Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szioka
Bocsássd meg az értetlenségem, de nem tudom mit jelent, vagy, hogy mi is ez "amalgámtömés"?
Kérlek magyarázd el!?! :)
(eddig 2 tömött fogam van)..
Elöre is köszönöm, tájékoztatásod!
Szia
Szia Erika!
Remélem, nem veszed zokon: csak segíteni szeretnék.
Érdemes elmenni egy (vagy akár több) szakemberhez, hogy megtudd, mi okozza nálad a hajhullást. És most itt nem fodrászra vagy hajgyógyászra gondolok. Nincs velük semmi bajom, de hajhullásnál vagy kopaszodásnál az ő tudásuk gyakran nem elég. Orvosok: általános orvosi vérképvizsgálat+hajhullással foglalkozó szakorvos.
Én 1 évig hiába próbálkoztam mindenféle szerekkel. Aztán amikor megfelelő embert kerestem fel, elmondta, hogy:
Nem az a lényeg, hogy milyen drága a szer, hanem az, hogy kinél milyen oka van a hajhullásnak. Van, amikor egy olcsóbb szer szinte csodákra képes, és van, amikor tényleg nincs más választás,csak egy drágább szer, ha nem akar az ember megkopaszodni. Abszolút nem az ártól függ vagy attól, hogy honnan származik a szer. és ami még fontos: amikor elkezdek használni valamit, akkor 3-6 hónap múlva fogom érezni a változásokat. Ha hamarabb abbahagyom, nem is fogom valószínűleg észrevenni, hogy alkalmas-e az én hajproblémám megoldására.
Sziasztok!
Rossz hallani, amikor valaki ennyire el van keseredve és kétségbe van esve.
Hát igen: a doki könnyen beszél, hogy ne stresszeljünk, mert neki talán nem hullik (annyira) a haja. Ő megengedheti magának a drágább szereket is, amik jobban működnek általában, mint a gyengébb árúak.
Azért ezen a mondaton nagyon fennakadtam: "épp tegnap jártam egy fodrászkellékesnél és azt mondta ,hogy ne nagyon reménykedjek,mert ha a scwarzkopf-tól nem nőtt ki akkor nem valószínü,hogy kinő!"
BUTASÁG! Ne higgy neki!
A Schwarzkopf nem kifejezetten a hajnövesztésre specializálódott, inkább arra, hogy szép legyen a hajunk: ha van. Egy fodrásztól persze nem lehet elvárni azt, hogy megállítsa az ember hajhullását, mert az egy komolyabb probléma: még az orvosok vagy természetgyógyászok sem mindig tudnak segíteni.
Az sem biztos, hogy például az, ami nálam vagy xy-nál megállította a hajhullást, egy 3. embernél is segít. Nekem szerencsém volt, mert hosszú idő után sikerült találnom segítséget.
Szóval nem szabad feladni.
Egyébként azt csak javasolni tudom, hogy próbáljatok esténként relaxálni. Én néha teszek illóolajokat az esti fürdővízbe és benne ülök fél órán át. Engem ez kikapcsol és megnyugtat.
Kati egyet értek veled, ez a hormonos hókuszpókusz nekem is nagyon furcsa! Próbáltam már több hajhullás elleni szert, a Viviscalt, meg az amerikában élő bátyám is küldött kintről szereket. Ő a rogaint próbálta, amit mostanában már itt is kezdenek nyomni, de nem jött be neki. Több hónapos használat után is hullott a haja. Én már nagyon szkeptikus vagyok ezekkel a messzeföldről jött "ámerikái" szerekkel szemben, amit nekem küldött kintről az sem volt valami nagy segítség... Három hónap után is ugyanúgy hullik a hajam, ami már engem is rettentően fruszrál, és én is sokat stresszelek miatta. egyébként tényleg könnyű azt mondani az orvosoknak, hogy ne stresszeljünk!
Ezek a nagy külföldi hókuszpókuszok meg rettentően drágák, úgyhogy azt ajánlom, nagyon óvatosan állj hozzá. Messziről jött ember, messziről hozott termékkel azt mond, amit akar, fő hogy dagadjon a pénztárcája!
Üdv!
Én már egy ideje érintett vagyok a hajátültetés terén, és már tül vagyok jónhány korábban hatásosnak vélt szer kipróbálásán( szerencsére a nálunk erősen promótált szerek kimaradtak...elnézést, ha valakit megbántok, de nem túl sok evidenciát láttam még férfi/női AGA-val rendelkező egyének sikertörténeteire varga hajcseppek vagy bánfi hajszesz esetleg vichy-dercos használata után. Korábban kipróbáltam már a regaine-t és már gyártók minoxidil-alapszereit is, amikre elég jól reagáltam( az elülső háromszög közepén található gyengébb szálakat meg vissza erősitette és a zsirosodás ami nálam eklég intenziv volt, megszűnt:), de később vhogy elkezdett stagnálni, majd lassan gyengülni a minox hatása, igy üj szer után kellett néznem, ami azért nem volt egyszerü, mert ez hivatalosan illetve az amcsi OÉTI ( FDA)- általi egyetlen elfogadott szer( van egy olyan érzésem, hogy nem sokáig), a
"gyógynövénykoktélokban" viszont nem bizom annyira, mint egy már sokat tesztelt szer hatékonyságában. Ezután hosszú keresgálás után( főleg külföldi oldalakon) sikerült megértenem, hogy nem is annyira a még hatékonyabb komponensek keresésében biznak( a mostaniak már elég hatásosak lesznek), hanem a már bizonyitottan hatékony szerek( minoxidil, spiro, törpe fűrészpálma-kivonat stb. ) célba juttatásán, ergo, hogy a hatékony szerek eljussanak a hajhagyma alsó részére( ahol a hagymát épitő folyamatosan osztódó sejtek vannak) illetve az alatta lévő vénás fonatba. Na ezeket hivják nanotechnológiás szereknek. Egy külföldi ismerősöm tanácsát kérve( aki amerikában utánaérdeklődött)elkezdtem egy spectral-dnc-nevű szert használni és láss csodát, a már ismát romló hajállapotom üjra elkezdett javulni, méghozzá elég gyorsan( ez kb. picit több, mint egy éve volt), ezt márciusig használtam, amikor piacra dobták a legúabbfejlesztésüket( ez a spectral-dnc-l)kipróbáltam, és tovább tart a javulás. azóta a testvérem is használja( ő NW4-5között van)és az L( ezt már előrehaladott kopaszodásra ajánlják)neki is úgy néz ki a hajállagát már javitotta, holott ő is csaknagyjából 2 hónapja használja. eddig az usaból rendeltem de most itt is forgalmazza az egyik hajklinika, ahol szakmailag egy elég jó csapat található akik állitólag be is vizsgáltatták ezt a szert( a netes csalások miatt), ezen átment, szóval, ha valaki tényleg hajat akar növeszteni, szerintem próbálja ki, már elég sok embernél bejött.
Üdv, és sok sikert (bármilyen hajhullással kapcsolatos kérdésre szivesen válaszolok- már egy ideje "benne"vagyok a témában)
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy hol lehet megvenni a Viviscalt?
Szia, kedves Supin!
Rendben megkérdem ez a gyógyszertárban..
De ajánloták h mukoproetint is kérdezzem meg..
Mert az is segit megállitani a hajhullást, és segit abban is h ujra kinöjenek a hajszállaim, s a normális kerégvágásba visszatérjen!
Remélem sikerül, de minden levelet szivesen fogadok.
szép napot
Sziasztok!
Bettynek hivnak 20 éves vagyok!
Vékony testalkatú.
Kb 3 éve hullik a hajam, s most kezdett el, jobban hullani, levágattam a hajam de igy is hullik :(
Elvagyok már keseredve, már kiprobáltam a Vicy sampont (22 ezer ft volt)nem használt semmit, s most egy hete a gyogyszertárban megnézték a hajam ott ajánlották a OLTRE (korpásodás elleni sapont, gél-t), még nem probáltam ki..
De már kivizsgáltattam a pajzsmirigyem is , h nem -e onnan ered a baj..!?!
De semmi baj nincs (csak a koleszterinem a magas)
Nem tudom mit probáljak ki, mi használna igazán. Kérlek segitsetek, adjatok tanácsot h mit tegyek!
Elöre is köszönöm.
Szép napot!
Szia Szaszita!
A ricinusolaj+tojássárgája+konyak receptet én is kipróbáltam (itt olvastam róla) és tényleg használt valamennyit, mert nőttek kis hajaim, csak nekem a zsírossága miatt nem volt jó, mert amúgyis nagyon zsírosodik:( Szóval ha neked inkább száraz a hajad, akkor ajánlom ezt a receptet! (ha viszont zsíros, akkor inkább árthat mint használ, mert eltömíti a hajhagymákat, nem szellőzik, így nem nő a haj). Ha kipróbálod majd jelezz vissza itt,h. van-e v.mi haszna!
És most még azt tervezem a bánfi és a sörélesztő mellé, hogy heti 1x csukamálolajat és heti 1x ricinusolaj+tojássárgája+kevés konyak receptjét fogom hazsnálni..csak nem lesz e baj h ennyi mindent egyszerre??Olyan tanácstaalan vagyok..mert énmár nem hiszek semmiben..meg hát annyi mindent ajánlanak itt mint pl: Dr immun hajszesz,Viviscal termék,Forcapil,Alpicort F hajszezs,vichy sampon hajhullás ellen,Fűszerpálma kivonat és akkor most válasszak h meik is lenne jó :(:(:( nehéz..
ÉS BÉLA2-VEL EGYET ÉRTEK!NEKEM IS 50 CMES HAJAM VOLT..LEVÁGATTAM MERT HULLOT,DE NEM MEGOLDÁS MERT ÚGYANÚGY HULLIK...és attól h hosszú csak minimálisan hullik a haj!Remélem tudtok segíteni nekem h most mitévő legyek...
Sziasztok!
Én egy 17 éves lány vagyok.Nekem is elkezdett hullani nagyon a hajam, és nagyon zavar...Olyan 2 éve hullik,de aztán mindig elmúlt,visszajött..de most mikro kijött oylan minden hajmosásnál 70db... napközben meg olyan 20 körül..Én próbáltam a revalidot de nm is tdm h bejött e igazán..Most bánfi hajszeszt használok és sörélesztőt..ezekkel olcsón kijövök,és azt h bevállik e hát majd meglátjuk.A kérdésem viszont za lenne h a lush terméket Pesten hol találom meg??és mibe kerül ez?
Természetesen attól nem fog jobb minőségű haj nőni, ha valaki nagyon levágatja, legfeljebb így sikerül eltüntetni a károsodott, töredező hajat.
Az szerintem mindenkinél egyéni, hogy melyik sampon megfelelő: nekem a Fructis nagyon jó volt! Persze nem a korpa leküzdésére.
Ha vitaminos tablettákat eszel, akkor egészségesebb haj nőhet (ha minden egyéb stimmel a testben). Ha vastagabb, gyorsabban növő hajat szeretne valaki, akkor a Viviscal tabletta tuti. Én legalábbis ezt ismerem, de biztosan van más is.
A hajvágás.
Vagy 3-4 alkalommal vágasd egészen rövidre (2-3 centi) és ne használd az alábbi márkájú készítményeket: Head&Shoulders, Fructis (szigorúan tilos!).
Ajánlott: Elseve, Glisskur, Nivea, ha amúgy jó a hajad minősége, akkor klasszikus babasampon (nem Johnson&Johnson).
Korpára:
Nekem festett hajam van (nagyon szőke), most növesztem, eddig olyan két centis volt. Rendkívüli módon korpásodott évek óta, zsírosodott, most elkezdtem használni a Glisskur 3in1 sampont (kicsit tört a hajvégem), aztán két hete nézem, hogy valami nagyon fura... Három alapos fésülködés kellett, mire rájöttem: teljesen megszűnt a korpám! :-))
Sziasztok!
Nem tudtok valami olyan dolgot ami elősegíti az uj hajszállak növekedését?
Sziasztok!
Szedte már valaki a Rougj Hair Caps-t (vagy Rang kapszulát)? Tudtok róla v.mit? Légyszi válaszoljatok! Előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!