Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Még nem.alanyi jogúnál is jönnek??
Szia! Én is február elején igényeltem. Voltak már kint ellenőrizni?
Sziasztok!februárban igényeltem ápolásit,és még nem kaptam semit.szerintetek mikor várhatom?köszi
Valaki esetleg járt már így? Hónap közben is kaphatom vagy várni kell májusig? Megadják februárig visszamenőleg? Mert hát a gyógyszereket és hasonlókat megkell venni valamiből addig is amig nem kapom!
Szia! Én is ugyanígy vagyok! Azt mondta március 26.-án a nő aki jött felülvizsgálni hogy az ünnep után megkapom a határozatot, de még se határozat se ápolási nincs, mindez már február óta tart! Te is mostanában igényelted?
Most ment el a póstás, nincs ápolási. Nagyon dühös vagyok.
Köszi, remélem nekem is ki hozzák ma.
Szia!Nekem,kb egy órája hozta a postás!Hajdú-Bihar
A póstás vitt valakinek ápolásit? Én Szolnok megye. Előre is köszi.
ma megjött nekem is holnap leveszem a számlárol a családival együtt,aztán irány a posta.
Akkor,nekem pénteken hozza a postás.
Hajdú-Bihar megye van ápolási
pest megye nekem még nincs,bár én péntekre várom.kiveszem és viszem a postára a csekkekre.
Jó reggelt!Úgy néz ki magára talált a rendszer.Nemrég jött sms,Fejér-Raiffeisen rajta van!Szép napot.
Ez kérdés vagy kijelentés ?:)
Ha ezt tudják akkor valószínű hogy a délutáni órákban keresnek majd. Köszönöm a válaszodat. :)
Azért ha hozzám bejelentés nélkül jönnek az érdekes lesz, hisz tanköteles a kislány és délelőtt iskolában van.
Igen. Amennyiben jár az ápolási díj, a határozatban amit erről kapsz benne is lesz, hogy az igény benyújtásának napjától jár. Te esetedben februártól.
Szóval annyit tudok mondani, hogy sajnos várj türelemmel.
Szia. Én február elején adtam be a kérelmet és mondták hogy majd jönnek felülvizsgálni max 2-3 hét múlva, és március 23.-án szombat reggel jött a nő mindenféle előre jelzés nélkül. Kérdezte is hogy kapom-e már az ápolásit, mondtam hogy nem és ő meg mondta hogy valószínü hogy csak ünnep után kapom meg. Én is fokozottat igényeltem és csak 1 helyröl jöttek ki! Te akkor úgy tudod hogy visszamenőleg megadják?
Sziasztok! Nyitottam ugyan egy új fórumot, de megkérdezném itt is, hátha többen olvassák.
Március egyig gyesen voltam, lejártával igényeltem a fokozott ápolási díjat. Hétfőn már április 1 lesz és még semmi nem történt. Úgy tudom a fokozottnál két helyről is jönnek ellenőrizni. Az előző rendszerben a helyi önkormányzattól és egy szakértői, vagy rehab. intézettől. Most nem tudom hogy működik ez a járások keze alatt. Ami azonban biztos, hogy áprilisban már pénz nélkül maradok. Tudom, hogy megkapom utólag, de vajon fizethetek majd a gázolajért is utólag?? :( Aki esetleg az idén adta be a kérelmét elmondhatná, nála hogyan és mennyi idő alatt zajlott le az ügyintézés.
Köszönöm. Edina
szerintem még áprilisban még nem fogod kapni,tul rövid az idő.
Én tavaly mikor az emeltet megkértem a 3 hónap különbözetét egyszerre megkaptam, de külön utalással,hó közben és következő hónapban utalási napon már az emelt ápolási jött.
Tud valaki valamit hogy mikor utalnak?
Szia!Pontosan nem tudom,de szerintem nem.
Szombaton végre kijöttek felülvizsgálni, akkor ugye már fogom kapni áprilisban az ápolásit, és azt tudja valaki hogy visszamenőleg megadják-e mert a kérelem még februárban le lett adva.?
jol irtad,biztos nem lesz husvét elött.
További ajánlott fórumok: