Milyen hordozókendőt vegyek? (tudásbázis)
Hát akkor várnom kell, hogy nagyobb és erősebb legyen, és akkor már talán nekem sem lesz annyira para. :-)
Zsömbinek végül is létezik előre kötős hátija, de ahhoz ugye segítség kell. Mondjuk úgysem egyedül megyek túrázni, teszem azt. :-) Na mindegy, a csípőn hordozás még mindig nagyon tuti nekünk, tegnap így túráztunk jó 3 órát és nem volt kényelmetlen nekem, Hanga mondjuk már izgett-mozgott egy kis szabadságért. :-)
Az első kérdésre nem tudok válaszolni, nekem is mindig ez volt a parám, de végül sosem vált valóra, most már nem izgulok rajta....
Előre megkötött hátikötés tudtommal nincs...ha más módszer nem megy még, akkor sztem a csípőn hátraforgatás a legegyszerűbb! Csípőre ülteted, a kendőt a hátához fogod, plusz átveted az ellentétes válladon, és hátraforgatod Hangástól!;) De fűbe is le tudod fektetni, vagy egy padra...:)
ELADÓ: Didymos karikás kendő, hajtott vállú, 1-es méret, színe Katja. Sosem használtam, teljesen új, 2-szer tettem bele a lányomat a tükör előtt, egyszer most a kisfiamat, de nekünk nem vált be.
Ha valakit érdekel, írjatok privit.
Mindenképp akkor próbálkozz, amikor nincs más baja, nem éhes, nem álmos, nem fáj semmije stb...És nyugodtan próbáljatok ki többféle kötést, lehet más jobban megfelel!
Van egy nagyon jó fórum: mamami.hu , itt segítenek mindenben a hordozós részen, bátran kérdezz, esetleg ha tudsz képet csinálni akkor feltöltheted és képzett oktatók elemzik, hogy jó-e a kötés!;)
Szia! Nekem is amazonas van, lollipop, ahogy Zernike írta. :-) Csak 4.5-ös.
Én a kendőzést 2 hetes korában kezdtem, viszont rugalmassal. Nálunk nem volt semmi kifogás. Sőt, a mai napig a kendők ellen nincs panasz, mt vagy ssc ellen már azért akad néha. :-)
Tényleg könnyebb videóról megtanulni, én ahogy elnéztem, a csípő kötése a használati utasításnak egyenesen pocsék és használhatatlan... :-/ Vagy én voltam nagyon béna. De videó alapján és másfajta kötéssel már szuperáltunk. :-)
Könnyebb sztem videóról!;)
Melyik színt vetted??
Asszem Vvicusnak, a topik indítójának is Amazonasa van, Lollipop talán!:)
Szia!
Amazonas Carry Sling. Igen a kenguru kötésre gondoltam. Elég jó leírást találtam a csomagolásban. De előre is köszi a videókat.
Na most ezeket találtam így hirtelen, amint látod ezek még kisebb babával vannak! Szóval csak bátran!
Egyébként, ha sokat jársz Pesten, akkor ott vannak tanfolyamok is, ha bizonytalan vagy! Vagy a lány a videón vecsési, az sincs messze, ha jól láttam, hogy merre laksz! De az elölkötést sztem videóról is könnyen meg lehet tanulni!;)
Ja és hogy mennyit hordozok egy nap...hmm, most már önjáró a fiam, így egyre kevesebbet, de egy nap egyszer minimum így alszik, ami 2-3 órát jelent! Amíg kisebb volt, addig még többet hordoztam, amennyit igényelte, plusz amennyi nekem is bírható volt!;) Megártani nem fog neki!:)
Szia!
Ülő pozíció nincs, egy jó hordozóban nem ül a baba, csak a pontosság kedvéért!;)
Egyébként ha arra gondoltál, hogy függőlegesen lehet-e, akkor a válasz egyértelműen igen, sőőőt ez az ajánlottabb pozíció, mint a fektetés...azt nagyon ritka esetekben ajánlják csak...
Kicsi babákhoz leginkább a kenguru kötést ajánlják, mindjárt kerítek neked egy jó videót róla!
Milyen kendőt vettél?? :)
Sziasztok!
Én most vettem hordozókendőt. 7 hetes a fiam. Szabad már ebben a korban ülő pozícióba kötnöm? És ti átlagban mennyi ideig hordozzátok egy nap? Mivel élég hosszú már amit irtatok nem lesz időm végig olvasni. Mit tanácsoltok? :)
Láttam érdeklődtél a másikon a fonásról!
Sztem maga az hogy befonva tartod nem puhítja a kendőt! Maga az a folyamat, amikor fonod be az puhít! A többi utána már csak esztétikai!! Aludj vele, használd sokat, attól is puhul!;)
Hajrá!!:)
Én nem bírok sokat csípőn hordozni, meg zavar hogy az egyik kezemet nem vagy alig tudom használni közben...:(
Zsömbivel az előre magamra kötöm fajtát használom, ami a sima zsebes elől kereszt. De aztán megnéztem a másikat, és az tök jól szuperált. :-DDD
Hát én az elől hordozásról egyelőre a csípőn hordozásra nyargaltam, ez most kényelmesebb. Aztán meg kéne tanulni a hátit...
Pont azt akartam írni, hogy sztem amit a zsömbivel kötsz, az ugyanúgy működik szövöttel is!;)
Csípőkötésekben amúgy nem vagyok nagyon otthon...nem nagyon használok csípőkötést!:)