Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Nem. Mindig két nap után kaptuk. Ahogy a száml@sok kapták nekünk mindig plusz két nap volt utána kivéve ha a hétvége is közbeesett. Évek óta kapom ez mindig így volt
A posta az utalást követő harmadik nap után kezdi el kihordani.! Ha pl hétfőn utal akkor a pósta csütörtökön hordja.!!
Akkor érdekes mert nekem tegnap délután 4 órtakor jött az SMS hogy számlán van a gyod.Máma reggel már vettem is ki belöle.Nem értem ha valaki írja hogy számlán van a pénz miért nem lehet elhinni.Semmi okunk hazudni.
Sziasztok! Nógrád megye mikor utal?? Köszi a segítséget!
Sziasztok! Pest megye ugye megkapta tegnap számlára. Most beszéltem a postásunkkal nem lesz holnap gyod. Ők sem értik miért rá is kérdeztek mert holnap lenne aktuális. Remélem hétfőn lesz. Ha most azonnali jóváírás is van a bankoknál nem értem a postait miben befolyásolja. Mindegy ez nekem magas
A férjem a bejárásijával is az volt, hogy 25 utaltál ki, 26-ra vártuk, de 25-én délután 16:15 körül ráment a kártyáját.
Hello
Először is Zalába még nincs rajta az ápolási számlán. Másodszor azért írok hogy csak nekem gyanús ez a tegnap délutáni Somogy megyei utalás? Nem arra célzok amit Kelta67 irt, hanem úgy értem hogy soha nem szokott délután érkezni ez a pénz, ráadásul több bank is érintett (Takarék,Raifesen). Tehát nem az lehet hogy reggel helyett valami gond miatt délután íródott jóvá egy banknál a pénz.
Ugyanakkor évek óta van olyan törvény ami pont ilyen pénzekre nem vonatkozik hogy az elutalt pénznek maximum 4 órán belül megkell érkeznie a címzetthez. Tehát én arra gondolok hogy talán mostantól ez a 4 órás szabály a mi esetünkbe is érvényes. Igy pedig ez a kis pénz nem feltétlenül mindig reggel/hajnalba íródik majd jóvá hanem a nap bármely szakaszába megtörténhet majd attól függően hogy hány órakor indította el a utalást a hivatal.
Zsuska 2000 például azt írta hogy 18:56 kapot SMS-t. Na ha innen visszaszámolunk 3-4 órát az 15-16 óra körülire feltételezi az utalás indítását. Ami nagyjából egybevág egy egy hivatal zárásával. Tehát mielőtt hazamentek még elutalták hogy ma megérkezzen a pénz, de aztán lehet, hogy a 4 órás szabály miatt ez már tegnap este megtörtént.
Én bízok a holnapba mert postán kapom. Majd figyelem a postásunkat kíváncsi leszek mert igen két napra szoktuk kapni a számlások után kivéve ha a hétvége közbeszól
Szomorú hogy az ápolásit nem emelik rendesen mintha egy felnőtt apolasa kisebb dolog lenne
Az hogy lehet hogy Pest megye tegnap kapott utalást de a posta pénteken még nem hozza ki csak jövő héten? Azt mondják még nem kaptak róla információt így a héten biztos nem lesz. Pedig 2 napra rá szokott lenni postán
Kiemelt ápolási semmiképp nem lehet annyi. A gyod annyi. Akkor lehet ő nincs tisztába azzal mit kap
Nem én keverem ő írta hogy kiemelt ápolási 180 at kapott!
Szia a gyodot ne keverd az ápolásival. Annyi lett a gyod összege. 180 ezer
Az ilyenektől mászok falra amúgy🤔
Te miért kaptál annyit más meg 70 et? Csak érdeklődnék mert én még nem kaptam meg. Köszönöm
Ugye nem kell fényképpel bizonygatnunk hogy valóban meg kaptuk tegnap(pest megye)? Biztos többen is mind egyszerre kamuzunk. És tudom írtad hogy akinek nem inge...de már bocsánat attól mert Te esetleg még nem kaptál,ne mások legyenek már a hibásak akik kaptak már.Sose értettem az ilyen hitetlen embereket. Ha egy ember írná hogy meg kapta és többen hogy nem akkor még meg érteném,de így.
Talán még délután megjöhet Somogymegye is tegnap délután kapta meg.
Szia! Én Baranyai vagyok(Pécs) Pénz nincsen sajnos pedig már nagyon kéne.Nem értem miért mindig az utolsó pillanatba utalnak..😔
Szia! Nem, talán holnap, bár én inkább hétfőre tippelnék. Visszanéztem, tavaly február 1-én volt számlán.
Szia. Nekem most 70 ezret utaltak
Sziasztok. Kiemelt ápolásit aki kapott mennyit kapott?
Sziasztok bp mikor lesz gyod és most menyi az emelt öszegü
Jó reggelt! Meg tudná nekem mondna valaki hogy békés megyébe hogy jön az utalás.én 1-re tippeltem de nem tudom jól e.köszönöm
Szia! Én kiemelt ápolásit kapok, és sajna nincs még számlán (otp).
Szia. Pedig pest megye is megkapta tegnap. Nekem itt egy nagyon jó ismerősöm írta aki facen is rámírt hogy jött a gyod. Tőle tuti az infó nem hiszem hogy érdeke lenne bárkinek is " nagyot mondani". Az hogy a hivatal mit mondd hát röviden amit akar. Mivel megyénként eltérő az utalás kizártnak tartom hogy pld. Heves megye tudja hogy Pest megye mikor utal.
De mondjuk azt sem értem hogy Somogymegyének tegnap délután érkezett meg reggel szokott jönni!
Ditte13 már kiírta,hogy 31.-én utalnak és 1.-én lesz számlán és postán is.
Sziasztok! Baranyában kapott valaki ápolásit?
Szia. Nekem minden hónap utolsó napján rajta volt a GYOD a számlán
Sziasztok!
Csongrád megye elvileg hétfőn utal.
További ajánlott fórumok: