Mindenki úgy emlékezzen a halottakról, ahogy neki jólesik (beszélgetés)
10. semleges
aug. 2. 07:15
Igy van.
9. loch ness
aug. 2. 02:46
Az a legnagyobb baj, hogy egyre többen vannak, akik olyanba szólnak bele, ami nem az dolguk. És gondolom, ugyanezek szoktak gyáván kussolni, amikor valamit valóban szóvá kellene tenni...
8. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 7. - Érdekes73)
aug. 1. 19:18
Nem hiszem hogy számít hogy mikor volt, de amúgy a műkörmös 2021-be, a keresztutas 2014-be, az utazgatós 2009-be volt. Azért az nagy dolog ha 16 évig kitartanak valami mellett. Amúgy nyilván voltak semleges és elismerő megszólások is, nyilván beszzólni is be lehet ha árt másnak, de mint írtam, itt nem így volt
7. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
aug. 1. 18:03
Nem hallottam még ilyenekről a való életben. Ezek a pandémiás korszakban kezdődtek ? Nekem a beszólás a fura. Inkább mindenkit a háta mögött szoktak kibeszélni.
6. Regin_a (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
aug. 1. 16:55
És mindegyik esetbe voltak beszólogatók"
És egy gyászolónál sem volt egy lapátnyél, még ha tiszteletlen dolog is olyankor pofánverni valakit
5. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
aug. 1. 16:47
Mert a tiszteletben tartás a normális hozzáállás! Mindenki úgy emlékezik, ahogy az gyógyítja a lelkét.
4. kentaurcica
aug. 1. 14:39
Mindenki úgy emlékezzen, de az élőkre is tekintettel.
3. Panna.33
aug. 1. 11:48
Ha nem árt senkinek, nem értem én sem a beszólogatást.
Másrészt senki nem hiszi, hogy vissza lehet bárkit hozni egy ilyen rítussal. Az mindig az emlékező lelki békéjét, a veszteség feldolgozását szolgálja.
2. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 1. - Kaliforniai tornádó)
aug. 1. 11:44
Ja és ezzel nem ártanak ők senkinek. Mert úgy más lenne a helyzet, de így nem
aug. 1. 11:41
Nem kell foglalkozni azokkal akik még ilyenkor se bírják megállni hogy beszóljanak. Nem mindenki úgy csinálja ahogy a többség. Egyik ismerősöm műkörmösként dolgozott haláláig, és a halálának az évfordulóján a családja felrakat műkörmöket, a nők rózsaszínt, a férfiak szürkét, pár napig meg is hagyják. Másik ismerős Nyíregyháza és Siófok között ingázott naponta, amikor meghalt, azután minden évbe a közeli rokonai elgyalogolnak 5 nap alatt Nyíregyházára, sátrakba alszanak, majd vonattal haza. Szomszédunk autóbalesetbe halt meg, halála előtt 5 évvel csináltatott egy keresztutat a faluban, azóta Húsvétkor van itt keresztút, amikor meghalt, a családja 3 havonta felmegy a hegyre és ott imádkozik érte. És mindegyik esetbe voltak beszólogatók hogy, ugyanmár, azt hiszitek hogy ezzel visszahozzátok? Meg olyanok is hogy: lélekben kell megemlékezni, nem a tettekbe, meg itt parádézni. Semmi közük hozzá. A halottakat tényleg nem hozza vissza egyik dolog se, és nyilván nem szentírás hogy így kell tenni, de ha valakiknek így esik jól, nem kell beleszólni. Ők se mondják azt nekik hogy ti meg miért hétköznapi módon emlékeztek, hogy csak kiflangáltok a temetőbe halottak napján azt ennyi. Az ugyanúgy nem lenne szép dolog. A mi családunkban eddig nem volt szokás különleges módon megemlékezni, de ha egyszer bekövetkezne, azt tiszteletbe tartanánk egymás felé.
További ajánlott fórumok:
- Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek!
- Játék: Mindenki Dominója!
- Hoxa klub - amely nyitott mindenki számára
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!
- "Aki mindig igazat mond, nem kell, hogy mindenre emlékezzen."