Miért fúj a szél? (beszélgetés)
Igen, mindjárt gondoltam, hogy csak én vagyok ilyen "huzatos"...
:DD
Hajaj, főleg most, hogy egyre több zöldséget eszünk...
:DDD
Mondják: néhány év alatt
nagyra növök biztosan,
és az összes titkokat
megfejthetem egymagam.
...
Látom, nagyon ügyesen válaszolsz a kérdésekre, jutalomból kapsz egy kis szorgalmi feladatot! :)))
Hogyha nyár van, hol a tél?
Egész télen hol a nyár?
Mikor nem fúj, hol a szél?
És hogyha fúj, hova száll?
Fényes délben hol a Hold?
Sötét éjjel hol a Nap?
Ha kimosták, hol a folt?
Ha nem habzik, hol a hab?
Ha beszélnek, hol a csend?
Ha felszárad, hol a sár?
A mente az hova ment?
A várkastély mire vár?
A félóra mitől fél?
Az aludttej hánykor kel?
Két adagot miért nem kér,
ki nyaklevest ebédel?
A golyóban mi a jó?
Kiabálban mi a bál?
Miért folyik a folyó?
A tó vize miért áll?
Miért nem úszik a csibe?
A hal mért nem repül el?
Az eső mért esik le,
mért nem esik soha fel?
Miért mindig ma van ma?
A holnap miért nem ma van?
minden csupa hol meg ha,
csupa miért és hogyan...
(Hárs László versrészlet)
Februárban született kistesó, császárral, úgyhogy a kimeneti részen már túlestünk.
Ikrek lettek volna, de a másik baba méhen belül meghalt, az nagyon megviselt, amikor sokáig említette, hogy a másik kistesó mikor fog megszületni. De ezt is el kellett magyarázni .........sajnos.
A kérdés láttán egy nagyon otromba válasz jutott eszembe: Azért fúj a szél, mert forog a Föld és áll a levegő. :o)
DE látom, egy kisgyereket érdekel, ezért normálisra veszem a formát. :) Megmutathatod a kisfiadnak konkrét példán is: pumpa. Ebben is van levegő, körülöttünk is van. Nincs mozgás, mert egyenlő a nyomás. Megnyomod a pumpát, és már érzi is a "szelet". Minél erősebben nyomod, annál jobban "fúj". :)
Azt hiszem, felkészülhetsz még nehezebb kérdésekre is, pl. a hogy születik a kisbaba? Arra még könnyű válaszolni, hogy "hol jön ki", de a "hogy ment be" engem megizzasztott... :)))
Azért fúj a szél, hogy lobogtassa a hajunk (hajsimi közben), simogassa az arcunk (megsimogatni az arcát) megszáradjanak a ruhák.
:)
Látod, korrekt :)
Ennyit kérdeztem, nem vitatkozni akartam :))
Egyébként én is a szemléltetés híve vagyok, hisz amit lát az ember jobban befogadja.
A föld felmelegíti a levegőt és az felfele kezd szállni.
A meleget meg lehet mutatni bármilyen tárgyon, ha meg adódik az alkalom akkor borogatnék szörpöt, bubokékot meg mindent, amitől eszembe jut a kérdése, hogy párhuzamot tud vonni.
Ha további kérdése van, akkor meg megválaszolom.
Személyes tapasztalat. Működik. Egyszer sem zagyváltam.
én beleszöném a hidegebb melegebb dolgot valami távolélő rokon példáján. mikor kcisi voltam mindig néztük az időjárás jelentést és neztem h baltonton miylen idő lesz mikor megyünk a nagyiékhoz. igy sokkal jobban lehet kötni szeritnem.
amugy egy 3-5 éves forma gyerek ezeket mar emgerti, igaz en csak baratom unokahugait ismerem, ok pont ez a korosztaly, és ekik ezeket a dolgokat el elehet magyarazni, szoktak iylen kerdesekkel jonni
:))
Szerintem is.
Bár nem én kérdeztem a dolgot, csak rápörögtem a témára :DD
Ezt elég nehéz elmagyarázni egy 3,5 éves gyereknek.......!
Miért fúj a szél?
Egyszerű válasz:
A Földfelszín egyenlőtlen felmelegedése miatt.
Részletes válasz:
A Föld felszínének különböző pontjai eltérő mértékben melegszenek fel. Ahol melegebb a levegő ott kisebb a légnyomás, ahol hidegebb, ott pedig nagyobb. A különböző légnyomású helyek között kiegyenlítődik a nyomás, vagyis a nagyobb nyomású helyről a kisebb nyomású hely felé fog áramlani a levegő. Ez a légáramlás a szél.
a Napocska meleíti a levegőt, ami ha felmelegedett felszáll, és helyre hűvösebb jön. Ezt érezzük.
Szerintem ennyi elég
További ajánlott fórumok:
- Miért ciki Istenben hinni, és miért menő szellemekben, horoszkópokban és minden egyéb, hasonlóan bizonyíthatatlan valamiben hinni?
- Természetfeletti-Tapasztaltál már ilyet, ha igen, mi volt az?Ha nem hiszel ezekben, miért nem?
- Hiszel a házasságban?Ha igen, miért, ha nem, miért
- Miért csapja egy férfi a szelet, ha közben nem akar semmit?
- Az emberek többsége miért fél a szellemektől? Állítólag nem bántanak senkit, igaz ez?
- Miért nevezik az autó ablaküvegét szélvédőnek?