Miért nevezted el magadról vagy a párodról a gyereket? (beszélgetés)
Miért jó? Ez évszázadokig hagyomány volt. Szerintem szép hagyomány.
Mióta nem tartják nincsenek olyan fiatalok akik István, József, Mihály, Mária, Piroska, Erzsébet neveket viselnének.
Jó kis fórum, jókat mosolygok és örülök, hogy az anyámat soha nem kevertem össze a nagyanyámmal:)
Vagy az apámat a nagyapámmal.
Nem magunkról neveztük el a gyerekeinket.
Ellenben a férjem az apósom nevét kapta, és szerencsére simán meg tudom különböztetni őket egymástól.
Mi nem magunkról neveztük el a gyerekünket, mert annyira nem tetszettek a saját neveink, hogy megismételjük;)
Sokan azért adják a saját nevüket, hogy a gyerek tovább vigye, de szerintem ez egy elég érdekes felfogás.
Nálunk úgy szoktuk, hogy ha van név azonosság, akkor máshogy nevezzük az ugyan olyan nevűt, pl. Van olyan, hogy a nagypapa Attila, a fia Ati, az ő fia Atika. Ja, minket nem zavar, ha 60 évesen Atikának szólítunk valakit;)
Illetve, teljesen más néven szólítjuk a névazonos később születettet, ez nem tudom, hogy miért alakult így...
Nekem van olyan unokatesóm, hogy az esküvőjén tudtam meg, hogy Mária a neve és nem Jutka, ahogy mindig is szólítottuk:DDD
A barátnőm mindig nevetgél azon, hogy a családban mindenki kap egy nevet és még véletlenül sem úgy szólítjuk;)
És tesszük ezt annak ellenére, hogy pl. Mária is egyedül lenne a családban...
Azért jellemzően figyelünk arra, hogy ne legyen név azonosság, de néha belefutunk...
Nem tudtam elnevezni az apáról a lányokat. Viszont ha lett volna fiú, az apja nevét kapta volna.
Hogy tudnám megkülönböztetni? Hála az égnek, hogy nem lett fiam, most nagy bajban lennék
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Miért akarsz gyereket? Elgondolkodtál már ezen?
- Aki nem akar gyereket ide!!!
- Nem akarok gyereket!
- Miért olyan elítélendő, ha egy nő nem akar gyereket, és nem is szereti őket?