Milyen állampolgár a baba, ha külföldön születik? (tudásbázis)
Adott országtól függ!!! Mivel nem tudjuk, melyik országról van szó, ne mondjuk, hogy ottani állampolgár lesz.
A kettős állampolgárság sem tuti, mert vannak olyan országok, amelyekkel nincs Magyarországnak erre vonatkozó egyezménye, pl. se Romániával se Szlovákiával.
nem lesz automatikusan az adott külföldi ország állampolgára, ez az országoktól függ.
írorszagban pl előtte vagy két évig ott kell élni stb stb.. bonyolult
én is úgy tudom, hogy kettős állampolgár lesz. mert a szülők állampolgárságát és a születés helyét nézik, nem?
de lehet, nem jól tudom...
Nem lesz attól angol... Az ilyen kérdések az adott állam jogától függnek. Például ha egy angol párnak Magyarországon születik gyermeke, az angol állampolgár lesz. Mert főszabály: a gyermeknek legyen állampolgársága. Ez után alkalmazható a leszármazás joga - szülőkét viszi tovább, vagy a születés helyének állampolgársága, mint kisegítő szabály, hogy a főszabály érvényesüljön. A kettő elvet kombinálják.
Tehát az adott ország jogáról kellene érdeklődni. A konzulátus szerintem is tud felvilágosítást adni.
Sziasztok!
Érdeklődnék, ha valaki külföldön van, dolgozik, terhes lesz és kint szül, de amúgy magyarok a szülők, akkor a baba milyen állampolgár? Csak magyar? Vagy kettős? Mi kell ahhoz, hogy legalább kettős állampolgár legyen?
Köszi előre is, ha valaki tud segíteni, vagy van tapasztalata
További ajánlott fórumok:
- Külföldön babázók fóruma
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Külföldön született babát Magyaroszágon be kell valahova jelenteni, ha csak az anyuka magyar állampolgár?
- Magyar állampolgár anyuka, amerikai állampolgár apuka. Ha a gyermek Magyarországon születik, kaphat amerikai állampolgárságot?
- Lakcímkártyát külföldön született, de magyar állampolgárságú babának csak a szülei kérhetnek csak személyesen?
- Tudtok-e arról, hogy egy külföldön tanuló magyar állampolgárnak kell-e Magyarországon TB-t fizetnie?