Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért szégyelnivaló, ha segítenek a szüleim minket? fórum

Miért szégyelnivaló, ha segítenek a szüleim minket? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
99. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 98. - Arita85)
2013. febr. 27. 06:52
hát az..
98. arita85 (válaszként erre: 96. - 4fbd4b2862)
2013. febr. 26. 18:56
na, hát az gyönyörű helyzet.
97. arita85 (válaszként erre: 66. - Kszb)
2013. febr. 26. 18:52
fájni nem tudom miért fáj, gondolom vannak más beálltottságú emberek. tény, hogy könnyebb úgy belevágni a életbe, ha nem kell a lakásért gürizni. én is olyan voltam régen, hogy na majd ha kijárom az oskolát hamar a magam lábára állok, nem kell "élősködkjek", ma is nehezen fogadok el bármit, mert nem így akartam, de ez lett. majdnem belebetegedtem abba, hogy itthon lakunk, stb. de alkalomadtán úgyis visszasegítjük majd, hiszen ezen dolgozunk, hogy jobb legyen. bár eddig is segítünk mindenben, nem kellene lébecolásnak, pumpolásnak, de szívem mélyén azért annak érzem, ez nehezen változik. mikor mondom hogy befizetek ezt azt, akkor mondja hogy nem kell csak tegyem félre a pénzt, amíg nem esik nehezére addig, addig áll mindent, csak én tudjak spórolni a céljainkra. igaz nem egy ház a fenekem alá, de ez ebben a világban nagyon nagy segítség. mondhatják rám is hogy élősködök (gondolom mondják is, de lef*som:)), meg de egy bamba vagyok hogy nem sikerült külön költözni, meg nem dolgozok látástól mikulásig rabszolgaként hogy albérletben éljünk, de ez van. mi ilyenek vagyunk, mások meg mások. :)
2013. febr. 26. 10:52
Sziasztok!Szerintem egy normálisan működő családnál,ez a természetes.Nyilván nem a Mazsinka által írt pumpolásra gondolok.Nekem van olyan ismerősöm,akinek házat húztak fel medencével,mégsem számíthatnak rá a szülei.
95. Kukacc (válaszként erre: 94. - Mazsinka)
2013. febr. 26. 10:44

Rendben, te nem tartod annak. Más annak tartja.

De azt írtad, hogy az, hogy kaptok húst, stb, az nálatok természetes. Nincs ezzel baj, másnál meg az a természetes, hogy kap egy lakást.

94. Mazsinka (válaszként erre: 92. - Kukacc)
2013. febr. 26. 10:16

Persze, így gondolom. A vita nem onnan indult, hogy kit tömnek, kit nem, hanem valaki leírta, hogy az a normális és természetes, ha a szülők a gyereket életük végéig támogatják. Én erre reagáltam, hogy nem ez a természetes. A természetes az lenne, ha a gyerek kirepül, keres,a szülők is fellélegezhetnek, és magukra költhetnek, de ez sok esetben nem így realizálódik különböző okból kifolyólag: a szülők mindenáron támogatni akarják a gyereket,függetlenül attól, hogy a gyerek mennyit keres, a gyerek nem tud megélni egyáltalán,ezért csurran-cseppen neki, betegség, egyéb hullámvölgyek.


Attól még, hogy nálunk ez így működik, még nem tartom ezt a normának, elvárhatónak, természetesnek, de attól még így van, és kész. Nem értem, mi nem érthető ebben.

2013. febr. 26. 10:16

Kedves Mazsinka,

Itt csak te vitázol, rajtad kívül mindenki normális hangnemben képes kommunikálni ebben a témában. Nekem az a benyomásom, mintha kissé idegbeteg lennél... :) És sztem kértem már, hogy ne reagálj arra, amit írok, vagy másoljam be én is mégegyszer??

92. Kukacc
2013. febr. 26. 10:05

"Szerintem amikor egy gyerek önállósodni szeretne, akkor azt tegye meg úgy, hogy teljes mértékben leválik a szüleiről."


EZ a mondat, az én értő, figyelmes olvasatomban ezek szerint más jelent, mint neked.

Értem, mit akarsz mondani és mit nevezel tömésnek, de mielőtt bárkit megpróbálsz kioktatni, gondolkodj el, nem fogsz-e a saját kardodba dőlni.

2013. febr. 26. 09:56

Látom, megint nem sikerült megragadni a lényeget. Mindegy is. Javaslom az értő, figyelmes olvasást. Kukacc! Nem az volt a kérdés, hogy amit mi teszünk, az pumpolás-e, hanem az, hogy természetes-e, írtam, hogy nem. Továbbá felmerült az is, hogy a pumpolás szó helyett használjuk a tömés kifejezést, mert nem mindenki egyre asszociál a hallatán. Blond 007! Beszállsz egy vitába a közepén, azt sem tudod, mi a téma, kiragadsz egy foszlányt, majd idefröcsögsz valamit. Rohadtul idegesít, hogy minden fórumon 100-szor le kell írni ugyanazt a gyengébbek kedvéért. Akkor most bemásolom a lényeget ide HARMADSZOR, és ha most sem sikerül felfogni, akkor ki is lépek a beszélgetésből, mert szerintem nem érdemes vitába szállni úgy, hogy többedjére sem képesek az emberek megérteni a lényeget. Szóval:


"Abban az esetben tartom ezt elfogadhatónak, ha nem kérkedsz ezzel, és nem állítod be úgy magad, hogy mennyi mindent elértél az életben, holott nagy részét a szüleidnek köszönheted. Ha visszafogott vagy, és nem oktatsz ki másokat arról, hogyan kellene spórolni, megélni, miközben neked dől a lé, akkor szerintem ez rendben van. Mindenki örüljön annak, amit kap, de ne szálljon el, mert az undorító, sosem lehet tudni, mit hoz a holnap, egyszer lenn, másszor fenn."

90. Kukacc (válaszként erre: 68. - Mazsinka)
2013. febr. 26. 08:52

Ha az véleményed szerint pumpolás, ha valakinek vesznek a szülei házat, vagy lakást, autót, bármit, akkor amit ti tesztek is az.

Nincs különbség.


Az, hogy nem kérkedtek az "értékeitekkel"m az természetes, mert nem is a ti értékeitek.

Nem azért írom, hogy megbántsalak, hanem mert nálunk is az a helyzet, hogy a férjem szüleinek a házában lakunk.

Külön lakássá alakítottuk a felső szintet és befoghatjuk a szánkat, mert ez óriási segítség. Rezsi megoszlik, nincs lakáshitel/albérleti díj...

Bár mivel én itthon vagyok gyesen ezért az állatok körül besegítek és a kertet is művelem, így azt nem kapom, azért megdolgozok.

89. Kukacc
2013. febr. 26. 08:45

Anyámnak sosem ment olyan jól, hogy bármivel támogasson, de mikor el tudtam a faluból jönni, mert végeztem a sulival, onnantól kénytelen voltam támogatni, hiszen miután befejeztem a sulit, megszűnt az árvaságim és az ő özvegyije. Kismilliószor megkaptam, hogy miattam mennyi pénztől elesett, az eszébe sem jutott, hogy a továbbtanulásra lehetőségem sem volt anyagiak miatt.

A lényeg, hogy havi sok-sok pénzt haza kellett küldenem, meg tesómékkal laktam és az albit fizetnem, így gyakorlatilag már fizetés másnapján gyalog jártam dolgozni, mert egy cefet vonaljegyre sem maradt. Különböző mellékesekből volt meg a napi betevőm. Ezt évekig csináltam, majd meguntam és segítettem nekik Bp-re költözni. Eleinte ez is deficittel járt, de most már tőlem nem kér pénzt, mert tudja, hogy megszűntem bankként létezni.

Ettől függetlenül a pénzen kívül segítem hússal, szalonnával, sonkával, tojással, minden ilyesmivel.

És lehet, hogy gonosz vagyok, de ha vissza mehetnék az időbe, biztosan másképp csinálnám.

Nem küldenék neki havi 60ezret, hogy aztán én éhezzek...

De az biztos, hogy életem legjobb döntése volt, hogy Bp-re hoztam őket.

88. Vancsa1977 (válaszként erre: 1. - Miramira77)
2013. febr. 26. 08:35

Nemmszégyen egyáltalán.Apukám tavaly bekövetkezett haláláig segített nekünk.Most a párom anyjáék adtak a kisfiunk születésére 20000 ft-ot.

Meg a férjemnek is ők vették meg a házat amiben lakunk.Ahol meg az anyjáék laknak az meg a férjem bátyjáé lett.

87. 8f0e793e27 (válaszként erre: 68. - Mazsinka)
2013. febr. 26. 08:27
Ha most hallgattál volna, ügyesebb lettél volna.. és kérlek ne is reagálj erre, szerintem most már mindenki ismeri a szerény véleményed és az anyagi helyzeted. Köszönöm
86. 8f0e793e27 (válaszként erre: 43. - Mazsinka)
2013. febr. 26. 08:11
Nekem természetes volt, hogy ameddig tudtak, segítettek a szüleim. Pl, ha hétvégenként meglátogattuk őket a párommal, akkor megvendégeltek minket ebéddel és pakoltak annyi főtt ételt, hogy kb 2 napig nem kellett főznöm. Most pedig az a természetes, hogy én segítek nekik, amiben tudok, mert édesapám súlyos betegségben szenved. Mondjuk havi 1x nagybevásárolok nekik, ha vizsgáklatokra kell mennie édesapámnak, akkor hozom-viszem. A segítség alatt nem kell feltétlenül nagy dolgokat érteni. Néha egy pici gesztus elég ahhoz, hogy hatalmas segítség legyen egy nehéz helyzetben.
85. kszb (válaszként erre: 79. - Mazsinka)
2013. febr. 25. 23:26

nos, én ismerek (elég közelről) iylet is....

Nem biztos, h a gyerek pumpol... lehet ont a szülő... csak más formában. És ez a rosszabb.... sztem.

2013. febr. 25. 22:47
Pénzről nem beszélünk..abból csak difi van...sztem
83. Mazsinka (válaszként erre: 82. - Timycat)
2013. febr. 25. 22:40
Nagyszerű.
82. timycat (válaszként erre: 81. - Mazsinka)
2013. febr. 25. 22:38

ez nem kérkedés, gáz ha ezt nem lehet felvállalni... a "fizumról" meg sosem esik szó, mert nem is állandó, meg amúgy is "üzleti titok"


Az ismerőseimmel, barátaimmal meg 100szor jobb témánk van annál, hogy ki mennyit aprít a tejbe, így letagadni se kell... egy totál idegennek meg pláne semmi köze hozzá, engem sem érdekel ki, miből, hogy él

81. Mazsinka (válaszként erre: 80. - Timycat)
2013. febr. 25. 22:31
Most erre mit mondjak? Hála Istennek. Sajnos, nem egy olyan világban élünk, ahol ezzel kérkedni kellene. Pl. én nem szoktam. A férjem sem. Olyannyira, hogy le szokta tagadni fél fizetését csóribb társaságban, mert ciki neki. És azt mondom, inkább legyünk ilyenek, mint észjátszósak, mert azokat senki sem szereti, ezt elhiheted, és jó lenne, ha nem fordulnának el tőlünk a barátaink azért, mert elszállt az agyunk. És igen, hülye az, aki emiatt elfordul, de képzeld, milyen nehéz annak, akit senki sem támogat, aki alig keres, azt is elkölti ennivalóra, rezsire, oszt jónapot. Én se barátkoznék szívesen olyan emberekkel, akik csak a anyagiakról tudnak agymenni, miközben tudják, hogy ez esetleg másnak rosszul eshet, mert nem vagyok mazohista. Lehet ezt méltósággal kezelni. Volt egy hasonló fórum, ahol kb. ugyanezt leírtam, persze ott sem volt igazam, mert mennyivel könnyebb mellett verni és leirigyezni mást, mint kicsit toleránsabbnak lenni a kisebb pénzűvel.
80. timycat (válaszként erre: 75. - Mazsinka)
2013. febr. 25. 22:22
Engem "tömtek", csak kinyitottam a számat és kaptam, de volt hogy nyitni se kellett. És igen, sok mindent elértem magam is, amire büszke vagyok, mert én értem el, de tény úgy könnyebb volt, hogy 16 évesen már volt bulipecóm, pont a 18. szülinapomon szereztem meg a jogsit és az autókám már a garázsban várt rám, hogy egyetemre úgy mentem, hogy csak böknöm kellett hova, milyen szakra és sosem kellett albérletet fizetnem, viszont mindig is "dolgozgattam" mindezek ellenére... és sosem éreztem vagy éreztették velem, hogy ez pumpolás lenne; a szüleim, nagyszüleim megtehették és meg is tették... most nekik is hála, mivel könnyebben indultam már én tudom segíteni őket, most nekik nem megy olyan frankón és nem érzem pumpolásnak, ha nagy nehezen pironkodva megkérnek hogy adjak egy kis "szabadfelhasználásút" és majd visszaadják, közben meg tudom, hogy nem, de nem is tartom számon, hogy mennyivel "lógnak" anno elég rendesen megfinanszíroztak engem
79. Mazsinka (válaszként erre: 78. - Kszb)
2013. febr. 25. 22:20
Az sem szép. Ilyen még nem ért minket, kíváncsian várom, ér-e. Egy biztos: volt, hogy konkrétan visszautasítottam dolgokat, apróbb gesztusokat, hogy nem kell a hús, nem kell az ebéd, van nekünk, meg tudok én is főzni, nem vagyok beteg, ne istápoljon, és erre a reakció konrét megsértődés volt, hogy mi a fene bajom van.
78. kszb (válaszként erre: 75. - Mazsinka)
2013. febr. 25. 22:13
és mi a helyzet az olyanokkal, akik azért erőszakolják rá a gyerekekre a "segítségüket" (anyagit, fizikait, stb), h utána azt számon tartva követelőzhessenek?
77. Cippora (válaszként erre: 75. - Mazsinka)
2013. febr. 25. 22:10
Igen,így sokkal jobb :) így már más! Akkor elnézést,hogy irigységgel vádoltalak,de emiatt volt!
76. Cippora (válaszként erre: 73. - E28c748947)
2013. febr. 25. 22:09
Ezzel egyetértek!
75. Mazsinka (válaszként erre: 71. - Cippora)
2013. febr. 25. 22:08
:D Akkor más-más értelemben használjuk a szót. Rákerestem, és máshogy találtam meg, mint ahogy szerettem volna. Akkor azt mondom: akit tömnek. Ez jobb? :D
2013. febr. 25. 22:08

Pumpol=Megvág, pénzt kunyerál, rendszeresen pénzt kér, kölcsönöket erőszakol ki. "Még harmincéves korában is a szüleit pumpolja", "Végigpumpolta barátait, még futó ismerőseit is", "Kipumpolt belőle egy ötvenest". Bizalmas, enyhén elavult szó.:)

2013. febr. 25. 22:07

Én értem, mit akar Mazsinka mondani.Az tényleg elég gusztustalan, mikor vki azzal kérkedik, dicsekszik, hogy neki milyen jó és szép, holott egy téglát nem tett keresztbe érte...nem dolgozott meg érte semennyire.

Ha valaki mindennek tudatában, csöndben elkönyveli, hogy ő milyen szerencsés és nem játsza az agyát miatta, az teljesen rendben van.

72. timycat (válaszként erre: 1. - Miramira77)
2013. febr. 25. 22:07

Nincs ezen mit szégyellni... mondjuk ehhez elvárható az, hogy ahol tud ott meg a gyerek segít (ahogy nálatok).


Most anyunak kéne szégyellnie magát, mert én meg őket támogatom? Ugyan már! Ez a család "dolga", ha valaki épp nem olyan "erős" azt megtámogatjuk, segítjük... gyakorlatilag kockázatközösség érzelmekkel

71. Cippora (válaszként erre: 70. - Mazsinka)
2013. febr. 25. 22:05
A pumpolás számomra egyenlő a követelőzéssel,önzőséggel,lehúzással...és még mindig nem értek egyet,hogy aki lakást kap az "pumpol".
70. Mazsinka (válaszként erre: 69. - Cippora)
2013. febr. 25. 22:01

Minek másnak nevezzem? Egyébként idéznék egy korábbi hozzászólásomat a témában, hogy világosan lássunk, és végre mindenki leszálljon erről a témáról:


"Abban az esetben tartom ezt elfogadhatónak, ha nem kérkedsz ezzel, és nem állítod be úgy magad, hogy mennyi mindent elértél az életben, holott nagy részét a szüleidnek köszönheted. Ha visszafogott vagy, és nem oktatsz ki másokat arról, hogyan kellene spórolni, megélni, miközben neked dől a lé, akkor szerintem ez rendben van. Mindenki örüljön annak, amit kap, de ne szálljon el, mert az undorító, sosem lehet tudni, mit hoz a holnap, egyszer lenn, másszor fenn."

1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook