Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Én ezt csak azért osztottam meg hogy hátha másnak is segíthetek.De a számlaszám változtatás ilyenkor kevés.Mer mindig névre szólóan keresnek rá hogy kinek hol és melyik Bankban van számlája.Egyszóval az összes bankot megkeresik.Az a legjobb ha az egyik családtag vagy gyermeked nevére nyitsz egyet ahogy én tettem.Mert ahoz nem nyúlhatnak hozzá.Arrol a számlárol is úgyan úgy vehetsz le és intézkedhetsz.
Nagyon helyes, jelezd hogy védett pénzek érkeznek, és abból ne utaljanak a végrehajtónak semmit, majd ezt irásba is kérd..hogy bent voltál a kéréssel..jegyzőkönyv. Ha ellenkeznek, fiókvezető..
Személy szerint én se hiszem hogy el vehetik de jobb félni mint megijedni
A bankba is be megyek mindenképp
El ne hidd már neki ezt a hülyeség halmazt
Durva amúgy a családi pótlékhoz online tudtam számlaszámot módosítani kár hogy a GYOD-nál nem lehet
Múltkor az ügyintézőm azt mondta csak át írja és kész
Az a baj már ha át is kéred postára, már a mostani ami jön, az még ugyanúgy a számlára megy, mert 20 dika felé van zárás.. A következő gyod fog menni már valószínű postán...
Úristen...hát ma megyek és számlaszám változtatás lesz remélem még nem késő most
Az igaz.De hidd el hogy ez megtörtént.És nem csak egyszer hanem kétszer jártam igy.Méghozzá két banknál.És én is tudom mi a törvény.Épp ezért írtam le az én esetemet.De ez a történet nem csak az enyém.Mert ebben a forumban már többen írták meg hogy úgy jártak ahogy én.Úgy hogy ne hazudtolj meg engem.Hanem elöbb gondolkozz el azon hogy amivel az elöző soraimat zártam hogy a végrehajtok mért inkább a bankokat keresik meg.A másik dolog meg az hogy ezekből a jövedelmekböl egy fillért sem szabadna vonni.De ha a végrehajtó a Banknak azt írja például hogy egy millió forint erejéig/itt csak mondtam egy összeget/vonják le.Akkor ha 200 000ft.ment a számlára akkor azt levonják mert nincs egy millió forint.Legalább is nálam evvel indokolták hogy a végrehajtó rosszul fogalmazott.De szerintem készakarva.Mert úgy kellett volna fogalmazni hogy a jövedelem hetven százalékát vonják le.És hogyha annyira tisztában vagy a törvényekkel.Akkor avval is tisztába kell lenned hogy a Gyod,ápolási,fogyatékossági,rokkantsági jövedelmekböl egy fillért sem szabadna vonni.És ha csak megengedettet vonták volna le tölem is már az is jogtalan lett volna.Sőt még tovább megyek.Mivel a gyermekeim nagykoruak.Már az ő nevükre érkezik a fogyatékossági és a rokkaqntsági.Úgy hogy nem azt vonták ami csak az én nevemen állt.Hanem másik névre szoló jövedelmet.Szoval mindegy milyen jövedelem megy a számlára.Ha a számla az adós nevén van mind el viszik.Ez velem kb.5-6 éve történt.És egyébként nem szoktam valotlant írni.Föleg olyat aminek könnyen útána lehet nézni.Épp ezért nem szeretem ha hazugnak neveznek.És nem kell nekem linkeket mutatni.Ismerem a törvényt.Mert abban az ídőben én is utána jártam.Épp ezért volt felháboritó ez az egész hogy megtehették.És meg is tették.
Bocs, de ez valótlan történet, egyáltalán nem hihető..kizárt hogy mindent levonjanak. Nem érdekel honnan és miért írod ezeket, de bármely bankos v végrehajtós v ügyvéd megerősítheti, amit írsz az kizárt. Akkor se vihetik el a teljes összeget ha nem védett pénzről van szó. Mindig kell maradnia rajta:
A természetes személyt megillető, pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összegből:
200.000,-Forint feletti összeg korlátlanul vonható végrehajtás alá,
200.000,-Forint alatti összegből pedig a 60.000,-forint és 200.000,-forint közötti rész (140.000 Ft-nyi összeg) 50%-a, azaz legfeljebb 70.000,-Forint vonható végrehajtás alá. (Vht. 79/A. §)
így neked se vonthatták el az egészet, mert más a törvény, és a bank pontosan tudja ezt..
és:
Amennyiben a levonást végző bank az adóst megillető, de végrehajtás alá nem vonható, mentes pénzösszeget a törvényben foglaltak ellenére levonja és kifizeti, a bank a mentesnek minősülő összegért felelős az adósnak és köteles azt részére visszatéríteni. A törvényi szabályozás szerint az esetleges levonás alól mentes összeg levonása esetén – az adós felhívására vagy önként – a bank köteles azt haladéktalanul az adósnak visszatéríteni, ugyanakkor a túlvonásért a végrehajtó nem felelős, hiszen nincs tudomása arról, hogy az adott számlán milyen összegből milyen mértékű levonást teljesít a számlát kezelő bank.
Tehát ami mentes azt ha le is vonják a bank azonnal köteles visszatéríteni.
mentesek:
Letiltás alól mentes juttatásnak minősül többek között az anyasági támogatás, a rokkantsági járadék, fogyatékossági támogatás, kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés. Valamint a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, gyermekek otthongondozási díja is.
ez a valóság, amit te írsz, az nem lehetséges, és bocs nem érdekel miket írsz vissza., amit írtam azok tények és a valóság. Bárhol bármikor megerősítik.
[link]
Szia.Én itt több tanácsot hallottam,akik válaszoltak a kérdésedre.De elég sok része nem felel meg a valóságnak.Csak azért válaszolok a kérdésedre mert én is megjártam ezt a poklot.És ezt szó szerint értem.Hidd el nem foglalkoznak vele hogy milyen pénz és kié.Én két gyermekkel vagyok gyod-on.És mivel a gyermekeim nagykoruak én vagyok a gondnokuk is.Az én nevemen volt a Raifezer bankba számlám.Rá ment az én Gyod-om,a két gyermekem fogyatékosságia és a rokkantsági járulékuk.Egyszer rátették az inkasszot.És az összes pénzt leemelték.Még annyit sem hagytak rajta hogy a számla vezetési díjra elég legyen.Nem hogy az elő írtat amit rajta kéne hagyni ilyenkor a számlán.És hiába mentem akár hová nem kaptam vissza amit rajta kellet volna hagyniuk a számlámon a megélhetésre.Mivel kölcsön kellett kérnem honapokig tartott hogy helyre jöjjek anyagilag.Ekkor átmentem az OTP-bankhoz.Mit ad isten pár hónap mulva ott is ugyan igy jártam.Akkor adott a hölgy az OTP-be egy tanácsot.Hogy szüntessem meg az én nevemen levő számlát.És az egyik gyermekem nevére nyissak.És igy is tettem.Azota a pénzem biztonságba van.És nem az volt a gond hogy levónták.Hanem az hogy egy fillért sem hagytak rajta.Ha csak annyit vontak volna amit a törvény előír akkor én sem csináltam volna ezt.Ezt csak azért irtam le hogy hátha tudtam segíteni neked valamicskét.És még valamit.Mit gondolsz a végrehajtók mért pont a bankokat keresik meg.Mért nem a Járáshivatalt,a kincstárat vagy a nyúgdíj intézetet.Azért mert tudják hogy az onnan származó jövedelmekböl nem lehet vonni.Egyedül a nyugdíj intézetnél lehet.De ott is csak az öregségi nyugdijból.A rokkantsági járulékból nem.A bankok meg evvel nem foglalkoznak.Én azon csodálkozom hogy még nem perelte be valaki öket.Vagy az ilyen esetekből nem lett még botrány.Mert szerintem a törvény rájuk is ugy vonatkozik mint ránk.
Ha közös volt a számla, akkor jogos. Simán vihetik..
Veszel jegyet bérletet..sajna ez van. De ha van "Nyugdíjasok utazási utalványa" ami a nevére szól, és pl neked jön, akkor válthatsz ki magadra nyugdíjas bérletet.
ja ez Bp-re szól :)
Szia! Ne haragudj ha lesz kis időd, tudnál nekem oldalt ajánlani ahol van infó arról hogy tudok utazni ha a gyerek nincs velem, mert éppen ENO.ban van? Mert ugye MAK kártyával elviszem, de onnan haza , aztán érte egyedül megyek... nem találtam sehol infót. Köszönöm!!!! 😊
Inkasszó kérdés ha már fel merült...
Az én számlámról emelték más fizetését.. Elvileg ez is jogtalan.. Már bíróságon van az ügy, ügyvédhez jövőhét hétfőn jutok csak.lesz tárgyalás minden.. Ennek mi lehet a végkimenetele?
Szuper köszönöm szépen :)
Ha..nem jelzed a banknak, akkor bizony igen. Mert a végrehajtó nem kap infót milyen pénz van a számládon, így nem tudja miből utal a bank. A bank meg alapból nem nézi, nem is nézheti a számládat, honnan jött pénz, csak beterheli, így neked kell bemenni, és jelezni a banknak, hogy hahó..az védett pénz abból nem utalhat, és akkor a bank nem utal belőle.
Ezt ha jól értelmezem viszi az egészet?
Ennél hitelesebb hivatalosabb oldal nincs
[link]
Szia! Még csak 5 éves nem tudtam, hogy lehet az ő nevén is számla.:(
Elég megosztóak a hozzászólások holnap be megyek a bankba aztán ha nem sikerül at kérem postára vagy nem tudom :( köszönöm szépen mindenkinek
Nem más..pont erről írtam..hát átbacták a fejedet, jobb ha tudod
Tudom.. De az inkasszó az más.. Nekem azt mondták hogy sajnos azt is vinni fogja ha rá megy a Gyod, abból is le fognak vonni, OTP banknál voltam akkoriban még, mondták minél előbb a kérjek részletfizetési megállapodást inkább,ahová tartozom, és úgy feltudják oldani az inkasszót.. Úgyis lett...
Sziasztok. Egy kis tanácsra lenne szükségem. Elkoltoztunk az alberletbol vegre a sajat otthonunkba. Egy megye, de mas a hivatali kirendeltseg. Ma megkaptam az uj helyrol a hatarozatot,szerintetek ezt az utalast mar fogom kapni vagy aprilisban kapom visszamenoleg+az adott honapot?
Szia Molly, Fogadd őszinte részvétem, sajnálom! Én év elején veszítettem el édesapámat, és én is ápoltam őt, és a következőket intéztem. Először is a temetőbe kell intézni a temetést. Ha kórházba hunyt el édesanyád, ott odaadják a papírokat, amivel először a temetőbe menj tehát intézkedni. Nekem itt Pécsen, 8-10 nap múlva megcsinálták a halotti anyakönyvi kivonatot, na ezzel már tudsz intézni egyéb mást, pl. a járási hivatalba kell bejelenteni hogy anyukád elhunyt, még 3 hónapig fogod kapni az ápolásit, de ezt úgyis kiküldik majd levélbe. A nyugdíjfolyósítóhoz is el kell menni a halotti anyakönyvi kivonattal, és bejelenteni ott is a szomorú tényt. Ezeket 15 napon belül kell intézni. Remélem tudtam segíteni, nálam így mentek a dolgok, persze lesz gondolom még más intézni való is.
"Amennyiben a levonást végző bank az adóst megillető, de végrehajtás alá nem vonható, mentes pénzösszeget a törvényben foglaltak ellenére levonja és kifizeti, a bank a mentesnek minősülő összegért felelős az adósnak és köteles azt részére visszatéríteni. A törvényi szabályozás szerint az esetleges levonás alól mentes összeg levonása esetén – az adós felhívására vagy önként – a bank köteles azt haladéktalanul az adósnak visszatéríteni, ugyanakkor a túlvonásért a végrehajtó nem felelős, hiszen nincs tudomása arról, hogy az adott számlán milyen összegből milyen mértékű levonást teljesít a számlát kezelő bank. "
Ha bemegy a bankba akkor megtudja oldani mert a GYOD mentes ezek alól. Csak jelezni kell a bankfiókban hogy milyen jogcímen érkezik pénz, és azt nem zárolja akkor a bank.
Sajnos ha inkasszó van a számlán, ott nem kötelesek nézni honnan jön az utalás, az viszi az egész pénzt, és ha be mész a bankba azzal sem fogod megoldani.. 60 ezer ft a mentes rész, azt ki tudod kérni személyesen a bankba.. Énis voltam már ebbe a helyzetbe.
További ajánlott fórumok: