Milyen a magyar közlekedési morál? (tudásbázis)
Én kihangosítóval szoktam telefonálni, ha kell. De én is helyben lelőném azokat a "macsócsávókat", akik úgy vezetnek, hogy félig látszanak ki a kocsiból, egyik kezükben a telefon a másikban a cigi, és....tudnám mivel tekerik a kormányt???!!!
Mondjuk már azt sem értem minek kocsiban rágyújtani? Nem hiszem, hogy rendesen lehet látni a füsttől, meg az is egy plusz tevékenység, ami elvonja az ember figyelmét: ellenőrizni, hogy nem pottyan-e le a hamu, vagy mikor kell elnyomni (jobb esetben, rosszabban kidobni az ablakon:((() a csikket.
:)
A környezetemben már tudják, ha nem veszem fel a telefont, akkor biztosan vezetek. Biztos béna dolog, de nekem nem is menne egyszerre a kétfajta tevékenység. Nem a figyelem miatt (az még talán menne), de ha a fél kezemben a telefon (a nyakam-fejem közül úgyis kiesne) s a másikkal kellene egyszerre indexelni, kanyarodni, s még sebességet is váltani... Hát én már csak ezért se veszem fel. :) Meg ugye eleve tilos is, de hány embert büntetnek meg ezért?
Nagyon helyes! Vezess csak továbbra is így!!! :-)
Múltkor városon kívül mentem (ugye 90-nel) erre elhúz mellettem egy motoros, hááát inkább csak hallottam, mint láttam akkora sebességgel ment... Na ott volt 3 (azaz három) rendőr is, szerinted??? Odanéztek, aztán lehet, hogy egymás közt megsaccolták mennyivel mehetett, aztán úgyse érjük utól alapon beszélgettek tovább.......
Én még azokat büntetném meg, de nagyon, akik head-set nélkül telefonálnak! Minimum 5 év kötél!!!
Hát én lehet, hogy idegrohamot kaptam volna, ha belém tolatnak a benzinkúton.
Hát igen! Amikor megvettük az autót mi is azzal kezdtük, hogy átnéztük a fékeket, meg néhány szilentet, stb. A legviccesebb dolog viszont, amit nem néztünk meg a zöldkártya volt. Egy hónapig lejárt kártyával mászkáltunk. De hála az égnek nem volt gubanc belőle.
Nem, Murphyt csak úgy általánosságban említettem. :)
Egy koccanásom volt, de végül is nem én tehettem róla (bár természetesen elismertem a felelősségem), mert az autó fékje nem fogott (egy hete volt nálunk a kocsi, használt, állítólag rendesen átnézték előtte, aztán éles helyzetben derült ez ki:( ). Szerencsére kb. 10-es sebességgel csúsztam bele egy stop táblánál álldogálóba.
Meg volt egy vicces esetem, mikor a benzinkúton az előttem álló rükvercbe kapcsolt és belénk tolatott.
Arány? Nem tudom, csak úgy vélem, a férfiak okoznak több balesetet. De lehet cáfolni, ha valaki tud statiszkikát, érdekelne! :)) A nők mondjuk esetleg annyiban veszélyesek, hogy több köztük a szerencsétlenkedő, félénk. Az se jó.
Viszont, ha a hírekből indulok ki, ott a közlekedési balesetek vétkes sofőrje általában férfi, nem?
Jajj, Murphyt ne is emlegesd, sajnos kiszemelt engem az életben. :))
Csak úgy kérdezem, a balesetek hány százalékában nő vajon az elkövető, s hányban férfi? Gyanítom az arányt... :)
Hát igen! Lehet, hogy már én sem mennék át elsőre a kressz-teszten, de tényleg valamit ki kéne találni!
Mondjuk azt sem mondom, hogy én is mindig betartom a sebességet, de van hogy elbambul az ember. És általában rögtön észre is veszem, és korrigálom. Engem sem igazán érdekel, hogy mit gondolnak rólam. Bár szerintem sok ember elintézi ennyivel: NŐ. Pedig a mi autónk is tud menni, ha akarom...de őszintén mi értelme. Nekem családom van, és nincs kedvem az első fára csavarodni. Pláne, ha esetlegesen nem is az én hibámból történne a baleset. Mert Murphy törvény: mindig az húzza a rövidebbet, aki vétlen volt. Sajnos
:((((((((((((((((
Nem hinném, hogy jó lenne az az ötlet, de tény, hogy illene valamit tenni. Sajnos az a baj, hogy az emberek nagy többsége nagy ívben sz@rik a szabályokra. Pedig, ha 30, akkor az nem 40, az 50 meg nem lehet kicsivel se több, s passz! Miért nem tudják ezt elfogadni????? Ha mindenki mindent betartana (álom, álom, tudom...), jóformán nem lenne semmi baj.
Engem is állandóan előzgetnek, záróvonal ellenében is.(Pusztán azért, mert tojok mindenki fejére, s azért is szabályosan vezetek, nyugodtan, nem idegeskedve, ha netán bénáznak az orrom előtt, kivéve esetleg nagyon extrém esetet.:) Jókat nevetek ilyenkor: hadd menjen, hadd rohanjon! (Következő lámpánál meg beállok mögéje: na, ezért rohantál annyira?) Rendőr persze ilyenkor sosincs. :(
Igazad van, vannak nagyon rendes emberek is! De sajnon ritka,mint a fehér holló.
Mondjuk én nem ilyen "balf.....-oskodásra" gondoltam a tanuló autó kapcsán. Engem mindig leelőztek, mikor pl. a 30-as táblánál 30-cal mentem. És volt egy eset, hogy egy utcából való kikanyarodásnál lefulladt az autó. Megesik néha! A hátam mögött, valami nagy batár Jeep-ben az emberke nyomta a dudát, mint akinek elmentek otthonról.
Igen! Sokan elfelejtik, hogy mit is ír elő a kerssz. Ez nagyon sajnálatos dolog. Aztán csodálkoznak, hogy jobb esetben csak az autójuk törik össze :(((
Lehet, hogy be kéne vezetni, hogy mondjuk 5 évente az orvosival együtt egy kressz vizsgára is el keljen menni?
Miért gondolod, hogy szemetebbek vele?
Én pl. mindig olyan türelmes vagyok velük, sose előzgetem őket.... Viszont már volt arra példa, hogy úttest közepén megállt, hol erre, hol arra indexelt, se a szembejövő, se én mögötte nem tudtuk eldönteni, mit akar csinálni, s kb. 3 percig ott álldogált a sor mögötte. Ez már azért bosszantott, pedig tényleg megértő tudok lenni. :)
Nem tippelek, hányadik autó állt meg. Sajna ebben is igazad van. :( Nem öndicséret akar ez se lenni (bár nagyon örülnék, ha mások is úgy vezetnének, mint én, szabályosan! :)) , de én meg szoktam állni. Aztán a visszapillantóban figyelem, ahogy mögöttem folyik az anyázás.
katasztrófális...
én tuningolt autóval közlekedek, de nem ész nélkül. a múltkor beállt mellém két 18 körüli fiatal apuci 5-ös bmw-jével, pörgetik a motort , mint állat, vigyorognak a képembe.rákontráztam én is, mikor rákapcsolt a t6-os *m, lefagyott a képükröl a vigyor, és el tudtak indulni normálisan. én azt vallom, hogy az ötvenes tábla nem a korhatárt jelöli, és a kresz nem véletlenül alkották meg. ha száguldozni akarok, akkor részt vesz ek az evo gyorsulási versenyeken, a hungaroringen biztos, hogy nem kerül más életébe.
Az ilyen-általad említett fiatalság hamar leszerepel ám ! A múltkor hallom: bőg a motor bőg, nyüszít,... szünet, szirénázik a mentő, csend. Másnap olvasom: egy megint +.
Nos?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed a gyalogosok és a biciklisek közlekedéséről?
- Milyen a közlekedés Gyömrőről Pestre?
- Budapesti helyi közlekedés ingyenes 14 éves kor alatt? Napijegy milyen járműre érvényes?
- Milyen a közlekedés reggelente Budakesziről Budapestre?
- Az Orczy-kertben milyen állapotban van a közlekedési park?
- Milyen igazolvány szükséges egy 6 évet betöltött gyerek (még nem iskolás) helyi közlekedési bérletének vásárlásához?