Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon? fórum

Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon? (tudásbázis)

1 2 3 4
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - 754b52541b)
dec. 4. 10:34
Egyetértek veled. Sokan elvannak a nagy összegű családi pótlékból és a különböző segélyekből..
13. 754b52541b (válaszként erre: 11. - Hansika)
dec. 4. 10:27
Még egy dolog: ahol generációk sorban egymás után így éltek, egy fiatal sem látta a szülőjét dolgozni, munkába menni, netán tanulni, ott nincs minta, amiből tanulni lehetne a viselkedésmintát, életformát, ezért elfogadott és komfortzóna marad az a Nihil, amiben most élnek. Egyszerűen nincs kiút a mostani közegükből. Sőt, talán még fenyegető is, hogy ez a közeg kiveti magából a kicsit jobban boldogulni akaró és ezért tevékenykedő egyedet és az magára marad, vagy az az ettől való tudatalatti félelmében nem változtat.
12. globus (válaszként erre: 10. - 754b52541b)
dec. 4. 10:26
Most nem leszek népszerű, amit írok. A gyártósor mellett dolgozók szidják az irodistákat odafent, pedig ott van az igazi hozzáadott érték. Szalagmunkát bárki végezhet, de a munkát beszerezni, tárgyalni, könyvelni, logisztikázni, terméket eladni bizonyos képzettség szükséges. Nelkülük nem lenne betanított munka.
11. Hansika (válaszként erre: 10. - 754b52541b)
dec. 4. 10:19

Nem ertek a mai viläg munkanelküli kerdesehez, de nagyon igaznak erzem a soraidat.

Tenyleg erös gondolatok, de nem lehet mindenki "kubikus" egy orszägban.

Szakmai tudäs nelkül nulla az eselyed az eletben.

10. 754b52541b (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 4. 10:01

A másik baj, hogy végzettség nélküli és kb. funkcionális analfabéta a fél ország. Lapátoláson kívül tényleg nem tudnának mást csinálni. Ennyit meg nem kell lapátolni. Szakképzettség kellene.

Most klinikai központban dolgozok, állandó a szakdolgozó hiány. Egy ápoló pl. simán találna melót. De vannak szakképzetlenek is, beteghordók, stb. Persze ehhez is kell egy bizonyos fokú intelligencia, kultúrált viselkedés, megjelenés, hiszen kiszolgáltatott emberekkel kell bánni.

9. globus (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 4. 09:53

Most volt egy sorozat valamelyik hírportálon az ország legszegényebb régióiról. Borzasztó. Fiatalabbak meg eléldegélnek alkalmi munkákból, de hosszú távon ugyanoda jutnak, mint az idősek: havat lapátolnak egy kiló kenyérért :/ Munkásszállón át talán látszódna kitörés, de költözni kellene, ahhoz minimum induló tőke, na meg ott van egy csomó éhes száj. Régóta gyűlt, halmozódott a baj.

Azt ők is elismerik, hogy akik dolgozni tudnak, lényegesen könnyebb helyzetben vannak. Kevés vagyok, hogy megoldjak ilyen horderejű problémát, helyben csak a mezőgazdaság jöhetne szóba, azon belül mi, passz...már az önellátási mérték is nagy segítség.

dec. 4. 09:42
Ahány ember, annyi sors.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - 754b52541b)
dec. 4. 09:26
Igen, én is azt vettem észre, hogy a legtöbben nem mennek utána a lehetőségeknek, egyszerűbb várni a pénzt amiért nem kell megküzdeni. Olyan is sok van aláírom hogy tényleg kényszerből van ezen a segélyen több ember. De nekem ne mondja senki, hogy egy gyárban, vagy egy multinál nem lenne akármilyen munka...
6. 754b52541b (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 4. 08:55

Dolgoztam kis önkormányzatnál. Egy a faluban lakó 50-es nő mindig a polgármestert szidta, mert az nem ad neki közmunkát. De sajnos akkor nem volt olyan munka, amit egy nőnek ki lehetett volna adni.

Egyszerűen nincs az emberek tudatában, hogy nekik kellene utána járni hajtani a melókeresést. Kilincselni cégekhez, a másik faluba, a városba, mindenhova. A sültgalambot várják sokan. Nulla felnőtt öntudat, eszükbe sem jut, hogy gondoskodjanak magukról. Plusz az igényeket a minimálisra redukálják, mondjuk nem is tudom, hogy hogyan élnek meg tömegek 22.800,- Ft FHT-ből...

5. xochipilly (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 4. 08:48
Amíg mindenhova csak a 25-30 évesek kellenek (de lehetőleg 10 év tapasztalattal 😆) addig ez nem is nagyon fog változni... Van munkalehetőség, "csak" az emberek 80-90%-ának nincs.
dec. 4. 08:37
Igen.
dec. 4. 08:13
Amikor eljön a segély osztás szinte kigyozik a sor a posta előtt.. és az emberek keztordelve várják a postást a kapu előtt hogy vigye nekik a pénzt. Sok faluba, városba megfigyeltem ezt. Ennyire nem tud az ember elhelyezkedni, nincs munkalehetőség,vagy rá van kenyszerulve..
dec. 4. 07:56
Hosszú :(
dec. 4. 07:53
Miért van segélyen ennyi ember?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook