Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Külföldön született babát Magyaroszágon be kell valahova jelenteni, ha csak az anyuka magyar állampolgár? fórum

Külföldön született babát Magyaroszágon be kell valahova jelenteni, ha csak az anyuka magyar állampolgár? (tudásbázis kérdés)


9. f758a7200f (válaszként erre: 8. - vikucka)
2013. aug. 2. 11:25

Nekem a nagyfiam 10 éves már, és én azóta sem kértem. Csak akkor van jelentősége, ha haza kell mennetek mert így, hogy észt állampolgár, nincs magyar taj-száma, és ha hazamész, bármilyen orvosi ellátásért fizetni kell. Ha kéred a kettős állampolgárságot, akkor adnak neki otthonra is tajszámot, betegkártyát és így nem kell fizetnie, csak ha magánhoz jár (vagyis annyit, amennyit egy magyar is szokott fizetni a közkórházban, nem többet).


Másik dolog, amikor szavazhat, akkor is ugye kell. Ilyen szempontból, én úgy döntöttem, hogy majd ha kell, megcsináltatom nekik, ha valamiért mégis haza kellene mennem. De látod, nem sürgős, mert 10 évig egyszer sem volt rá szükség:) Ha te rendszeresen hazajársz akkor érdemes most megcsinálni

8. vikucka (válaszként erre: 4. - f758a7200f)
2013. aug. 2. 11:05
Na köszönöm szépen a választ. Igen automatikusan észt állampolgár, később szerintem majd kérem a magyar állampolgárságot is. Azt hittem, hogy van valamiféle bejelentési kötelezettségem a magyar állam felé, de akkor ezek szerint nincs.
2013. aug. 2. 11:04
Szia.Szerintem nincs semmi bejelentesi kötelezettseged.En Nemetorszagban szültem,a babam roman allampolgar,mivel romaniabol jöttünk,a keresztlevelebe a roman allampolgarsagot irtak bele,de mi nem jelentettünk be semmit,mikor otthon voltunk.Szerintem neked sem kell,mivel eszt allampolgarnak nyilvanitottak.Ja,s van egy rokonom,aki mar 8 eve itt van,nem reg szült,s a baba nemet allampolgar,s ehhez semmi köze a Roman allamnak...(bocsi az ekezethiany miatt...nekem nincs)
6. vikucka (válaszként erre: 2. - f758a7200f)
2013. aug. 2. 11:03
Ja most irtam le a kérdésem :)
2013. aug. 2. 11:02
Most látom, 2004 óta tag Észtország, úgyhogy valszeg ugyanígy műkszik
4. f758a7200f (válaszként erre: 3. - vikucka)
2013. aug. 2. 11:01

Észtország az EU?


Bocs, hogy nem néztem meg, mielőtt válaszolok:)


Olaszországban, és gondolom, a legtöbb EU-s országban úgy van, hogy ha az apa, vagy egyik szülő külföldi, mármint a ti esetetekben észt, akkor a gyerekek automatice észt állampolgárok. A kettős állampolgárságot a magyar nagykövetségen kell kérned, ha akarod. Külön bejelenteni nem kötelező, úgy értem, már be van jelentve az észteknél, magyar viszonylatban, ha érdekel valami miatt, hogy te úgy legyél nyilvántartva, hogy van gyereked, akkor a nagykövetségen kérned kell a kettős állampolgárságot. Semmi érdekes, pár papír, és egy 10 oldalas kérdőív 7 példányban kitöltése, ezután lesz kettős állampolgárságuk. Ami amúgy jár, szóval nem engedély ez, csak bejelentés a te részedről.

2013. aug. 2. 10:54
A kérdésem az volna, hogy ha a babám külföldön (Észtország) született, és az apukája után észt állampolgár, mert itt élünk, és egyenlőre még nem intéztem a magyar állampolgárságot neki (még nem döntöttem el, hogy akarom-e, de ez más kérdés), akkor nekem a Magyar Állam felé van valami bejelentési kötelezettségem, hogy született egy gyermekem. Mert igy Magyarországon nekem hivatalosan nincs gyermekem. Vagy hogy van ez? Volt valaki hasonló cipőben?
2. f758a7200f (válaszként erre: 1. - vikucka)
2013. aug. 2. 10:54

Szülők?


Amúgy hol külföldön?

2013. aug. 2. 10:52
Külföldön született baba

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook