Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Azért kedves Ancsa! mert akik ezt jogerőre hozták, olyan emberek akik érzelmi alapon hozták a döntéseiket. Nem valóság szempontjából. Ahhoz hogy igaz itélettel (helyesen) állapitsák meg ezen összegeket, ahhoz Ők maguk is ilyen helyzetben kellene legyenek - ilyen nehézségeken kellene át menniük.Felszines jog gyakorlat van.
Szia.Egyébként én sem értek teljesen egyet vele.Pedig gondolom van külömbség.Én közel 30 éve ápolom mind a két gyermekemet.Akik születésüktöl kezdve életük végéig ápolásra és felügyeletre szorulnak.És ahogy nőtek úgy lett egyre nehezebb nekem is.Itt gondoljunk csak a fürdetésre.Mert ahogy nötek a sulyúk is gyarapodott.Mivel soha nem dolgozhattak igy csak rokkantsági járulékot kapják életük végéig/abbol is csak a minimál összeget.Soha nem élhetnek teljes életet.Igy unokáim sem lehetnek a gyermekeimtöl.Gondolom azért az édes apád a betegsége bekövetkezéséig teljes életet élt.Mi nem értünk a törvényekhez meg ahhoz sem hogy ezt mi alapján birálják el.De gondolom minden eshetőséget számitásba vesznek.Olyan dolgokat amit már emlitettem meg olyat is amiről mi nem is tudunk.És ne sajnáld tölünk ezt a kis pénzt mert ez csak pár éve van.Én 20 évig ugyan azt az összeget kaptam két gyermekem ápolásáért 33 300 Ft-ot.És az idő alatt egyszer sem emelkedett.Nem úgy mint a nyugdíjak.De azért reménykedjünk benne hogy a te megelégedettségedre is változnak a dolgok.
A beteg gyermek mikor felnőtt lesz neki jár fogyatekossági.
És nem mindig idős emberől van szó . Férjem 45 . Mindig ez a válasz neki van nyugdíja. Bocsi de mi a különbség a két munka végzés között ?
Ha dolgozoznál munkahelyen mit szólnál ha azt mondanák : pl julcsa ugyan azért a munkáért többet kapna mint te mert mondjuk a te férjed jól keres .
Ez ugyan olyan .
Teljesen igazad van . Én is sokat gondolkodom ezen . Ugyan ebben a szituban vagyok . Ha a férjemet az anyja ápolná akkor járna neki a gyod de mivel én csak a felesége vagyok nekem ápolási jár kemény 70300 Ft . Jajj de jó . És a legbosszantóbb ha ezt bárhol is megemlíted akkor jól betámadnak. Pedig rohadtul nem fer. Nekünk elég Az ápolási nekünk nincs infláció nekünk nincsenek kiadások nekünk minden könnyebb mint aki gyodon van .
Egy idős embernek van nyugdíja...de egy súlyos sérült gyermek sosem lesz kereső, és 40-50 évig is ápolni kell.
Sziasztok .nem leszek túl népszerű ezel a posztommal de már annyira nem érdekel.nem értem valaki magyarázza el miért kap az majdnem 3 szoros összeget aki gyerekkel van otthon mivel tesz ő többet mint bárki más aki ápolási díjat kap ? Édesapám 10 éve morfiumos pelenkas persze arra koteleznek hogy ellátás legyen neki 57000 Ft ért de könyörgöm van 4 gyerekem dolgozni nem mehetek mert 24 órában itthon kell ülnöm.akkor mi mert nem kapunk annyit mint a gyerekesek egy idős emberel sem könnyebb mint egy gyerekkel ez a megkülönböztetés gusztustalan
Köszi a választ!Szép estét!
Az lényegtelen már, ha eddig kaptad a GYOD-ot, akkor ezután is kapod folyamatosan.
Hálistennek túlvagyunk a felülvizsgálaton tovább kapjuk a gyod-ot!!Kb.mennyi idő míg megkapjuk a határozatot?November végén lejár a 60 nap!
Én is kaptam 4125 Ft ot, és nem tudom mire
Értem köszönöm válaszod, tehát akkor azt nem a FOTra kapta.
Az emelt összeget és a visszamenőleges kompenzációt decemberben küldik,mivel a FOT utólagos utalású. A prémium érkezett most azoknak,akik egyéb nyugdíjszerű ellátást is kapnak,mivel a prémiumot úgy számolják ki,hogy a nyugdíjszerű ellátások összevont összege után jár.Ha valaki csak FOT- ot kap,ő valószínű a decemberi ellátással együtt kapja meg.A prémium egy heti összeg fele.
Szia.
Még nem tették közzé, de visszanéztem a netbankom tavaly 1jén volt rajta.
Üdv Anita
A FOT ra egyszerre kapjuk az emelést is meg a visszamenőlegest is? Valaki itt nem régiben azt irta kapott valami 4100ft ot a FOTra az hogy lehet? Úgy tudom azt egységesen utalja az államkincstár mindenkinek.Már pedig mi nem kaptunk ilyen összeget pedig nekünk is jár a FOT.
VAS MEGYE!!!!!!
Tisztelt Németh Katalin!
2022. november havi GYOD díj ellátás összege várhatóan 2022. november 30-án kerül jóváírásra bankszámláján.
Üdvözlettel: Kenedli Rozália
Sziasztok valaki tudja Fejér megyében mikor lesz gyod kártyán? Köszönöm
Szia.Én már évek óta a lányom nevére nyitottam a számlát.Akkor ő már nagykorú volt.De a fiam még kiskoru és volt akkor és mondták hogy bármelyik gyermekem nevére nyithatok számlát.Én egyébként az OTP banknál vagyok.Nekem akkor azt mondták.Az automatábol bármikor vehetek ki pénzt.De ha valamit kell intézni a bankba akkor jobb ha ő is jelen van.Igy hát irtunk a bankban egy meghatalmazást.Igy nélküle is intézkedhetek.De erre csak akkor van szükség ha már nagy koru.Ha kis koru akkor igy is ugy is te vagy még a gyámja és intézkedhetsz nélküle is.
Ezt nem nagyon lehet értelmezni,,nem azért kap valaki a FOT-ra pluszt, mert rokkantsági járadékban (nyugdíj, ha így jobb) részesül..nem értem az összefüggést a kérdésedben.
Egyébként a FOT-ra jár majd a visszamenőleges plusz, és az emelés is.
Sziasztok
Aki rokkantsági nyugdíjban részesül neki is megjár a Decemberi fogyatékossági támogatásra a tizenharmadik havi és a kiegészítő is?
Te nevedre adnak kártyát, mindenképp rakd magad a számlára mint kezelő, intéző, és akkor nevedre jön.
Szia. köszönöm szépen, megpróbálom akkor az OTP bankot. :)
Szia lányom 7volt mikor számlát nyitottam neki az otpnél van kártya is már 15éves ☺️
Sziasztok. Nem tudom tudtok -e segíteni, ha gyerek nevére szeretnék folyószámlát nyitni, bank kártyát is adnak hozzá? Mert a Takarék Banknál akartuk de ott 10 éves kor alatt nem adnak hozzá kártyát, kisfiam januárban lesz 9 éves.
Sziasztok! Pest megyének November 29.-én lesz számlán a GYOD. Szép napot kívánok! 😊
Én mar egy hétre rá, penteken vittem, a következő hét pénteken mar mehettem volna, mert felhivott a szociális ügyintező hölgy hogy mehetek a papírjaimért, de csak hétfőn mentem be. Csongradon ilyen szociálisak a szociális osztályon dolgozók. :) Nem várakoztatják meg az embert fölöslegesen, csak hát pénzük nincs biztos postára, mert ez újdonság volt hogy úgy kell bemenni a papírokért.
Szia! Nálunk szeptember vége vagy október elején volt a szakértő és még semmit nem kaptunk.
Bár a szakértő azt mondta természetesen tovább kapjuk.
Sőt,biztatott hogy kérjünk új felülvizsgálatot mert a papírok alapján párom simán E kategóriás lenne a mai számítások alapján.
De az ápolásiról még semmi határozatunk nincs.
Mindig 1 napon van rajta pest megyével ők aznap kapnak.
További ajánlott fórumok: