Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Sziasztok
Veszprém megyéről tud valaki esetleg hogy, lesz e ma gyod?
Köszi
Sziasztok! Komárom Esztergom megye
Valaki kapott utalást ? Gyód!
Általában a nyugdíjjal együtt viszi a 13. havit
a "normális" februárit meg az első héten
Kormányhivatal oldalán fentvan.
02.03.
Akkor mégegyszer, hátha megérted. Nem a Kincstár utal hanem a hivatalok megyék Kincstárnál vezetett számlájukról. Minden megye, körzet önállóan. Pont azért lett így kitalálva és törvénybe fektetve, hogy 5-ig kell utalni. Mert mindenhol más a pénzügyi helyzet utalási rend, feladatok, pénzügyi beosztások. Más a költségvetés pl Vas megyében mint Bp 12. kerületében. Nem lehet egységes napot adni mert mások a prioritások a Fővárosban mint Szabolcsmegye egyik városában pl. Ezért van csak annyi megadva hogy 5-ig kell megkapni.
De Flovi már leírta, ettől még ugyanannyi nap telne el közben mint most, így érdemben nem lenne változás.
Értem hogy kb úgy képzeled el mint a nyugdíj utalást hogy 12.-e és mindenki megkapja utalva, de azt egységesen utalják egy helyről. Ezt meg nem, ennyike
Így van.
Én se ellene vagyok, de ész nélkül nem lehet és amíg nem érti meg, nem fogok bólogatni 😄
De ne legyen már az, hogyha nem helyeselek a butaságokra, akkor már ellene vagyok a változásnak. 😃
Szerintem aki nyitott szemmel jár pontosan tudja hol a hiba a rendszerben! Az igazságtalan szabályozás, törvénykedés!
A petíció itt valóban nem segít!
Viszont ha nem egymás ellen hanem egymásért szólalnánk fel az már igencsak jó lenne!!
Kedves Agnes,
Ha figyelembe vennél mindent, nem írnál butaságokat...azt se tudod mi a menete, vagy hogy mennek a dolgok, de az a szemét, aki nem áll melléd.
Valószínűleg többen követnének, ha nem lenne egyértelmű, hogy nem látod át a rendszert.
Senki nincs ellened, de egyrészt, azt se tudod, hol a hiba a rendszerben, másrészt egy petíció nem hoz megváltást (lásd ápolási díj, a családi évtizedek óta nem változott).
Még egy kérdés. Ha most egységesen utalnának, ugyanúgy 3-án kapnád, tehát nem lenne más semmi, akkor jobban éreznéd magad? Miért lenne más?
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?