Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán? (tudásbázis)
Ne offold a kérdést, a családi pótlék fórum csevegője itt található!
Szeretnék pár gondolatot megosztani az Állam általi gyermektartásdíj megelőlegezésről.
Ez nem adomány, vagy segély !
Ezt vissza kell fizetni, méghozzá a kötelezettnek, adó módjára történő beszedéssel.
A tartásdíj önhibából történő nemfizetése bűncselekmény !
1. Kértem a bíróságon, a végrehajtást. Ez időnként sikerült. ( Ha az anyukát megtalálta a végrehajtó, hogy van bejelentett munkahelye, rögtön lépett.)
2. Rendőrségi feljelentés. Közel 1,5 évig tartott a nyomozati eljárás, ami végén az ügyészség vádat emelt, a bíróság pedig 1 év felfüggesztettel súlytotta a kötelezettet. ( Ha lakcímet vált, vagy kereső tevékenységet folytat, 3 napon belül jeleznie kell a végrehajtónak. A munkabér bizonyos %-ig vonják ilyenkor az elmaradt, az aktuális tartásdíjat, a megelőlegezés visszafizetését pedig az NAV intézi. Ha a közelezett elmulasztja a kötelezettségeit, következő körben 2 év szabadságvesztéssel is bűntethető, ekkor a 'rabfizetés'-ből vonják a díjat.
Tehát komolyan veszi az állam is.
3. A tartásdíj megelőlegezési végzést megkapja, a kedvezményezett, a kötelezett, az ügyészség, bíróság, a végrehajtó és a NAV.
4. Attól függetlenül mikor került sor a kérelem benyújtására, az első kifizetés max 6 havi díj lehet. Nekünk havonta 14250,- Ft-ot fizetnek.
Én írtam hogy lejár azért mert a gyerekem elérte azt a kort te okoska.Szerinted aki csp-t kap az nem dolgozik ? :D Te hülye vagy,már bocs :)
Elárulom,hogy dolgozom 17 éves korom óta,és egy ideje saját vállalkozásban ráadásul :)
Ritkán írok ide,csak olvasgatok,de néha azt sem kéne,amíg ilyen emberek vannak itt mint te.Te tényleg nagyon setét vagy :)
De azokkal nincs gond akik azért szülnek hogy a gyerek eltartsa őt,de azzal bajod van,hogy segítséget kérünk az államtól hogy amit apuka bacik fizetni azt megkapjuk? Nem nagykorúságig jár az állami gyerektartás hanem max.2x3 évre adják és nem mindenki kap 50-60ezret...
Arról nem a szülő tehet hogy auka anyuka nem fizeti azt amit kellett nem azért vállaltuk a gyereket hogy később ilyenre kelljen rászorulni!!
Nagyon tudálékos lehetsz,gondolom az életben is ilyenfajta stílust képviselsz!
Úgy süt le a hozzászólásodból a kivagyok mivagyok,na majd én megmondom féle arogancia,hogy pfffúú!!
Szánalmas,és tartalmatlan a hozzászólásod!
Előszőr mondatértelmezést tanúlj,utána irogass!
Gondoltam,hogy sokaknak nem fog tetszeni s hozzászólásom,DE!!
Az állami gyerektartás nem összekeverendő a csp.-vel és Gyes-el!!!
Azokat a juttatásokat az állam alanyi jogon járattatja a gyermekesek részére,és megértem a felháborodást ha "csúszik"!!
De az állami gyerektartás NEM ALANYI JOGON JÁR!!!Bizonyítottságra adják meg,ha az apuka nem fizetett huzamosabb ideig,sokan írta valaki lejár a csp.támogatása,el kell menni dolgozni,tetszik nem tetszik!!
Persze nem értek hozzá,2 gyermekem van,es házasságban élek,amit rólatok ezek szerint nem mondhatok el!!Akinek nem inge nem vette volna magára,további szép napot!!!
Ott a pont!
Elismerésem,apukaként ugyanannyira(vagy talán még jobban) nehéz lehet!
:)
Bár én boldog házasságban élek,de azért a hozzászólásodra reagálnék:
1. Mi közöd hozzá,hogy várják-e,ha igen miért?
2. Belegondoltál,hogy "egyesek" amikor vállalták a gyerkőcöt,más helyzetben voltak?
3. Nagyon sok pasi(tisztelet a kivételeknek,mert sok van!)ha külön mennek-elválnak,valahogy elfelejti,hogy nem a gyerekének szűnik meg az apja lenni...és nem fizet,holott esetleg tudna!
4.Egyedül gyereket nevelni MA azért elég húzós ám....bár lehet,te abban a szerencsés helyzetben vagy,hogy nem kell várnod semmilyen pénzt,ettől függetlenül bírálni másokat?! Mindenki a maga háza táján seperjen már....szerintem!
Amúgy mielőtt nem túl elegánsan válaszolnál vissza közlöm,nem ellened szólt,amit írtam,hanem a véleményed ellen,amihez bár jogod van,csak senki nem kérdezte! :)