Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Jo reggelt Mindenkinek
Nem tudjátok, véletlenül hogy az állami gyerektartast is megkapjuk a héten? ?
Tájékoztató a családtámogatási és fogyatékossági támogatás augusztus havi utalásáról
2015. augusztus 19. 15:42
A tanévkezdésre való tekintettel már augusztusban kerül kifizetésre az alanyi jogon járó családtámogatási ellátások.
Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény 37. § (3) bekezdés alapján a családtámogatási ellátást – az egyszeri anyasági támogatások kivételével - utólag, a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, fizetési számlára utalás esetében a tárgyhónapot követő hónap 3. napjáig kell folyósítani.
A fogyatékossági támogatás ellátások a családtámogatási ellátásokkal egy időben kerülnek kifizetésre.
2015. július hónapra járó ellátások utalására 2015.augusztus 03. napján került sor.
2015. augusztus hónapra járó ellátásoknál a postai állományok utalása – az állományok és a fedezet átadása a Magyar Posta részére - 2015.augusztus 24-én (hétfőn) történik, a bankszámlás tételek utalásáról 2015. augusztus 26-án (szerdán) intézkedik a Kormányhivatal. A bankszámlás ügyfeleknél 2015. augusztus 27-én a számlájukon jóváírásra kerül az ellátás összege, és a postai kifizetéssel érintet ügyfelek esetében is megkezdődhet ezen a napon a Magyar Posta részéről az utalványok kifizetése.
2015. szeptember hónapban kifizetés nem lesz.
2015. szeptember hónapra járó ellátások kifizetésének határideje a jogszabály szerint folyószámlára utalásnál 2015. október 03., postai utalásnál 2015. október 10., tehát a következő kifizetés októberben lesz.
(Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály)
Tessék itt van a Mák honlapjáról másoltam ki ha valaki még nem tudná további szép napot mindenkinek sziasztok
Én jeleztem,hogy infót sehol nem találtam...de erősködött,hogy de...pedig az úgy van....
Had csinálják...csak nem értem még most sem,hogy aki az igazat mondja miért szúrják le.
Igen, én tudom, hogy kamu... de majd figyeld meg, ismét elkezdik csűrni csavarni, valaki megint olvassa valahol, valami megbízhatatlan helyen, ... :)Ezt csak általában írtam... :)
A tájékozódás nem erőssége az ezen oldalon kérdést feltevőknek, és néha a válaszadóknak. :)
Ó ez az infó nem onnan volt,hanem innen....és még engem szúrt le az illető hogy hülyeségeket beszélek,mert igenis van ez,mert az ismerőse is kapja....no komment....
Igazolást kellett kérnem a kormányhivataltól,gondoltam egy kalap alatt ezt is megkérdezem,bemásoltam azt a linket amit ide tett be a csaj.....hát egyértelműen kamu....
Megkaptam a választ a kormányhivataltól...a dupla családi pótlékról ami tartós beteg gyerekeknek igényelhető illetve a link alapján ami ide van valahova belinkelve,semmit nem tudnak,tehát senki ne dőljön be....
Az augusztus végi utalásról annyit közöltek,az iskolakezdés miatt utalnak előbb....
Hozzáteszem levélben,,postai úton kaptam választ kérdésemre,mert egyéb papírokra is szükségem volt tőlük.
Sziasztok. A két gyereknek a
kollégiumi étkezés fejenként 10-10 ezer forint és a nagyobbik is tanul még .De ott vannak még a számlák is. De nem panaszkodom. Csak nem értem aki többet keres sőt a párja is és plusz ott a családi .Miért kap meg mindet amit csak lehet?