Miért nem tudom élvezni a jelent? Miért a rosszon gondolkodom ennyit? (beszélgetős fórum)
Én is pontosan így gondolom, bár megfordult az én fejemben is hogy legyen a gyerekeké előbb az örökség. Aztán látva a rossz példákat azt mondtam várjanak. Szépen elindítottuk őket az életbe, kapnak most is sok mindent, de az anyagi biztonságunkat és függetlenségünket nem adjuk fel.
Amikor meghalunk örökölnek eleget, lesz miből kifizetni bármit is, - vagy ki tudja, de nem szeretnénk méltatlan helyzetbe kerülni, netán tőlük kölcsön kérni, mert valami nagyon nem várt dolog közbejött.
Na igen, de mi lesz x év múlva?
Van olyan ismerősöm, akinek a férje meghalt és a nő ott maradt a 3 gyerekkel és senkit nem érdekelt, hogy a két néven lévő ingatlan ketten vették, ki kellett fizetnie egy rakás pénzt a férje részéért..
Persze, ez kb. 15 éve volt...
Igen, tudom, csak amikor így döntöttem még rengeteg volt az örökösödési adó, most nem tudom mennyi, de nem akarom, hogy azért fizetnie kelljen, amiért mi dolgoztunk meg.
Majd kitalálunk valamit...
Olyan ez, mint a randa válás. El sem tudja képzelni az ember, hogy vele az előfordulhat.
Mondom ezt úgy, hogy a házam a fiam névén van. 🤣🤣
Nem engem kértél rá, hanem Unom-ot;)
Katt2 (válaszként erre: 24. - Unom)
ma 15:18
Egyikbe sem. Mindent magamnak teremtettem meg. Családi ház, balatoni nyaraló, autók és egy nagyon zsíros bankbetét.
Egyébként, próbáld meg a személyeskedést mellőzni.
Igen, igazad van, de azt gondolom, hogy a fiam elég körültekintő.
Eleget mondom neki, hogy ez, amit tőlünk kap csak az övé, soha senkinek nem lesz köze hozzá hozzá, még akkor sem, ha eladja és másikat vesz, csak azt is a saját nevére vegye...
Ugyan ez a hsz tapodtat sem fogja előbbre vinni a fórumindító által indított témát, csak azért válaszolok neked, mert az előzményemre reagáltál.
Kiemeltél egyetlen mondatot abból, amit írtam. Hogy értsd: nem azzal van gondom, ha a szülő segíti a gyerekét. Gondolom sok szülő ezt teszi, amennyiben lehetősége van rá.
Egyszerűen nekem abból a néhány sorból, amit a fórumnyitó a kezdő hozzászólásban írt - annyi jött le, mint amit írtam. De nem az az egyetlen mondat, amit kiemeltél. A hangsúly ugyanis itt nem a szülői támogatáson van. Egész máson. De nem ismétlem önmagamat.
A következőkben pedig csak olyan hozzászólásokra fogok reagálni, amit érdemben is lényegesnek tartok majd. Mert ez nem a fórumnyitó felmerült gondolatait segíti, ez csak sallang. Az meg minek.
Meg ne kérdezd, hogy akkor ezt miért írtam. :)
Nem tudhatod, hogy lesz-e olyan barátnő, aki úgy eltekeri a fejét, hogy ellentmond nektek is. Kívánom, hogy ne történjen meg, sajnos sok az intő példa. Egy kívülről jött új családtag nagy zűrzavart tud csinálni.
Ha feldobjuk a talpunkat, nyilván mindegy, de addig nem tudja lenyúlni senki a vagyont, míg élünk.
Annak ellenére mondom, hogy úgy érzem, hogy az én gyerekem ilyen, meg olyan... de csak ő. Másét nem tudom.
Csak neked szabad? Nagyon el vagy tévedve.
Gratulálok, de arról nem írtál, amit FI-n számonkérsz.
Mit tettél az emberekért, azon kívül, hogy sok pénzt kerestél?
Már mindent az ő nevére veszek;)
Miért lenne veszélyes?
Azt senki sem tudja, hogy 20 év múlva itt lesz-e még. De azt biztosan, hogy ha nem változtatsz, végig fogod rettegni az akárhány évet. Értem, hogy miről beszélsz, és nem gondolom azt, hogy jó dolgodban nem tudod mit találj ki. Szomorú, hogy még mindig képesek vagyunk úgy reagálni, hogy ha másnak xar az élete, te maradj csöndben, mert mindent megkaptál.
Rengeteg önismereti módszer van, ami segít megtalálni a félelmed gyökerét, válassz egyet. Annyira kerek az életed, kár lenne léket vágni rajta 🤗
Átírattál mindent? Azért ez elég veszélyes.
Mi nem. Majd örökli, ha eljön az ideje.
"Ezen nem csodálkozom..."
Azt gondolom, hogy te kezdted a személyeskedést;)
Ez szerintem simán feljogosít arra, hogy én is megtegyem. Ha jól látom nem Jupiter a neved, nekem nem Kisökör;)
Ha belátod, hogy vannak dolgok amire nem lehetsz hatással, akkor majd könnyebben elfogadod az idő múlását.
Az élet során minden embernek meg kell élnie helyzeteket. De ahhoz, hogy a napjainkat jól/rosszul, elégedetten vagy elégedetlenük éljük el kel pakolni a múlt lapjait, amiből tanultunk és elő kell venni egy tiszta lapot amire a jövőbeni terveinket írhatjuk.
Ha lesz gyermeked akkor majd minden gondolatoddal az ő jövőjét fogod építeni és érte aggódni.
Persze, ott lesznek a szüleid, nagyszüleid is, de már a háttérben.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- A pozitív gondolkodás negatív hatása, avagy: hogyan ne gondolkodjunk pozitívan
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Néha azon kapom magam, hogy mások halálán gondolkodom. Ez miért van?
- Mit jelent ez a mondás? Túl sokat gondolkodok és túl mélyen érzek.