulok asszem, most kicsit papírtigris vagyok, na :)
Sziasztok!
Úgy néz ki nemsokára én is csatlakozom hozzátok, 2 hónapja született meg a harmadik babám, és valami megbízható, hosszú távú, szoptatásbarát dologban gondolkozom. A doktornőm mondta, ha majd szülni fog, utána ő is a Mirenát fogja választani, ez elég bíztató számomra, az eddigi tapasztalata szerint a nők 80%-nak bevált. Nagy levegőt véve bevállaltam,(remélem nem a maradék 20% leszek)!
Jövő pénteken megyek hozzá, leveszik előtte a kenetet, ha rendben vagyok akkor felrakja a következő héten. Kicsit izgulok, de majd csak túlélem, ahogy olvasom pár másodperc ami igazán kellemetlen, erősítsetek meg :)
Addig is olvasgatom tovább a topicot, majd idővel én is beszámolok a tapasztalataimról.
Sziasztok! Újra itt vagyok!
Nos megint változtak a dolgok, megszűnt a mellfájás vagyis ez a mellbimbó körüli nagyon érzékeny érzés, helyette viszont megjött. Most már tényleg úgy érzem, hogy minden baj ha elmúlik jön másik. Mondjuk ez nem akkora baj, hogy megvan, így legalább tudom, hogy nincs baj, na de az első két nap ami vele járt.... komolyan már kezdtem úgy érezni, mintha újra a szülőszobán lennék! Nagyon görcsösen fájt, de csak percekig, majd jött egy kis vér, és megszűnt, ez kb napi 2-3 alkalommal. Nagyon kellemetlen volt, most várom, hogy elmúljon a menstruációm. Írtam nem olyan rég, hogy kellemetlen szagot is véltem felfedezni odalent, nos én a menzesszel együtt valahogy ettől is megszabadultam, bár szerintem ez inkább a napi 2 intim zuhanyoztatásnak, és az intim gél használatának köszönhető, ja és vettem intim fürdetőt, kenőcsöt is kívülre. Komolyan mindent megpróbáltam kívül belül, hogy ez a kellemetlenség megszűnjön, és ha ez kell hozzá, hát akkor napi szinten egyszer ki lehet bírni ezt a kezelési folyamatot, csak kellemetlen szag ne legyen. Úgyhogy nálam ez most bejött. Orvosnál nagyon rég nem voltam, már mennem kellett volna a 6hetes kontrollra, amit a kislányom lázas, beteg napjai nem engedtek, viszont 25.-ig az orvosom most szabin van, és bár van helyettese, most amíg meg van addig nem is megyek, kivárom, hogy visszajöjjön. Egyébként ha jól számolom akkor 10-11hetes a kütyü, hogy bent van. Úgyhogy rendesen elkéstem a 6hetes kontrollal.
Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit még új vagyok itt.
Én egészen friss Mirénás vagyok, ma délben tették fel. Féltem a dologtól, mert évekkel ezelőtt volt már normál spirálom, azt amikor felhelyezték már akkor iszonyú görcseim voltak tőle. Azután jött a rengeteg görccsel járó mensi, majd a folyamatos pecsételés, persze iszonyú vashiányos is lettem. Mire elmentem orvoshoz pár hét múlva hogy szedje le, mert nem bírom, félig már le is volt csúszva.
Gyógyszert nem tudok szedni, mert rosszul voltam tőle. Szóval így indultam neki ennek a dolognak....Ma van a harmadik nap hogy mensizek. Tehát még lehet bővebb vérzésem. A felhelyezés után hamar megtelt egy betét, azóta már a harmadikat használom.
A felhelyezésnél mondta a doktor úr, hogy most szúrást érzek. Utána hogy görcsöt érzek. Azóta nem folyamatosan, de görcsölök, és szúrkál a hasam. Kibírható, ha elpihenek, akkor aránylag fájdalommentes vagyok, de hát pihenni mindig nem lehet. Nekem jelenleg ilyen tapasztalatom van a felhelyezéssel kapcsolatban. Azt mondta az orvos, hogy ma még lehetnek görcseim, és vérezhetek is. Eddig sajna bevált nála.....
De megpróbálok türelmes lenni.
Egyébként én ma váltottam ki, nálunk Veszprémben 44000 ft volt, hátha valakit érdekel az ára.
Várom tapasztalataitokat, és köszönöm hogy elolvastátok a hozzászólásomat.
Szép napot mindenkinek(-: Elvira
Szia, sajnos nincs mire várnod, ha egy év alatt se változott a vérezgetés .
Igen, köze lehet a rossz pszichés állapotnak ahhoz, hogy folyamatosan vérzel, úgyhogy egyetlen jó megoldás megszabadulni a Mirenától.
Elkeseredni nem kell, miután leveszik, fokozatosan megszűnnek a kellemetlen tüneteid , és rengeteg egyéb módszer közül lehet választani a nem kívánt terhesség elkerülésére.
Ezt találtam, azt hiszem ez válasz a kérdésemre, és hogy nem úgy hat ahogy itt irták, szerencsére.
Itt elolvashatsz mindent:
Orvos nem világositott fel. Én úgy tudtam, mivel ez hormonos, hogy úgy hat mint a tabletta, csak nem kerül be a véráramba, hiszen helyileg hat.
Akkor most miben különbözik a hormonos a nem hormonostól? A hormonos nem úgy működik hogy megakadályozza a peteérést? Nem lehet hogy csak a nem hormonos működik úgy?
Jobb a helyzet!! :) A pecsételés megszűnt, viszont amint elmúlik 1 dolog, úgy veszem észre jön másik! :(
Kísérleti nyúlnak érzem magam mindez alatt.
Az elmúlt pár napban a mellbimbóm szakad le, furcsa teltségérzést érzek körülötte, a bimbó maga és a bimbóudvar is nagyon érzékeny... ez már csak fürdés szempontjából sem jó :( Nem beszélve az egyéb kényeztetési szempontjairól, ami most így ki lett lőve. Kellemetlen szagot én is felfedeztem, főleg ha jön ki egy kis váladék, ami most már majdcsak színtelen, de ez a fura olyan szúrós szag elég kellemetlen. Nekem sem volt előtte ilyen, azt sem tudom mikor látott a doki ilyen problémákkal, talán 14évesen felfázáskor amikor folyásom lett, de egyébként nem jellemző rám ez a szagos elváltozás. Brr..
Voltál ezzel a szaggal orvosnál? Én még nem, itthon próbáltam a pharmatex hüvely családból ki felrakni, az volt itthon és köztudottan jó fertőtlenítő, gondoltam majd az kitisztít, de hát nem igazán, illetve intim zuhanyoztatom, de amint jön ki egy kis váladék egyből jön ez a fura szag is.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?