Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

3792. *Nempiskóta* (válaszként erre: 3779. - Moncsicsa)
2011. aug. 5. 15:17

Köszi a biztatást, a kenetem negatív volt, így hétfőn délután fel is rakják a Mirenát! Eddig semmi vérzésproblémám nem volt, 10 év Tri-Regol szedés után is pikk-pakk teherbe estem tavaly - 36 évesen-, egyből helyre állt a ciklusom, remélem a spirállal sem gyűlik meg a bajom, és olyan szerencsés leszek mint Te!

Férjemen nevettem, ő hozta el a patikából a spirált, mikor meglátta a doboz gigantikus méretét, a hasához próbálta, és döbbenten közölte a patikus hölggyel, "Most elkezdtem sajnálni a feleségem, biztos tudja mire vállakozik?!" Aztán felvilágosították, hogy egyéb tartozékokat is rejt a doboz :-)

3791. 099c0bed40 (válaszként erre: 3790. - Márti1129)
2011. aug. 5. 09:38

Szia, igen, én írtam a Rutascorbint, mégpedig azért mert a nőgyógyászom szerint segíthet a pecsételő vérzések esetén.

Ugyanez vonatkozik a C vitaminra is ha elég nagy adagban szeded ( 1000 mg), véleményem szerint egyébként nem ez a ludas abban hogy most előbb jött meg a vérzésed.

Van akinek nem segít, van akinek meg jó, az azonban egész biztos hogy ártani egyik szer sem árt.

2011. aug. 1. 13:11
Sziasztok! Helyzetet jelentek: több mint másfél éve tették fel a Mirenát. Azóta kisebb-nagyobb panaszok mellett megmaradt a 12-14 napig tartó pecsételő menstruáció. A dokim azt mondta, hogy ilyen kis probléma miatt nem veszi le, ha én tudok vele így élni. Egy másik doki (és azt hiszem Öregnéne is)javasolta a Rutascorbint. Csütörtökön elkezdtem szedni, gondoltam ártani nem árthat. Erre fel most megjött 22 napra. Szó se róla, ez most nekem jól jön, mert ha 14 napig tart is, a nyaralásra pont elmúlik, de most gondolkodóba estem, hogy lehet a Rutascorbin a "ludas"? Bár a betegtájékoztatóban pont arról ír, hogy erősíti az érfalakat. Szerintetek ez most mi? További szép napot mindenkinek:Márti
3789. ikin (válaszként erre: 3788. - Lillahanna)
2011. aug. 1. 01:51
Szia Lillahanna Mintha magamat olvasnám, két normál spirál fájdalom nélkül utánna méhszáj plasztika és a miréna . Hát én nagy pofával mentem felrakatni de már az gyanús volt amikor a doki azt mondta az aszisztensnek,hogy ne bontsa ki amig felnem tette a szondát mert ha nem fér fel legalább vissza vihetem a spisált.Hát felfért :(. Azóta eltelt három év és már most rizsázok hogy fogja majd levenni.Amúgy gondom nekem sincs. Niki
2011. júl. 31. 15:13

Sziasztok,

Nekem 5 éve tette fel a dokim a mirenát, egy konizációs műtétet követően.Előtte már volt 2 normál spirálom, azoknak a felhelyezése és levétele nem fájt.Amikor a mirénát tette fel a doki, azt hittem beleharapok a kezébe, őrülten fájt, de csak azért mert a műtét után nagyon szűk lett a méhnyakcsatornám.Most, 5 év után le kellene venni, de olyan rövid a jelzőszál, hogy nem lóg ki a nyakcsatornából.A doki azt mondta, szedjem össze magam és a kórházban, altatásban kell levenni, mert tágítani kell a nyakcsatornát, azt meg altatás nélkül nem bírnám ki.

Egyébként az 5 év teljesen panaszmentes volt, szerintem a miréna jó dolog, csak hát én így jártam....volt-e valakinek hasonló levételi gondja?

2011. júl. 29. 18:57
Szia, remélhetőleg igen. :)
3786. demmi (válaszként erre: 3785. - 099c0bed40)
2011. júl. 29. 09:27
értem köszi, akkor remélem minden rendben van
2011. júl. 29. 07:23
Szia, ha csak nem vágta le teljesen a dokid ( van aki így tesz) akkor igen, de az elején még ez is változhat ahogy az eszköz helyezkedik a méhben.
3784. demmi (válaszként erre: 3783. - 099c0bed40)
2011. júl. 28. 20:58
kössz a biztatást. ma már jobb a helyzet, nem is vérzek, és nem fáj állandóan csak néha, viszont a jelző szálat nem találom, azt mindenképpen éreznem kéne?
3783. 099c0bed40 (válaszként erre: 3781. - Demmi)
2011. júl. 27. 21:51

Szia, a felhelyezés utáni napokban nem kóros sem a görcsölés sem pedig a vérzés.(kivéve ha extrém intenzív fokú)

Ha nagyon kellemetlen, diklofenac tartalmú fájd. csillapító jó lehet rá.

Az orvosok--főleg ha férfiból vannak--szinte egyöntetűen dicsőítik a Mirenát, sok nőnél be is válik, de az az igazság, hogy--ahogy a többi fog. gátló eszköz-- úgy ez sem csodaszer, nem beszélve arról, hogy a méhen belüli eszközök esetében nagyon nagy az egyéni érzékenység.

Kívánom hogy Te az "elégedettek táborát" gyarapítsd!

3782. demmi
2011. júl. 27. 21:42
túl vagyok rajta, délben feltették, egyáltalán nem fájt, de utánna 2óra múlva elkezdett erősen görcsölni és azóta is erősen fáj, remélem ez normális és semmi rosszra nem utal. és persze vérzek is, de remélem nem sokáig fog tartani.
3781. demmi
2011. júl. 26. 19:54

sziasztok

nekem holnap reggel fogják feltenni a mirenát. egy kicst itgulok, remélem nem fog fájni, és bízom benne ,hogy beválik. mire számítsak, mi a "normális meddig vérzek utánna ha minden rendben zajik? elég sok rossz tapasztalatot olvasok itt, remélem nem bánom meg. az orvosom szerint a többségnek nincs panasza vele, és nem is nagyon foglalkozik a kérdéssel, van és kész, csak akinek problémái vannak azok írnak és érdeklődnek mások tapasztalatai iránt. ő azt mondja, hogy az ő betegei többségének nincs vele gondja, remélem igaza van.

3780. Csibe7768
2011. júl. 19. 13:49
sziasztok.Érdeklödnék,hogy nekem múlt hónap végén levették a mirenámat,utána volt 1-2 napig pecsételö vérzés,és arra lennék kiváncsi,hogy mikor jön meg az elsö nirmális vérzés?Ugyebár addig a doki nemtud adni semmiféle fogamzásgátlót.Ki volt hasonló cipöben?köszike
3779. Moncsicsa (válaszként erre: 3778. - *Nempiskóta*)
2011. júl. 14. 14:08
Szia! Ne izgulj ennyire! :) Pikk-pakk, és túl leszel rajta! Nekem ez a harmadik spirálom, de egyiknél sem kellett sem fájdalomcsillapító, sem semmi. Ne izgulj, tényleg!
3778. *Nempiskóta* (válaszként erre: 3776. - Sanka02)
2011. júl. 13. 19:31

Köszi neked is a választ!

Elölről olvasom a fórumot, már 52 oldalon túl vagyok. Valaki írta hogy naproxen tartalmú gyógyszert jó előtte bevenni (fájdalom csillapító, lazító), bedobok 2 aleve-t mielőtt elindulok asszem, most kicsit papírtigris vagyok, na :)

3777. *Nempiskóta* (válaszként erre: 3775. - Ikin)
2011. júl. 13. 19:17
Szia, az a helyzet hogy nincs minek bezáródnia, mert ki sem nyílt, ugyanis mind a 3x császárral szültem. Most utoljára a terhesség végére 1-2 ujjnyira nyílt ki magától, de max. ennyi. A szoptatás miatt vérzésem sincs...
3776. Sanka02 (válaszként erre: 3774. - *Nempiskóta*)
2011. júl. 13. 17:40
Én sima spirált tettem fel. A felhelyezés fájt egy kicsit, de utána rögtön vettem be görcsoldót, és nem volt semmi panaszom utána. A dokim szerint az első napokba a felhelyezés után lehet görcsoldót bevenni.
3775. ikin (válaszként erre: 3774. - *Nempiskóta*)
2011. júl. 13. 17:38
Szia. Szerintem nem fog fájni mert a méhszájad nem záródott be .Én lassan 3 éve ,méhszájplasztika után kaptam, azt hittem leütöm a dokit úgy fájt.Azóta nincs vele semmi baj , nincs vérzésem se. Ne félj ,sok sikert.Niki
3774. *Nempiskóta* (válaszként erre: 3771. - Elviracska1972)
2011. júl. 13. 12:54

Sziasztok!

Úgy néz ki nemsokára én is csatlakozom hozzátok, 2 hónapja született meg a harmadik babám, és valami megbízható, hosszú távú, szoptatásbarát dologban gondolkozom. A doktornőm mondta, ha majd szülni fog, utána ő is a Mirenát fogja választani, ez elég bíztató számomra, az eddigi tapasztalata szerint a nők 80%-nak bevált. Nagy levegőt véve bevállaltam,(remélem nem a maradék 20% leszek)!

Jövő pénteken megyek hozzá, leveszik előtte a kenetet, ha rendben vagyok akkor felrakja a következő héten. Kicsit izgulok, de majd csak túlélem, ahogy olvasom pár másodperc ami igazán kellemetlen, erősítsetek meg :)

Addig is olvasgatom tovább a topicot, majd idővel én is beszámolok a tapasztalataimról.

2011. júl. 12. 23:41

Sziasztok! Újra itt vagyok!

Nos megint változtak a dolgok, megszűnt a mellfájás vagyis ez a mellbimbó körüli nagyon érzékeny érzés, helyette viszont megjött. Most már tényleg úgy érzem, hogy minden baj ha elmúlik jön másik. Mondjuk ez nem akkora baj, hogy megvan, így legalább tudom, hogy nincs baj, na de az első két nap ami vele járt.... komolyan már kezdtem úgy érezni, mintha újra a szülőszobán lennék! Nagyon görcsösen fájt, de csak percekig, majd jött egy kis vér, és megszűnt, ez kb napi 2-3 alkalommal. Nagyon kellemetlen volt, most várom, hogy elmúljon a menstruációm. Írtam nem olyan rég, hogy kellemetlen szagot is véltem felfedezni odalent, nos én a menzesszel együtt valahogy ettől is megszabadultam, bár szerintem ez inkább a napi 2 intim zuhanyoztatásnak, és az intim gél használatának köszönhető, ja és vettem intim fürdetőt, kenőcsöt is kívülre. Komolyan mindent megpróbáltam kívül belül, hogy ez a kellemetlenség megszűnjön, és ha ez kell hozzá, hát akkor napi szinten egyszer ki lehet bírni ezt a kezelési folyamatot, csak kellemetlen szag ne legyen. Úgyhogy nálam ez most bejött. Orvosnál nagyon rég nem voltam, már mennem kellett volna a 6hetes kontrollra, amit a kislányom lázas, beteg napjai nem engedtek, viszont 25.-ig az orvosom most szabin van, és bár van helyettese, most amíg meg van addig nem is megyek, kivárom, hogy visszajöjjön. Egyébként ha jól számolom akkor 10-11hetes a kütyü, hogy bent van. Úgyhogy rendesen elkéstem a 6hetes kontrollal.

3772. zana1 (válaszként erre: 3770. - 099c0bed40)
2011. júl. 12. 17:45
Szia.Ma levetettem a mirenámat 14-honap szinte mindennapos pecsételés után.Remélem elmulnak a depis napjaim.Nekem nemfályt a feltevés sem és a levétel sem-sott a levétellel mindha megszabadultam volna egy nagy tehertol.Már rég megkellett volna tennem.Szerintem akinek 6-honapután nem válik be az nevárjon semmire,vetesse le.A tavaji nyaram is ugy telt,hogy betétet hordtam a legnagyobb melegben is,és ezt már nemakartam hogy most is igy legyen.Remélem más nem fog igy járni-vagy legalább is nem fog ilyen sok idot várni.
2011. júl. 12. 17:05

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit még új vagyok itt.

Én egészen friss Mirénás vagyok, ma délben tették fel. Féltem a dologtól, mert évekkel ezelőtt volt már normál spirálom, azt amikor felhelyezték már akkor iszonyú görcseim voltak tőle. Azután jött a rengeteg görccsel járó mensi, majd a folyamatos pecsételés, persze iszonyú vashiányos is lettem. Mire elmentem orvoshoz pár hét múlva hogy szedje le, mert nem bírom, félig már le is volt csúszva.

Gyógyszert nem tudok szedni, mert rosszul voltam tőle. Szóval így indultam neki ennek a dolognak....Ma van a harmadik nap hogy mensizek. Tehát még lehet bővebb vérzésem. A felhelyezés után hamar megtelt egy betét, azóta már a harmadikat használom.

A felhelyezésnél mondta a doktor úr, hogy most szúrást érzek. Utána hogy görcsöt érzek. Azóta nem folyamatosan, de görcsölök, és szúrkál a hasam. Kibírható, ha elpihenek, akkor aránylag fájdalommentes vagyok, de hát pihenni mindig nem lehet. Nekem jelenleg ilyen tapasztalatom van a felhelyezéssel kapcsolatban. Azt mondta az orvos, hogy ma még lehetnek görcseim, és vérezhetek is. Eddig sajna bevált nála.....

De megpróbálok türelmes lenni.

Egyébként én ma váltottam ki, nálunk Veszprémben 44000 ft volt, hátha valakit érdekel az ára.

Várom tapasztalataitokat, és köszönöm hogy elolvastátok a hozzászólásomat.

Szép napot mindenkinek(-: Elvira

3770. 099c0bed40 (válaszként erre: 3769. - Zana1)
2011. júl. 10. 19:49

Szia, sajnos nincs mire várnod, ha egy év alatt se változott a vérezgetés .

Igen, köze lehet a rossz pszichés állapotnak ahhoz, hogy folyamatosan vérzel, úgyhogy egyetlen jó megoldás megszabadulni a Mirenától.

Elkeseredni nem kell, miután leveszik, fokozatosan megszűnnek a kellemetlen tüneteid , és rengeteg egyéb módszer közül lehet választani a nem kívánt terhesség elkerülésére.

3769. zana1
2011. júl. 10. 16:56
Sziasztok.Már 1-éve,hogy feltetettem a mirenát,és sajnos semmi jot nem tudok rola mondani.Szinte még mindig egyfolytában vérzek.Az orvosom szerint még várjak a levétellel-na de meddig.Már tiszta depis vagyok ami régen nem volt.Már aludni is alig tudok.Az idegorvosom szerint pedig koze lehet a sok vérzés a depimhez.Most mit csináljak.Volt valakinek ilyen tapasztalata a mirenával?Irjatok nekem mert nagyon elvagyok keseredve.
3768. Cybilla (válaszként erre: 3763. - Rickymelcsy)
2011. júl. 4. 23:10
szia igen mondtam a dokinak a "szagot" :) és ki is írt valami gyógyit amit 3 napig kellett szedni de ennyi..azt mondta el fog múlni..ehhez képest ugyanolyan..próbáltam még a canesten hüvelytablettát én is gondolván a fertőtlenítésre..de hát semmi. engem nagyon idegesít meg irritál ez a szag..mintha nem én lennék..Amugy nekem sosem volt semmilyen fertőzésem sem gombám, sem semmi ezért állok érthetetlenül a tünet fölött.
3767. andi6020 (válaszként erre: 3752. - 625b4da9ec)
2011. júl. 1. 15:16
Neked mégis mi bajod van? Ki kért meg, hogy írj ide?
3766. rebi78
2011. júl. 1. 14:33

[link]

Ezt találtam, azt hiszem ez válasz a kérdésemre, és hogy nem úgy hat ahogy itt irták, szerencsére.

3765. Ildi0325 (válaszként erre: 3764. - Rebi78)
2011. júl. 1. 14:32

Itt elolvashatsz mindent:

[link]

3764. rebi78 (válaszként erre: 3764. - Sanka02)
2011. júl. 1. 14:23

Orvos nem világositott fel. Én úgy tudtam, mivel ez hormonos, hogy úgy hat mint a tabletta, csak nem kerül be a véráramba, hiszen helyileg hat.

Akkor most miben különbözik a hormonos a nem hormonostól? A hormonos nem úgy működik hogy megakadályozza a peteérést? Nem lehet hogy csak a nem hormonos működik úgy?

3763. rickymelcsy (válaszként erre: 3750. - Cybilla)
2011. júl. 1. 13:45

Jobb a helyzet!! :) A pecsételés megszűnt, viszont amint elmúlik 1 dolog, úgy veszem észre jön másik! :(

Kísérleti nyúlnak érzem magam mindez alatt.

Az elmúlt pár napban a mellbimbóm szakad le, furcsa teltségérzést érzek körülötte, a bimbó maga és a bimbóudvar is nagyon érzékeny... ez már csak fürdés szempontjából sem jó :( Nem beszélve az egyéb kényeztetési szempontjairól, ami most így ki lett lőve. Kellemetlen szagot én is felfedeztem, főleg ha jön ki egy kis váladék, ami most már majdcsak színtelen, de ez a fura olyan szúrós szag elég kellemetlen. Nekem sem volt előtte ilyen, azt sem tudom mikor látott a doki ilyen problémákkal, talán 14évesen felfázáskor amikor folyásom lett, de egyébként nem jellemző rám ez a szagos elváltozás. Brr..

Voltál ezzel a szaggal orvosnál? Én még nem, itthon próbáltam a pharmatex hüvely családból ki felrakni, az volt itthon és köztudottan jó fertőtlenítő, gondoltam majd az kitisztít, de hát nem igazán, illetve intim zuhanyoztatom, de amint jön ki egy kis váladék egyből jön ez a fura szag is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook