Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Nyugi ne húzd fel magad.Lehet nehéz napja volt a hozzászólónak.
Nah én kiléptem mert hiába segit az ember mégis van aki beszol akkor hámozzátok ki a kisujjatokbol ezután mert mindig sokat segitettem Fejér megyéröl ezután biztos nem . .üljetek és cáfoljátok egymást nekem erre nincs szükségem többetsem segitek viszontlátásra.
Neem azzal csak azt akartam mutatni hogy nekem igy válaszolnak .mert ugye kelta67 cáfolta de nekem igy irják . Csak nemtudom törölni
Bocsi nem irtam oda hogy nekem igy irják h nem aznap irják jová mert nemtudják
Üdvözlöm!
A gyermekek otthongondozási díjának utalási időpontja augusztus 01., így azok várhatóan hétfőn (augusztus 01.) vagy kedden (augusztus 02.) kerülnek jóváírásra a folyószámlákon.
Dr. Tóth Dóra
szociális szakügyintéző
Fejér Megyei Kormányhivatal
Dunaújvárosi Járási Hivatal
Hatósági Osztály
2400 Dunaújváros, Szórád M. út 39.
Telefon: 25/795-705
Szia! Ha valaki saját,vérszerinti gyermekét ápolja,a gyermek korától függetlenül jár a GYOD, természetesen a pntrendszer alapján 8 pontot el kell érni.
Ezt kúldték emailben én bizom benne
Valaki tud már valamit Szabolcs Szatmárról hogy mikor utal mert még mindig nem rakták fel az időpontot??!!
Ez eleve téves, ha nov 30 utalnak, akkor az aznap jóváírásra kerül, mert 4 órás utalásban van a Kincstár
Tudja valaki hivatalos infobol hogy mikor jön a gyod és dec végén megkapjuk e megegyszer? És a csp? Vas megye
gyermekek otthongondozási díjának utalási időpontja 2022. november 30., így azok várhatóan 2022. december 1-2. napján kerülnek jóváírásra a folyószámlákon.
Dr. Tóth Dóra
szociális szakügyintéző
Fejér Megyei Kormányhivatal
Dunaújvárosi Járási Hivatal
Hatósági Osztály
2400 Dunaújváros, Szórád M. út 39.
Telefon: 25/795-705
Jár, a GYOD korfüggetlen. Betegség és állapotfüggő
Valaki tudja januári csp mikor utaljak?
Szia felnőtt gyerekre is jár gyod ?ezt nemis tudtam ugy gondoltam ápolasi jár minden tartós beteg felnőtt gyerekre jár vagy függ a betegségétől ??
Sziasztok,Tudja esetleg valaki hogy Baranya megyeben
Postai uton mikor hordják a GYOD-ot? Köszönöm
Baranya megyéről tud valaki infot mikor utalnak?
Így van, nálunk csak annyi, hogy szakértő ki se jön, azonnal küldik a határozatot, hogy 2 évre hosszabítva, nem vacakolnak.
Szia.Nekem mind a két gyermekemnek végleges orvosi papirjaim vannak.Az van rá irva hogy felül vizsgálat nem szükséges.De nálam is a járás hivatal két évenként felül vizsgál.És mindig úgyan azokat az orvosi papirokat adom be.Szoval nem számit hogy az orvosi papir meddig érvényes.Akkor is a járás hivatal két évente felül vizsgálja a gyod-ot vagy az ápolásit.Az a lényeg hogy érvényes orvosi papirokat mutass be.De viszont igy is a házi orvosnak is ki kell töltenie minden alkalommal.
Szia Ez engem is érdekelne valami hiteles infó Tolna megyeről
Mi pont így vagyunk,nálunk a háziorvos emailbe " rendel", megírom mi a baja a gyereknek,milyen gyógyszereket vettem a gyógyszertárba ,pedig van közgyógya is.Visszaírja,hogy így jó,aztán el van intézve.Soha meg nem vizsgálja,még covidosan sem vizsgálta meg,se teszt se semmi.Vettem a gyógyszertárban tesztet,azt csináltam meg neki.Ha baj van,menjünk a sürgösségire.
2 évente papír alapon hivatalból felül vizsgálják :) ki küldik a papírokat ki kell tölteni/tölterni és vissza vinni. Szakértő csak akkor megy amikor az lejár.
Szia! Mindig van 2 évente felülvizsgálat csak szakértő nem megy addig amíg a határozata érvényes, a papírokat majd be kell adni, értesítenek majd
Nekem a gyodnal 2027 ig érvényes a szakvélemény akkor 5 évig kapom a gyodot?? Nincs a határozatban hogy 2 évente felül vizsgál
Én október 27 adtam be a papírokat. Nálunk is csak szokásos 2 évente papír alapú felülvizsgálat volt. A szakértői 2025ig érvényes
De én se kaptam még határozatot semmit sem. Valószínűleg sok a munkájuk most. Ugye a covid alatt nem volt felülvizsgálat senkinek sem így azt is csinálják plusz akinek most esedékes azt is. De 60 napon belül jönni fog az a határozat biztos :)
Igen nagyon rossz ez az egész helyzet. Ráadásul jön a december. Mindenhol más a fogadási idő, suliban se lesz ügyelet, ha pont a szünetben kérnék be a papírokat. A házi orvos még egy kör aki konkrétan 2 éve nem engedi, hogy betegyük a lábunkat a rendelőbe mert annyira fél a covidtól...Kormányablak is csak 2 napon fogad heten. És akkor még mire kijönnek felmérni...ráadásul ahogy írtad még utána is várni kell a döntésre :( Idegörlő ez az egész :(
Szia! Nálunk is most volt a szokásos 2 évenkénti felülvizsgálat.Én GYOD-ot kapok a 34 éves fiamra, akinek már minden orvosi papírja végleges,E kategóriás, a szakértői vélemény 2025-ig érvényes(bár úgy tudom,akinek akkor 5 évre megadták, annak véglegesítették).Októbet 28.-án adtam be a papírokat, de még semmi választ nem kaptam.Tudom, hogy 60 napjuk van rá,de nálunk minden úgy van, mint 2 évvel ezelőtt,így egy kicsit türelmetlen vagyok.
Neked sem küldtek semmilyen értesítőt még a felülvizsgálatról? Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül mert olyan rossz érzésem van, hogy elkeverték a papírunkat vagy nem küldték ki csak megszüntetik valamiért vagy valami ilyesmi...Aztán egyszercsak bajban leszünk :( vagy csak simán nem utalnak :( Előre szívesen beszerezném az igazolásokat (házi orvosi, iskolai stb de gondolom a dátumnak stimmelnie kell nem lehetnek hetekkel korábbi dátumúak)
Komárom Esztergom megyébe hétfőn azt mondta a hölgy, hogy legkésöbb két ünnep közt kiutalják a januárban esedékes GYOD-ot
További ajánlott fórumok: