Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A főbérlő bemehet a lakásba, ha nincs otthon az albérlő? fórum

A főbérlő bemehet a lakásba, ha nincs otthon az albérlő? (beszélgetés)

márc. 12. 13:07
Tysok
márc. 11. 17:40
Nem mehet be,csak ha a lakóval egyeztet előre.Ha most megtette máskor is simán bemegy.Nálam tavaly voltak munkálatok,villanyszerelés,stb.Én dolgoztam a szerelő csak hétvégén ért rá ,nem volt más megoldás.Persze ezt előre megbeszéltük.
6. michelle.r (válaszként erre: 4. - A Nyuci)
márc. 11. 13:28

Nem. Nem mehet be. Szerződéses keretek között átengedte a használati jogot. Kizárólag vészhelyzetben mehet be, illetve előzetes engedéllyel.

A barátnőd esetében honnan tudta a bérbeadó, hogy szerelnivaló van a lakásban?

Összeveszni nem kell, de elmondhatja, hogy neki ez elég kényelmetlen, legközelebb legyen kedves előre szólni, ha intézni valója van, megpróbál otthon lenni.

5. globus (válaszként erre: 4. - A Nyuci)
márc. 11. 10:20

Így nem. Előzetes megbeszélés alapján, ha megkapja rá az engedélyt, csak akkor. Teszem azt, a bérlő nem tud otthon lenni alkalmas időpontban, de szeretné a javítást.

Mi ablakot cseréltünk, jött az iparos, azonnal hívtuk a bérlőt. Mondta, hogy nem tud hazajönni, csináljuk. Feltakarítottam, nem lett harag.

márc. 11. 09:44

Az egyik barátnőm mesélte. A főbérlője egy negyvenes pasi, aki látszólag teljesen korrekt, legalábbis eddig nem volt vele semmi gondja. De múlt héten csak úgy bement a lakásba! Mert állítólag meg akarta nézni a konyhai csapnál lévő gondot, amiről korábban szó volt. Kulcsa persze van.

Barátnőmnek este rögtön feltűnt, a csap alatti szekrény nyitva volt és a nappaliban is arrébb lett tolva egy szék.

Aztán kapott egy üzenetet a főbérlőtől, hogy beugrott szerelni. Utólag!

Az hogy valaki járt a lakásában, amikor ő nem volt ott, nagyon kellemetlen neki. Ez most mennyire fér bele? Egyik oldalról ott van, hogy a lakás a pasié és tényleg javítani ment. Másik oldalról viszont nem túl jó érzés úgy hazaérni, hogy valaki járt bent és ki tudja miket nézegetett meg. Összeveszni nem akar vele, nehogy ebből gond legyen. Szerintetek ez belefér, vagy ez már határátlépés? Jogszabályra lehet valamire hivatkozni?

3. elbb
márc. 11. 09:40

Szerintem ezt a bérleti szerződés kellene hogy tartalmazza. Nekem anno az volt benne, hogy vis major esetén bármikor. Sosem volt ilyen szerencsére.

De pl volt, mikor megkértem, hogy én nem leszek otthon, ő meg nyugdíjas, legyen jelen a gázóracserénél. Nagyon korrekt kisöreg volt akkor is, minden további nélkül jött :)

Olvastam már elvetemült sztorikat, hogy nemcsak bemegy a tulaj, hanem kiszolgálja magát miközben a lakók dolgoznak. Én biztos hogy belemennék egy ilyen perbe, mert azért ne már. Az ilyen nem normális.

márc. 11. 09:27
Nem. Előre egyeztetve menjen.
márc. 11. 09:25
Megtehet ilyet?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook