Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
"Letiltás alól mentes juttatásnak minősül többek között az anyasági támogatás, a rokkantsági járadék, fogyatékossági támogatás, kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés. Valamint a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, gyermekek otthongondozási díja is."
De mindenképp be kell menned a bankba minél előbb, és jelezned, hogy milyen jogcímen kapsz pénzt, és abból nem utalhat a bank..neked kell ezt a bankban kérni
Miért nem a gyerek nevén van a számla? és akkor nem inkasszózhatnának semmit :)
Szia, őszinte részvétem!
Én a helyedben jelezném a hatóságnak , akitől kaptad az ellátást.
Ok megmondják milyen papírok kellenek nekik.
Sziasztok! Tudnátok segíteni? Èdesanyám akit ápoltam pár napja meghalt! Az ápolási díj visszavonása, hogy működik? Kellenek e papírokat beküldeni ,ha igen mikre lesz szükség?
Előre is köszönöm!
Szia, elvileg 30 napon belül. Nekünk 3 hét volt mire megkaptuk a határozatot, hogy jogosultak vagyunk.
Amikor meg a "kedves szakértő" felülvizsgálta 2022-ben, a jogosultságot és elvette, érdekes módon 1 hét alatt itt volt a határozat.
Sziasztok!
Somogy megyében 26-án lesz gyod?
Köszi
Háááát, ezzel nem vagy egyedül
65 évesen elmehetsz nyugdíjba, ahogy bárki más.
Nem..10 év számít belőle, 40 évből 30 évet munkában kell tölteni, ha a nők 40-re célzol
De persze a GYOD szolgálati időnek számít, hiszen nyugdíjjárulékot is vonnak belőle, így ha elmész nyugdíjba akkor anyagilag és időben is beleszámít.
A gyod beleszámít a nyugdíjba igaz?
Ha 40 éve gyodon van valaki akkor mehet nyugdíjba?
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?