Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Sziasztok Lányok,és 2 szem Fiúnk:-)
Kellemes Húsvétot Nektek!
Tettem fel én is, nekem váll alatt 15 cm-el ér.
Nem elég éles a kép, de azért látszik, hogy ez már 250-300 körül jár. Nem bírtam (idegileg)megszámolni.
Szia! Neked meddig érő hajad van? Már tuti írtad, csak elkerülte a figyelmemet. Csak azért kérdezem, mert nekem ennél több hullik hajmosáskor, és nálam ez már az 1 éves vasszedés utáni állapot. Amikor nagyon hullott, akkor ennek a duplája is volt. :S
Nekem még van egy-két dolog, amit ki fogok próbálni, hátha valami beválik.
Kitartást! Remélem megtalálod a neked való megoldást.
Nimrod,
köszönjük az infót. És jó neked, ha nő a hajad. Én is azt gondolom, hogy valami egyszerűbb baj okozta a hajhullásod, amin ez a szappan is segített vagy szappan nélkül is ugyanígy rendeződött volna.
Ha valaki errefelé bedob valami újat vagy akár már ismertebb szert, mindig találkozik szélsőséges elutasítással is. A hajhullatók idegesek, ingerültek is tudnak lenni az állapotuk miatt és - ezt tapasztaltam én is - tudnak bizony "fikázni" rendesen. Mindezt azért, mert csodaszer hiányában kinek ez, kinek az segít. Aztán ha valakinek valami egyszer már nem jött be, azt hajlamos alábecsülni. Velem is így volt. Ha neked segített ez a szappan vagy azt gondolod, hogy segített, az nagyon jó. És örülj neki! Személy szerint örülök, hogy megosztottad velünk az esetedet.
Kedves Lollita!
Fel a fejjel!!!
Hiába, tudom, nem könnyű dolog ez..én is mindig azt mondom, csak aki benne van és átéli az tudja mi ez...Ezért is biztatlak! Tudom egyáltalán nem vigasz, de nekem ettől sokkal nagyobb kupac volt hajmosás után, amikor intenziven hullott...most nem hullik már ennyi, kopp, kopp..bár, már nem is lenne miből. Most ahogy megnééztem a képeid, előjöttek az emlékek. Valószínű úgy jártál mint én. Abbahagytam a fogigátlót.Ennek 8 éve. Valószínű Nálad is bekavarodtak a dolgok rendesen. Ne haragudj nem emlékszem...voltál már hormonvizsgálaton? És IRen? Talán Neked nem kell ennyi évet , mint nekem elvesztegetni, és előbb megtalálják mi a bajod. Ugye nekem csak most jöttek rá az IRre.
Nem akarlak elrettenteni, és Neked attól nem lesz jobb, de hátha megvigasztal, hogy van Nálad SOKKAL rosszabb is..ha kiváncsi vagy, küldök Neked két képet. Hogy hogy néztem ki 10-12 éve, amikor hajzuhatagom csúcsán voltam, és hogy most...:(..nagyon nehéz, de épp ésszel kibiírtam, viszont mostmár itthon is csak hairmaxxal közlekedem. Természetesen nem hairmaxosan fényképezem le a fejem...
Télleg nem vigasz ez, de hidd el lehet még rosszabb a Te buksidnál..
Köszi az infót,szerintem ezt még itt nem írta senki.
Egy póbát mindenképpen megér:-)
Sajnálom, hogy ennyire rossz a helyzet! Nem tudom milyen hosszú a hajad, nekem vállig érő hajból volt ennél nagyobb csomó is, már bánom, hogy nem fotóztam le! Tudom, ez most nem vígasztal...
A helyedben valószínűleg én is fogigátlóhoz nyúlnék. És ha abba akarod hagyni, akkor szeptember körül tedd, nekem akkor szokott minden évben jelentősen javulni a hullás. Merthogy mi valószínűleg elég hasonlóan működünk, nekem is ilyenkor áprilisban szokott erősödni. A másfél héttel ezelőtti hajmosás után én is elkeseredtem, de talán most már kezd hatni a Dienille, mintha egy kicsivel kevesebb hullana, és szinte egyáltalán nem zsírosodik!
Szia,én is abszolút megértelek, nekem is kb. ennyi a hullás, én is kopaszodok intenzíven.
Nekem hajmosás előtt két pohár bor, v. két feles, azonkívül meg két és fél éve nyugtatón élek.
Pedig nálam még ok is van, elvileg javulnia kellene.
Nálad biztos a fogigátló abbahagyás tett be.
Én is ezen gondolkozom, hogy most gyorsan belevágunk a gyerek témába, de mi van ha több hónap mire összejön addigra nem marad hajam.
2-3 hónapig jó lenne ha nem hullna, hogy összeszedjem magam ezért akarom a a Bellarat megpróbálni, csak pár hónapig.
Köszönöm a megértésedet, aranyos vagy.
Sajnálom, hogy még mindig nem javul a helyzet Nálad...
Megértelek, mert én is hasonló cipőben járok. Tényleg nem valami kevés, ami kihullott. Nekem szülés után volt nagyon rossz a helyzet. Talán még több is hullott, mint Neked.
Mikor teherbe estem akkor észte sem vettem mikor maradt abba a hullás, de nagyon hamar.
Megoldásnak lehet, hogy jó lenne Neked kisbabát vállalni, csak kérdés, hogy időleges, vagy végleges.
Nem könnyű mit mondani, pedig szeretnélek vígasztalni.
Remélem most már meglesz a megoldás a problémára.
Lányok nem bírom tovább, mint egy élő halott úgy járkálok.
Raktam fel képet, ennyi hullik egy hajmosáskor, már ezt meg se mertem számolni.
Ha kész lesz a vér eredmény ha nem, úgy döntöttem, jövő hónaptól megpróbálom a Belara fogi. gátlót, mert idegileg kivagyok.
Legalább lássam, hogy az segít vagy sem, valahogy lekel nyugodnom így nem lehet belemenni egy terhességbe.
A diane-35-öt nem merem szedni, hátha a Belara is segít mert az enyhébb.
Annyira kihullt a hajam, hogy jobb oldalt a a hajvonalam szinte a fejem közepéig felcsúszott, van még rajta haj de már csak kevés, ha fénybe állok csillog a bőr egy háromszög formát képzeljetek el. Annyi, hogy még a hajamat elöl rá tudom fésülni, de nagyon gyorsan ritkul napról napra látványos.
Igazán nincs mit:-)
Jó bulizást Nektek!
Köszönöm Anonima, azt gondolom, hogy ez a festékszórós-lemoshatós játék jó lehet. Legfeljebb sárgák leszünk. Vagy kékek, egyszer olyan már voltam, az jól nézett ki. :)
Még egyszer köszönöm.
Én nagy kölesfogyasztó voltam.
Aki a dm-st vesz: rá van írva,hogy mézzel,mákkal finom.Na úgy hányinger.
1 kis pohár köleshez,ugynannyi pohár víz.Pár perc alatt megfő,délután 2-ig fogyasztva nem is hízlal.
Magában elég tűrhető íze van,illetve semmi íze.
Hali:-)
Sajna világosítani nem lehet csak hidrogén peroxiddal,vagy oxigenta tablettával.Ez nekünk hajbajosoknak nem jó ötlet.
Meglehet próbálni,sima lemosható színezőket pl (ami 6 mosás után kijön)viszont az nem fogja be,mert csak sima pigmentet tartalmaz,szívatót(hidrogén.p)nem.Én egyszer jártam úgy,hogy középszőke hajamra vettem egy mézszőkét,és az eredmény középbarna haj lett.Nem világosított semmit rajta:-)
Szerintem nézzetek szét valami fodrászkellékboltban,színező spray után,amit ráfújtok a hajatokra,és utána lemosható.
Csak az szép szőkében nincs,csak sárgában.
Eléggé vágom a témát 10 évet húztam le egy illatszer üzletben:-)
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!