Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
"Nehéz elérni telefonon a Magyar Államkincstárt; lapunk hívásakor 11-szer mondta el a központ, hogy „ügyintézőnk jelentkezéséig szíves elnézését kérjük", mire az ügyfélszolgálat válaszolt. Mint kiderült, ugyan sokan attól tartanak, hogy nincs a kincstárnak elég pénze a gyes kifizetésére, valójában a csúszásnak igen egyszerű oka van: idén az első munka- és vele „banki" nap az ünnep miatti hosszú hétvége miatt január ötödike, hétfő volt. A pénzt tehát csak tegnap és ma utalhatták el, innentől a bankokon és a postán múlik, mikor érkezik meg a címzettekhez az ellátás.
A folyósítást nehezíti, hogy 2,1 millió emberről van szó, a Magyar Posta emiatt például csak két részletben veszi át a kincstártól az érintettek listáját. A gyes azonban csak a megszokotthoz képest késik, mert a jogszabály szerint január tizedikéig kell megérkeznie, a Magyar Államkincstár úgy tájékoztatta a Heti Választ, hogy az anyasági ellátás holnap minden bankszámlával rendelkező családhoz eljut."
Ez a válasz a kérdésetekre:( És ez nemcsak a GYES-re hanem a családi pótlékra is vonatkozik.
Nem azért írtam:))
Csak az ünnepek miatt számolni kellett volna vele, hogy bizony nem jön meg év elején a pénz. Ráadásul a családi nevünk Dénes, így a névsor elején is vagyunk.
Az utalás pedig nem tudom, hogy megy, de ahol dolgozom, ott a Reifeisen bankkal van a cégnek szerződése. Oda átutalja mindenki pénzét. A reifeisenesek még aznap megkapják, mi más bankosok csak másnap. mert a bank még csak ezután utal nekünk:( Tehát csak egy banknak utal a mi cégünk:(
Szerintem az előírás úgy szól, hogy minden hónap 10.-éig kell utalni, legalábbis a bérünkkel ez a helyzet:(
Icus: Bocsi, az ismerős anyuka mondta hogy egy babás fórumon olvasta hogy volt aki megkapta 31.-én.
Akkoris dühítő szerintem hogy az ország egyik fele megkapja ma, a másik meg várhat holnapig.:(((
Talán azért kell ennyire kiakadni mert Karácsonykor kiköltekezik az ember, és ahol 3 gyerek van (egyikük tartósan beteg) ott nem mindegy hogy 4 vagy 5 hétre osztod be azt a keveset.
Nem akartalak megbántani. A dühöm nem a Fejér megyeiekre irányult és azokra akik megkapták már a csp-t, hanem az Államra.
Tavaly volt olyan hogy a 4 napos ünnep miatt hó végén kaptunk csp-t. Ezt most miért nem lehetett megtenni? Csak ezt nem értem...
Én dunaújvárosi vagyok, tehát Fejér megyei:)) Ma jött meg a családi pótlék. Nem tudom honnan veszed, hogy mindenki megkapta.
Igazából nem értem miért kell ennyire kiakadni!! Évvégén szinte minden közigazgatási intézményben leállás volt. Az utalásokat sok helyen csak a héten kezdték meg...
Én még így is korán kapom meg, régebben a fizetésemmel kaptam:(
Ha valakinek megérkezik, beírná ide???
Nagyon megköszönném!!!!! :)
Nekem már tegnap délelőtt rajta volt a számlámon.
Tényleg jó az internetes hozzáférés,nekem is van és még a mobilomat is itt töltöm fel.
Sziasztok!
Nekem tegnap megjött a számlára a cs.p.
Én is.
Családit már megkaptad?Én még mindig nem.