Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott? (tudásbázis)
Ja, bocs, közben látom, ING....
OTP-s nincs itt véletlenül?
:-(
Az nem jó.
Hát mi direkt rákérdeztünk,hogy ez az összeg amit ma mondtam ez kerül e kifizetésre?A válasz azt volt,hogy igen,remélem így is lesz!
Ügyfélszám vagy tagszám alapján kéne,hogy adjanak!
A végén nagy meglepetés volt ez,hogy többet fognak vissza küldeni mert amit küldtek egyenleg értesítőt,ott feltüntették,hogy a reálhozam nem azonos azzal az összeggel amit kifizetnek,kb a 10%a.
Annyival is számoltunk és ehhez képest a 35%-át kapjuk vissza!
Sziasztok!
A párom ma kérdezte le telefonon és már konkrét összeget tudtak mondani ami augusztus 31-ig utalnak számlára.
És több mint amire számítottunk,nagyon jó,én még le se kérdeztem.
Ez olyan nem várt pénz de a 4 gyerkőcre,akiből 3 suliba megy eléggé sok el fog menni:-)
Én kezdetben Otp-s voltam, de átléptem az Aegonhoz, mivel sokkal jobb volt a hozama.
Most kíváncsiságból megnéztem, mit ír ki reálhozamnak, de 0 ft-ot írt ki, mondván átlépő tag vagyok!!! Még a határidő lejárta előtt 80-90ezer ft-ot írt.
Ugye ez nem azt jelenti, hogy nem kapok egy fillért sem, mert akkor robbanok!!!!
sziasztok!
Az én pénztáramnál is megtaláltam a hozam, valamint a tagdíj kiegészítés összegét, de a reálhozamot nem látom! Azt hol tüntetik fel? Valamint még az lenne a kérdésem, hogy a tagdíj kiegészítés teljes összeg visszautalásra kerül, vagy annak is csak bizonyos százaléka?
akkor nincs nyaraláspénz:-)
nem is arra szánnám, ez csak rossz poén volt:-((((((
Már belinkeltem, de spec. az én biztosító, ezt írja:
A pénztáraknak a visszalépő tagi kifizetések (reálhozam és tagdíj-kiegészítés) összegét 2011. július 20. napjáig vissza kell igényelniük a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Mindez azt jelenti, hogy a tagok részére történő reálhozam kifizetésekre azt követően kerülhet csak sor, hogy az állami Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap visszautalja az összegeket a pénztárnak. A jogszabályok jelenleg nem tartalmaznak arra nézve határidőt, hogy az Alap meddig adja át a pénztáraknak a visszaigényelt összeget, ezt várhatóan a kormány hamarosan rendeletben fogja szabályozni. A kifizetések tehát legkorábban 2011. július 20-át követően kezdődhetnek meg.
Én aug. közepéről hallottam
Mivel a visszalépők vagyona teljes egészében átadásra kerül, a reálhozamot és a tagdíj-kiegészítést a pénztáraknak vissza kell kérniük a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. A visszaigénylésre a pénztáraknak 2011. július 20-ig van lehetőségük. A volt tagok felé a reálhozam és a tagdíj-kiegészítés kifizetését a pénzt megérkezése után tudják teljesíteni, ebből kiindulva a magánynyugdíjpénztárak - a PSZÁF által későbbiekben jóváhagyandó ütemterv szerint - várhatóan augusztusban kezdik meg a reálhozam és a tagdíj-kiegészítés kifizetését.
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat?
- Nem lehet, hogy jobban jár az aki marad a magánnyugdíjpénztárban?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Mikor tudom meg végre, mennyi a magánnyugdíjam reálhozama?
- Hol tudnám kiszámolni a magánnyugdíj reálhozamomat az évgyűrűk oldalán?