Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Köszönöm 😇
Közbe én is vissza pörgettem, sztem holnap már a számlára fog érkezni 😇
Sziasztok!
Komárom-Esztergom megye, ápolási díj számlán. Takarék, most jött az SMS.
Sziasztok!
Fejér Megyei Ápolási díj utalásáról valami infót tud valaki?
Köszönöm.
Szép napot!
Hajdú-Biharról tud valaki?
Köszönöm a választ.
Jó reggelt!!!
Vas megyéről tudni valamit,mikor jön a gyod? Köszi!
Szép napot!
Békés megye Gyod a számlán van.
További szép napot kívánok mindenkinek!
Jó reggelt!
Gyod a számlán Szeged! B. Bank
További szép napot
Szia
Én is azt várom, de már olvastam múlt héten keddet vagy szerdát, hogy meg érkezik.
ez a hivatalos
"Lakcímváltozás esetén hogyan kapom meg az ápolási díjat?
Ha az ápolási díjra jogosult személy lakcíme az ellátás folyósításának időtartama alatt megváltozik, a változás hónapjára járó ellátást a korábban folyósító szerv teljes összegben folyósítja. Az ellátásra való jogosultságot megszüntető határozatban a jogosultat tájékoztatni kell arról, hogy új lakcímén az ellátás megállapítása iránt kérelmet kell benyújtania.
Lakcímváltozás esetén az ápolási díjra jogosult személy kérelmére vagy az új lakcím szerint illetékes járási hivatal megkeresésére az ügyben keletkezett iratokat haladéktalanul, de legkésőbb nyolc napon belül meg kell küldeni a jogosult új lakcíme szerint illetékes járási hivatalnak. Ha az ápolási díjra való jogosultság az új lakcímen is változatlanul fennáll, akkor az új lakcím szerint illetékes járási hivatal az ápolási díjat a lakcímváltozást követő hónap első napjától folyósítja, feltéve, hogy az ellátás iránti kérelmet a lakcímváltozást követő 30 napon belül benyújtják."
Szia.
Amennyiben költözöl, akkor az új lakóhely szerinti illetékes hatóságnál be kell újra adni a kérelmet és majd a hatóság eldönti, hogy figyelembe veszi-e a korábbi határozatot. (renszerint nem szokták, mert minden megye más, ahogyan másként is utal és az megyére vonatkozó saját szakvélemény az irányadó).
Pontosabb felvilágosítést az új lakóhely szerinti illetékes hatóság fog tudni neked mondani.
Minket viszont ez érintene,mivel ők utalják.!!
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?