Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Először is nagyon köszönöm, hogy gondoltatok rám!
Jelentem minden a legnagyobb rendben:-)
Polip eltávolítva, eü megcsinálva, Mirena a helyén!
Ébredés után kicsit kótyagos voltam, ahogy ez lenni szokott, aztán sok ivás, felülés, pici szédülés, visszafekvés. Aztán kis séta, 4 pohár folyadék után pisilés, merthogy anélkül nem mehettem volna haza, de ez is rendben volt. Fájt a fejem, de ez már oda menetkor is volt, hiányzott a reggeli jó nagy adag tejeskávé, meg a délelőtti is! Na meg a vízivás is! Kaptam egy Algopyrint, azt mondták, minek fájjon, ha nem kell fájnia! :-). Aztán jött egy kis hányinger, kicsi teát kiadtam (bocs), és onnantól jó minden! A hasam nem fáj, vérzés normális, nem dől, és nem is "csak"pötyög, szóval olyan normális! Délután mikor hazajöttem még szundiztam egy jót:-), Lazítok a tv előtt, bár sok érdekes nincs benne. Ja, ettem is:-) Szóval eddig csak jó dolog történt! Fel a fejjel, aki előtte áll, tényleg NO PARA, most már én mondom :-) Doki "bácsim" azt mondta, hogy a jelzőszálat teljesen levágta, elkerülendő, hogy zavarjon bár miben és utána kelljen igazítani! Ő mindig így csinálja..tapasztalatból gondolom! 2 hét múlva szövettan eredményért hívom, 1 hónap múlva kontroll, de természetesen rendelkezésemre áll bár mikor! Kérdeztem, hogy mikortól ugrabugrálhatok újra? Nagyot nevetett, kérdezte mire gondolok konkrétan!? Mondtam-Zumbára :-)Kérdezte, mikor akarok menni? Mondtam a jövő héten! Azt mondta, oké mehetek, de ha azt mondtam volna, hogy pl. pénteken, akkor is ezt mondta volna! :-) Ezt csak kis kitérőként írtam, de ez is azt jelzi, hogy minden oké! :-)
Köszi még egyszer mindenkinek!
Jó éjt!
Szia, én is szorítok Érted, jó?
Jelentkezz, rendben ment-e, de bizonyos vagyok benne hogy igen. :)
Üdv: Eszter
Szia! Ma van a "nagy nap" és sokat gondolok Rád!!!!!! Tudod az erő és én is (mi is) veled vagyok(vagyunk) :)))))
Jelentkezz, ha már otthon leszel és kicsit jobban érzed majd magad. Tudod, csak pozitívan, rendben lesz minden. Pihenj, ha hazamentél, a munka az mindig megvár (szerintem mindenkit). Jó egészséget kívánok! Rita
Köszi!
Igyekszem! :-) Mindjárt indulok! :-( (jaj)
Nagy drukk neked a holnaphoz, majd jelentkezz ha "túlélted"! :-))
Hessegesd el a rossz gondolatokat, csak pozitívan!!!
Sziasztok!
Na, holnap lesz a nagy nap! Drukkoljatok egy kicsit légyszi!
Vettem C-vitamint, meg Arnika montana bogyót, szedem, Kisdetto, köszönöm a tanácsot.Ami picit aggaszt, hogy tegnap óta kapar a torkom, és most mértem a lázam...épp 37! Remélem nem lesz semmi gond!Lehet, hogy csak drukk láz :-) Elolvastam a Mirena tájékoztató füzetét..jaj, az egy horror, minden rossz benne van, ami csak lehet...tudom, ezek nem fognak megtörténni (így állok hozzá). Amint tudok, beszámolok a történtekről!
Üdv mindenkinek!
Szi Viki!
Nekem is két hete rakták fel, és peteérés óta folyamatosan erősödik a vérzés, ma már darabos és görcsöl a hasam is. Dokival csak holnap tudok beszélni.Szerinted ez még beleférhet, vagy valami nem OK?Üdv K.
Sziasztok!
Köszönöm a gyors válaszokat! Tudja valaki, hogy a 'csere' hogy működik? Leveszik és rögtön fel lehet rakni a másikat, vagy kell 'pihenni' a kettő között?
köszi
Szia!
Nagyon köszönöm!!!! :-)
Szia! Drukkolok Neked, ne izgulj, majd mi izgulunk helyetted is :).
A legjobbakat neked is! Amint tudsz, jelentkezz kérlek. Rita
Szia! Köszi!Minden jó tanácsot örömmel és köszönettel fogadok! :)Már megnéztem a neten, hogy a környékünkön hol lehet beszerezni, találtam is, úgyhogy igyekszem beszerezni!Még van 2 egész napom a műtétig! (jaj), de tudom, NO PARA :-)
Mindenkinek a legjobbakat:-)
Szia, természtesen gyógyszertárben kapható homeopátiás monokészítmény. Semmilyen mellékhatása nincs, és bármivel!!! szedhető, csak arra kell vigyázni, h a bevétel előtt és után 20-30 perccel ne egyél már, ne moss fogat, minden aromás, mentolos dolog kiüti a bogyó hatását. Nyelv alatt tartva hagyni kell elolvadni, ugyanis a száj nyálkahártyán keresztül szívódik a legjobban.
Azt szokták mondani, h nem árt, maximum nem használ...:)
Remélem minden ok lesz!
Szia!
44e Ft-ért vettem 1 hónapja.
Sziasztok!
Én még új vagyok itt. Holnap lesz 2 hetes a Mirenám(endometrium hyperplasia glandii cystica miatt). A tüszőrepedés napjától ( csüt.-től) egyre "erősebben" vérzek. Persze ez még mindig nem sok :)
Akinek van tapasztalata hasonló tünetekről, kérem írjon.
Múlt hétfő óta fáj a torkom, pénteken már lázas is voltam, szedem a Coldrexet + orcseppezés. Esetleg ezeknek lehet köze hozzá, vagy befolyásolhatja pro és kontra egymást?
Köszönöm előre is, ha írtok.
Sziasztok!
Nekem csak pozitív tapasztalatom van, most telik le az első 5 év. És a következőre is benevezek :)) Ha lehet így mondani.... Szóval nem tudja valaki,hogy most mennyibe kerül??? puszi mindenkinek, még egyszer én csak ajánlani tudom
Szia Icus, a "kínai szöveghez" csak annyit tudok felhozni mentségemre hogy 27 éven át eü-ben dolgoztam, pluszban a nőgyógyászat témakörben (mivel magam is erősen érintett voltam, plusz a szívem csücske maga a téma) kicsit tájékozottabb vagyok a több polcnyi szakirodalom átböngészése után.
Ez most lehet hogy nagyképűen hangzik, de őszintén mondom ( írom) egyáltalán nem vagyok "nagyarcú" , annyi az egész hogy érdekel a téma, konyítok is valamennyit hozzá, akinek tudok vagy aki igényli, annak pedig szívesen segítek.
Amit a dokikról meg az Uh-ról írtál, azt inkább nem kommentálom, legyen elég annyi, a "nagy fehérköpenyes istenekről" nem éppen pozitív a magánvéleményem.( sok évnyi tapasztalat birtokában)
Itt teszem hozzá azt is, természetesen ebben a szakmában is vannak kivételek, azaz nagyon jó szakemberek, és mellé emberségből is rendre jelesre vizsgáznak, Isten éltesse Őket minél tovább.
Jobbulást Neked: Eszter
Szia!
Köszönöm a tanácsot! Nem hallottam még erről a bogyeszról. Gyógyszertárban kapható? Receptköteles?
Esetemben vannak visszerek is sajnos, erre is szedhető? Amúgy semmi gyógyszert nem szedek, tehát nem olyan súlyos ez a meglévő problémám. Régen volt visszérműtétem, azóta csak kisebb területeken látható, nincs problémám vele. Bocs a sok kérdésért, igyekszem mindennek utánajárni :-) Köszönöm!
Szia!
Megkérdezhetem, hogy miért óvszereztetek a Miréna mellett? Nem bíztál benne? Vagy más oka volt?
Esetleg attól féltél, hogy ugyanúgy hat, mint a hagyományos spirál? Hogy a megtermékenyülést nem feltétlenül akadályozza meg, csak a beágyazódást gátolja?
Szia Icus, a Mirena és a méheltávolítás között még vannak egyéb megoldások pl. myoma embolizáció illetve endometrium abláció, erről az orvosodnak tudnia és tájékoztatnia kell.
Remélem hogy a szövettanod negatív lesz---- a sok vér legtöbbször a folyamatos ösztrogéntúltengés okozta méhnyálkahártya túltengésből szokott adódni, ilyenkor a szövettan eredménye: endometrium hyperplasia glandii cystica (atipia nélkül).
Kívánok mielőbbi testi és lelki regenerációt, ha tudok valamilyen kérdésben segíteni, szívesen megteszem.
Szia, nekem már a kilökődés másnapján elmúlt a vérzésem.
Az első Mirenám nem esett ki, csak annyira erősen véreztem, hogy meg kellett kaparni, akkor távolították el.
Sajnos nem annyira ritka eset az, ha valakinek nem bírja a szervezete, inkább arról van szó hogy a Mirena gyártója illetve a nőgyógyászok ( akik jutalékot kapnak a cégtől) hajlamosak kicsit "megplasztikázni" a statisztikákat.
Ahogy más fogamzásgátló, úgy ez sem " univerzális csodaszer", van akinek szerencséje van és beválik neki, van akinek meg nem.
Szia,
Ha egy picit akarsz még magadnak segíteni a műtét előtt, akkor elkezdheted szedni az Arnica montana bogyót, 15 CH, vagy 9-est, 2-3*5 golyót, ezt még szülés előtt is ajánlják, mivel a kapillárisok szintjén hat, minden vágott, zúzott, hasított sebnél és műtétnél segítség, C vitaminnal párosítva jelentős vérzéscsökkentő és kicsit jobb lesz a kedélyed tőle.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?