Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia, nyugi, a dobozban benne van a szett is amivel felhelyezik, nem akkora, amekkorának látszik!
Az sem biztos hogy mindenképpen tágítani kell, és ha igen, akkor adnak Lidokaint, úgyhogy nem fog fájni.
Drukkolok, bár biztos vagyok benne hogy utólag Te is azt mondod majd mint sokan mások, hogy nagyobb volt az előzetes oara, mint maga a fájdalom.
Így legyen, üdvözöllek: Eszter
Sziasztok!
Drukkoljatok légyszíves, holnap megyek felhelyezésre! Hát én mikor a kezembe nyomták a gyógyszertárban ezt a hatalmas dobozt :)))))))
Eléggé félek...a doki azt mondta, hogy biztosan tágítania kell a méhszájat, hiába mensizek, mert nem volt hüvelyi szülésem...most simán bevállalnék inkább egy gyökérkezelést :)
Szia :D
Köszönöm szépen, tényleg teljesen új élet kell,hogy kezdődjön, hiszen tegnap elváltam. Innentől megpróbálom úgy élni az életem, hogy igyekszem mindennek örülni és más szemszögből nézni a dolgokat, mert eddig nagyon sok mindent elrontottam.
Én is kívánok Neked és mindenkinek kitartást minden problémára és nagyon jó egészséget :D
Andi
Szia Andi!(tandrea66)
Nagyon sok erőt, kitartást, egészséget és örömöt az "új" életedhez!!!! Nagyon jó, ez a pozitív szemlélet,csak így tovább az élet minden területén!
Üdv:-)
Szia Rita!
Köszönöm a jókívánságod:D Az igazság az, hogy lelkiekben szerencsére nem viselt meg a műtét, mert már annyit szenvedtem a vérzések miatt, hogy minden jobb volt mint azok a napok vagy is inkább hetek. Azóta megváltozott az életem, bár fenekestől fel is fordult, ma lesz a válóperi tárgyalásom, ami nagyban hozzájárult az eddigi vérzéseimhez is a sok idegeskedés miatt. Szerintem a miómáim is a sok stressz miatt nagyobbodtak (mivel ez már egy éve tart, mármint a válás)A miréna az első hónapban nekem is jó volt, de aztán kiderült, hogy nem is egy miómám van, hanem 2, egy 7.5 és egy 4.5 cm-es és esély sincs arra, hogy ez vissza fejlődjön. A 3 hétig tartó vérzéseim miatt (és persze így nem is lehet élni, mert se dolgozni se semmit nem tudtam már csinálni) döntöttem a műtét elvégzéséről. Műtét közben derült ki hogy a petefészkeim tele vannak cisztákkal, így azokat is csonkolta a doki.
Most már tényleg örülök a műtétnek, mert így élhetőbb az életem, lassan felerősödöm és mehet tovább minden, bár már soha nem leszek a régi állítólag, mert innen már nem emelhetek és cipelhetek mindent vég nélkül, úgy mint előtte. (mániám a pakolás, lakás átrendezése, szekrények és miegyebek átrángatása más helyre, de majd alkalmazkodom, de legalább nem töltök ágyban havonta két hetet, attól rettegve, hogy ha felkelek akkor minden úszik...
Neked is minden szépet, jót, és nagyon jó egészséget kívánok!
Andi
Sziasztok Lányok!
Már nagyon régen nem jártam, pedig megígértem, hogy megírom mi van velem. Sajnos sok jó hírrel nem tudok szolgálni a mirénámmal kapcsolatban, mivel a méhemmel együtt kiműtötték július 11-én. Nekem sajnos nagyobbak lettek a miómáim és nem jött be a miréna, tehát kidobott pénz volt az 50 ezer. Nem is kaptam vissza egy fillért sem pedig alig volt 3 hónapig fent, mert azt mondta a doki hogy ez csak egy rövid ideig volt, hogy térítették.
A műtét nagyon vacak volt és is utána sokáig, de már jól vagyok és örülök, hogy túl vagyok rajta. Nincs vérzés és félelem, hogy ezt a napot is hogy úszom meg teljes elázás nélkül.....
Azért nektek nagyon sok jót kívánok és jöjjön be nektek a spirál!!!!
Andi
Szia, menj vissza, mert a jelzőszálat akkor is rövidebbre tudja vágni, ha még vérezgetsz.
Szerintem még nagyon csak a "türelmi időszak" elején vagy ezzel az egésszel, de lehet hogy a doktor tud mondani valami okosat a kis vérzéseid megszüntetésére.
Van akinek beválik ha nagy adagban elkezd C vitamint szedni ( 1000 mg /nap) vagy Rutascorbint, ez utóbbi erősíti a kapillárisok falát, mindkettő recept nélkül kapható szer.
Próbáld meg, hátha elég, de a dokihoz szerintem mindenképpen menj vissza.
Sziasztok!
1,5 hónapja van Mirenám, vérzéskor tették fel, és most pontosan 28 napra meg is jött a múlt héten, de azóta folyamatosan csöpög. Nem vészes, nem fáj, de már 8. napja. Lehet, h most ezt tényleg a beígért hónapokig viselnem kell? azt sem tudom, visszamenjek e így a dokihoz, aki első vérzés után vár kontrollra.
Ja, és a jelzőt nekem is rövidebbre kell majd venni, mert így tuti fogamzásgátló, csak másképp:)
Vérzéscsökkentőnek érdemes valamit szedni, vagy várjak még?
Nekem esett ki múlthét kedden. Én is csak vélelenül néztem bele a WC-be, mivel éreztem, hogy egy nagyobb darab alvadt vér jött ki belőlem. De, ha itt nem olvasok előtte róla meg sem néztem volna. Simán kiesik belőled egy nagyobb darab vércsomóval úgy hogy nem is veszel észre semmit se:( Nekem is csak egy fehér kis pontocska tűnt fel, és akkor néztem meg, hogy mi a fene az, csak nem a Mirena, és biza az volt. Alig bírtam kiszedni a vércsomóból, annyira bele volt "gyógyulva":( Elég sz@r volt kivenni belőle, de úgy tudtam biztosítanak másikat, ha ez kilöködik, ezért "vacakoltam " vele, különben hagytam volna a fenébe az egészet:(
Nekem sajna nem állt el a vérzés, hanem kellett másnap egy küretet csinálni és sajnos még azóta is vérzek, de a szövettanig nem csinálnak semmit:(
Sziasztok,
par hete irtam mar ide. Most azert jottem ujra, mert a multkor ugy olvastam, valakinek kiesett a Mirena egy nagyobb verdarabbal egyutt.
Nos nekem 4 hete olyan verzesem volt - annak ellenere hogy akkor 5 honapja volt fent a Mirena -, hogy rengeteg verrel, par nap mulva pedig ketszer is jott nagyobb darab ver. Az igazsag az, hogy nem vizsgalgattam, beleesett a wc-be es kesz. De lehetseges hogy nekem is kijott akkor azzal egyutt? Utana par napon belul teljesen elmult a verzesem (ami addig 5 honapig vegig volt, ha nem is erosen, de allandoan). Aztan most 1 honap mulva ismet megjott, rendesen, nagyon bosegesen, pont mint regen, hogy az elso 3 napon orankenti legnagyobb betetcsre sem volt eleg. Szoval most emlekszem, hogy par hete irta itt valaki ezt a kiesest, de en akkor mar tulvoltam a verdarabon, es most utolag remlett fel, mi van ha akkor ott nekem is kiesett...? Ez tenyleg elofordulhat?
Felhivtam a dokit, 2 het mulvara kaptam idopontot telefonos megbeszelesre. Az asszisztens azt mondta, o nem ert hozza, majd a doki eldonti hogy normalis velejaroja-e a Mirenanak ez, vagy nem es akkor majd o behiv es megvizsgalja.
Kicsit kiakadtam, mert mi van ha mondjuk teherbe estem volna? Nekem kulonosen oda kell figyelni hogy most semmikepp ne legyen ilyen, mert a csaszarmetszes ota meg csak 8 honap se telt el, es minimum 1 evet mondtak. Meg nem is tervezunk igazabol negyedik gyerkocot... de ez mas teszta.
Szia, köszi hogy megírtad, örülök hogy rendben ment minden.:)
Remélhetőleg a szövettanod is teljesen negatív lesz, és akkor teljesen megnyugodhatsz.
Hát igen, akinek a méhe/szervezete nem tiltakozik az idegentest ellen, azoknak valóban a legtökéletesebb fog. gátlási módszer a Mirena.
Üdv: Eszter
Öregnéne, ígértem, hogy jelentkezem ha túl vagyok, no most már túl vagyok rajta, ma levette a dokim a mirénát.8-kor volt a műtét, mert mindjárt egy eü küretet is csinált.Azt mondta, hogy valóban nem tudta volna altatás nélkül levenni, teljesen összevolt tapadva a méhfalam, a miréna spirál jelzőszalagja meg amúgy is elég vastag.Délelőtt még görcsölt a hasam, de most már nem.2 hét múlva mehetek a dokihoz a szövettanért, remélem rendben lesz, a konizáció után is teljesen jó volt a szövettanom.
Egyébként Én mindenkinek javaslom mirénát, nekem nagyon bevált, csak a feltevése fájt nagyon, a levétel nem, mert akkor aludtam:), de közte az 5 és fél alatt semmi gondom nem volt.De már többé nem lesz rá szükségem:)
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat! Aludtam éjjel, mint a bunda, reggel is minden oké. Éjjel nem volt semmi nyom a betéten, most csak egy kicsike:-) Jupppííííí! Bízom a jó folytatásban!
Szép napot mindenkinek!
De jó, örülök, hogy jól ment minden, üdv a klubban! (Ez a feltetetés tisztára mint egy beavatási szertartás :-D )
Ahogy engem is fogadtak anno a lányok, én is sok szép éjszakát kívánok neked ;-)
Köszönjük hogy megírtad hogyan zajlott, kívánom hogy a folytatás is legalább ennyire klasszra sikeredjen!
Üdv. Eszter
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?