Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Sziasztok!Akkor múltkor mi volt az az azonnali utalás ? Komolyan ezt már nem is értem.
Szép reggelt! Ne keseredjen el aki még nem kapott gyodot várjátok kicsit késöbbre. Most már biztos hogy azonnali utalás van ez látszott pénteken mikor pest megye kapta. Sajnos emiatt volt kis összezördülés amit őszintén sajnálok. És ha valakit megbántottam bocsánat. Ettöl függetlenül pest megye szerdára várja a postai kifizetést. Mindenkinek kitartást és szép napot kívánok!
Kedves mindenki! Baranyában a Gyod/ápolási nem érkezett meg.Viszont mivel tegnap írtam és rengeteg segítő kommentett kaptam, hát gondoltam leíróm a dolgok további alakulását.Sajnos a dolog nem alakult túl jól. A lázzal egész nap küzdöttünk.Este 6 körül sajnos a hányás is visszatért...Kb 20 perces gyakorisággal vagy ha ivott..Hajnali 2 órára már ő kérte hogy hívjak orvost,nem bírja.Hívtam mentőt és ekkor jött a meglepetés:mentő orvos mrgnézte és közölte;ez nem vírus,valami brutál gyulladás.Mondom Benn van a kezébe a kanül amin kereztül kapja a gyógyszert ha fantom fájdalom van.Látták a sürgin is.Hát mentő orvos is megnézte.Férjem a kezét megüthette mert a kanül el volt csúszva és begyulladt...Sürgin is látták de csak annyit mondtak nézze meg az orvosa, ők nem nyulnak hozzá...2 napot szenvedtünk pluszba..Mentős doki kicserélte hajnali 3 órakkor.Külön köszönet érte!💖 Ma kezdjük az antibiotikum kúrát is.Talán helxre állnak a dolgok.
Jó reggelt!
Nem tüntem el.Én már ki írtam hogy mikor lesz utalás. De most az okoza a gubancot hogy azonnali utalásra akarják rakni így elméletileg holnap mindenki meg kapja. Csak nem reggel korán lesz rajta hanem valamikor napközben legalábbis a terv ez de hogy a rendszer hogy bírja az majd kimerült. Mindenkinek szép napot!
Akkor posta pénteken kézbesít...
Sziasztok. Somogyban valaki kapott számlára gyod-ot?
Családi pótlék kifizetés februárban
A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát
2022. március 2. szerdán utalják.
A banki jóváírás várható időpontja március 2., szerda lesz.
A családi pótlék postai kifizetése esetén, várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az időpont tájékoztató jellegű!
Alon.hu-n olvastam, hátha valakinek segítek ezzel. Sziasztok :)
Valaki tudja békés megyében lesz e holnap?
Írok ha rá ment... Ha.... Jó pihenést
Köszönöm. Reggelre kiderül.
Sonogyrol konkrét sajna nincs de szerintem holnap rajta lesz utolsó nap a hónapból es elsők közt szokott lenni. Nagyon bízok benne mert már pénteken is lett volna már helye 🙄
Hát igen..Nem kapkodják el az utalást..Hidd el szerintem minden olyan család ahol sérültet ápolnak megszenvedi a hónap végi időszakot.Én Ápolásit kapok férjem után.Mivel napközben magára hagyni nem tudom, így éjjel dolgozom még ő alszik.Adminisztálok egy online cégnek.Hétfőtől-péntekig gyogytornára hordom,uszni,masszázs..stb. Éjjel dolgozom. Mert bár jár az ápolási az nem aktív munkaviszony.Rádásul kevés is. 35 éves vagyok. nincs 5 év aktív munkaviszonyom.Sok szívtelen meg azt mondta váljak el és éljem az életem normálisan.Hát nem hagyok magára egy embert aki mindenét elvesztette csak a tudatát nem.Együtt kerültünk ebbe a helyzetbe, együtt csináljuk végig.
Visszaolvasva,azt láttam,hogy egyedül Pest megye utalt GYODot pénteken. Esetleg tud valaki biztosat,hogy Somogy mikor utal? és a többi megye? Januárban meglepett,hogy délután 4 kor érkezett a Gyod jóváírása.. vajon így lesz most is? Kérem,hogy olyan ne írjon,aki azt tanácsolja,hogy "be kell osztani a pénzt" Minden fillérnek helye van. Nálunk pár nap csúszás is fejborítja a család költségvetését és úgy érzem,hogy ezzel nem csak a mi családunk van így. Szép hétvégét mindenkinek!
Köszönöm. Remélem nem kerülünk vissza sürgire.
Szia! Igen én is reménykedem hogy csak vírus. A baj az hogy nálunk ez gyakori sajnos. 2-3 havonta 1. A doki szerint lehet a gyógyszerek mellékhatása. Vagy okozhatja a kezébe ültetett kanül begyulladása.Azért félek mert az most is fáj neki. Elvileg úgye azt cserélik kb évente. Neki 8 hónapja van bent. Most minden használatnál fájlalja...Ivásra igyekszem figyelni de nem könnyű. Köszi a tanácsot.
Szia. Ebbe mi is bele estünk.3. napig szörnyű volt azután elmúlt. Sok folyadékot kell inni,de nem üdítőt. Jobbulást kívánok.
Őszintén remélem hogy igazad lesz mert borzasztó tudni hogy így szenved és nem tudok segíteni. Úgyhogy remélem hamar jobban lesz.Vagy legalább kiderül hogy mitől van ez az egész...
Nagyon szivesen. Remélem hamar meggyógyul és hogy megkapjátok hétfőn!
Szia! Köszi a tanácsokat.Remélem tényleg csak vírus.Nem örülnék most egy kanül cserének...Covid idején kórház...Kockázatos... Hétfőn kiderül. Köszi a segítséget.
Szia! Ez a hányás hasmenéses nyavalya most sokfelé van.
1-2 nap alatt elmúlik szerencsére,igaz utána jól legyengül az ember.
Mi nemrég lettünk túl rajta,szép sorban az egész család,az unoka hozta az oviból. Nála kezdődött,aztán apa,anya,utána mi,most meg az anya rokonságán megy végig. A folyadékra figyeljetek nagyon,az evést nem kell most erőltetni. Gyakran kevés víz,pici sót bele,vagy ha van Salvus víz az nagyon jó akár felnőtt akár gyerekről van szó. Kitartás,jobbulást kívánok,és drukkolok hogy megérkezzen az ápolási hétfőn!
Sziasztok! Esetleg van remény ápolásira hétfőn Baranyamegyében? Van valakinek infója? Köszi előre is.
Sziasztok. Járt valaki úgy hogy nem kapott februárban GYOD-ot? Mert én nem kaptam, 21.én iden küldtek kemény 21.000ft-ot... Viszont a kormány hivatal meg hebeg habog,a bank is csak a 21.000ft-ot látja. Ilyen esetben mit lehet tenni ha nem hajlandók, elküldeni az ellátást?
Szia. 180.000ft-28.500ft=151.500ft
További ajánlott fórumok: