Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Jó napot kívánok! Most olvasom a MÁK kiadott csp utalásokat és nem olyan biztos, hogy 4.-én utalnak eltérhet tőle!
A 2013 évi utalások időpontjainál eltérés lehetséges, nem teljesen biztosak !
Igen, majd fogják emelni...de kizárt,hogy ebbe az évbe
Szia!
Milyen banknál is vagy?
Sziasztok!
Tudom nem ide való, (de az ezzel a témával foglalkozó forumok kihaltak:D) adóbevallásba nem tudna valaki segíteni?
Ha nem is itt , a más téma miatt de privátban elértek!
Köszönöm előre is!!!
Magyarra fordítva, igényelhetsz emelt összegű családi pótlékot, ha a kezelőorvosod kitölti az igazolást, amit a Államkincstárhoz kell benyújtani a kérelemmel együtt. Ha viszont foyatékossági támogatásban részesülsz, akkor a CsP-t nem igényelheted.
Saját jogán az az ügyfél kérelmezheti a nevelési ellátást, /Cs P/aki a 18. életévét betöltötte, tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos és iskoláztatási támogatásra való jogosultsága megszűnt.
Az iskoláztatási támogatás/családi pótlék/ a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára, valamint a tankötelezettség megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét, sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23. életévét betölti.
szép napot ma azt halotam egy ismerostöl hogy a hiradó volt rola szó hogy a gyest meg emelik 33.000ft-ra.esetleg erröl tud valaki?
Sziasztok! Most néztem vissza a bankszámla kivonataimat.2012.06.hó ilyen hónap volt hogy pont pénteken volt 1.-je. Sajnos utalás csupán hétfőn érkezett...úgyhogy senkit nem akarok elkeseríteni...hisz a remény hal meg utoljára...
Köszönöm az értelmes válaszodat!Látszik nem értetted a kérdést!:)
Igen nekünk is csak a vérvétel mutatta ki. Mi is ezt a tápszert esszük . De felemelt családi csak akkor jár ha már van szakvéleményed a tejalergiáról
A csp-re nem vonatkozik a 4 órás jóváírás!
Foglyátok már fel hogy hétfőn lessz csak családi.Csak tán ki birjátok már hétfő reggelig.
Sziasztok! Valaki tudna segíteni abban hogy családi pótlékot ki kaphat, én elmúltam 18 és tartós egyedülálló beteg vagyok, azt halottam én is kaphatok!! Igaz ez??
Akkor dolgozik ott, amikor én. Ha ott dolgozna, tudná, hogy nem így van, mint a tapasztalat mutatja...
ezzel teljes mértékben egyetértek:)
Megyénként változhat. Ezen fölösleges vitatkozni. Sz.senki élete nem ezen az 1-2 napon múlik.
nem az én logikám, hanem egy másik fórumon volt hozzá szólás! azért másoltam be, mert ő lehet, hogy tudja! :) hiszen ott dolgozik!
szeptemberben 28-án utaltak, ami péntek. Akkor sem tették délután számlára... Jó a logikád, csak nem működik :)
És az lehet hogy a bőr teszt nem mutatta ki az allergiát és majd a vér vétel fogja csak ki muattni?
nem tudom, nem is akarok találgatni!! majd pénteken kiderűl, csak gondoltam bemásolom ha már találtam :)
ja, azt nem olvastam. volt már pénteken csp kiutalás, és hétfőn kaptam meg.
ott van az hogy kivéve!! :)
Igen és pontosan ezért van az hogy majd csak hétfőn lesz a számlán :)
Sziasztok, véletlenül ide kerültem az oldalra! Most már engem is izgat a dolog, hogy mikor lesz utalás. :) Egy másik fórumon találtam valakit aki államkincstári dolgozó és ezt írja:
Az állmkincstár pénztár zár 16:00-kor, ekkor indítják az adott kirendeltségek az utalásokat.
A netbankok este 18:00-ig aznapi tranzakcióként értékeli.
Igy 1000%, hogy a államkincstár(ott dolgozok) CSAK 16:00 után utal, ami ugyan még elmegy mai tranzakcióként, de a 4 órában akkor SINCS benne, igy SOHA nem fogtok utalás napján kapni pénzt!!! csak másnap, mert reggel és déelőtt nem utalnak, kivéve, ha az első munkanap a hónapban péntek, mert akkor 12:00-kor inditják őket.
remélem érhető voltam...
Szóval, ha neki van igaza akkor pénteken, ha indítanak 12:00-ig abban az esetben délután 16.00-ig amíg nem zár be a Bank mutatkozni fog!!
Jó reménykedést!!
mit nem lehet megérteni azon hogy első munkanap utalnak második munkanap van rajta a számlán és erre nem vonatkozik a 4 óra jóváírás!!! de ez minden hónapban le van írva egyes emberek miért nem bírják felfogni?!
További ajánlott fórumok: